Myopian hoito

Myopian eli likinäköisyyden hoito

Nykyään jo lähes kolmasosa maailman väestöstä tarvitsee likinäköisyyteen näönkorjausta. Vuoteen 2050 mennessä likinäköisyydestä eli myopiasta kärsii jo puolet maailman väestöstä. Eritoten lasten likinäköistyminen on kasvanut räjähdysmäisesti ja tätä kehitystä pitää pyrkiä hillitsemään. 

Lapsen näkövaivat

Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa


“Mitä aikaisemmin lapsen huono näkö todetaan, sitä nopeammin ja paremmin se saadaan yleensä korjattua”, kertoo lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell Silmäasemalta. Näön heikkenemisen voi onneksi huomata tarkkailemalla lapsen vointia ja käytöstä.

Lue lisää
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin

Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin


Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.

Lue lisää
Karsastus

Karsastus


Jos silmät ovat toisiinsa nähden poikkeavassa asennossa eivätkä pysty kohdistamaan yhteen kohteeseen samanaikaisesti, on kyseessä karsastus. Karsastuksesta kärsii noin 5% suomalaisista ja sitä esiintyy kaikenikäisillä. Karsastus voi olla oireetonta, mutta mikäli se aiheuttaa oireita, sen voi hoitaa.

Lue lisää