Myopian hoito
Myopian hoito
Myopian hoito
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Myopian eli likinäköisyyden hoito

Nykyään jo lähes kolmasosa maailman väestöstä tarvitsee likinäköisyyteen näönkorjausta. Vuoteen 2050 mennessä likinäköisyydestä eli myopiasta kärsii jo puolet maailman väestöstä. Eritoten lasten likinäköistyminen on kasvanut räjähdysmäisesti ja tätä kehitystä pitää pyrkiä hillitsemään.

Milloin epäillä lapsen kärsivän likinäköisyydestä:

  • lapsi saattaa olla levoton ja kärsimätön ilman selvää syytä
  • lapsi katselee päätelaitteita tai tv:tä entistä lähempää
  • lapsi siristelee, räpyttelee tai hieroo silmiään.
  • lapsi saattaa kärsiä päänsärystä
  • lapsi saattaa kärsiä koulussa keskittymis- ja oppimisvaikeuksista.

Lapsen silmäoireita saattavat helpottaa jo seuraavat asiat:

  • ruutuajan vähentäminen
  • älylaitteiden sijaan perinteisten kirjojen ja lelujen suosiminen
  • ulkona luonnonvalossa riittävästi vietetty aika.

Myopian hoito Silmäasemalla

Silmäasemalla myopiaa hoitavat yhteistyössä silmälääkäri ja optometristi. Perinteisesti likinäköä on korjattu yksitehoisilla silmälaseilla tai piilolinsseillä. Niillä näkeminen saadaan kyllä tarkaksi, mutta ne eivät hidasta likinäköistymisen kehittymistä. Silmäaseman valikoimaan kuuluu linssivalmistaja HOYAn myopian hoitamiseen kehitetyt MiYOSMART-silmälasilinssit sekä CooperVisionin valmistamat MiSight-piilolinssit. Molemmissa tuotteissa on erityinen hoitoalue, jonka tarkoituksena on hidastaa myopian kehittymistä. Samaan aikaan lapsi kuitenkin näkee terävästi. Myopiaa voidaan hoitaa joko silmälaseilla tai piilolinsseillä tai molemmilla yhtäaikaisesti, jolloin voidaan valita sopivin näkemisen ratkaisu kuhunkin tilanteeseen. Ajantasaisella voimakkuudella olevia, MiYOSMART-linsseillä varustettuja silmälaseja tai MiSight-piilolinssejä tulisi pitää mahdollisimman paljon kaikissa elämäntilanteissa, jotta myopian kehittyminen hidastuu.


HOYA MiYOSMART -linssit ja CooperVision MiSight -piilolinssit ovat CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita.

Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin
Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Lapsen likinäköisyys: mitä tehdä, jos lapsi ei näe kauas
Lapsen likinäköisyys: mitä tehdä, jos lapsi ei näe kauas
Jos lapsi näkee huonosti kauas, likinäköisyyden hoito on hyvä aloittaa mahdollisimman aikaisin. Kysyimme Silmäaseman johtavalta optikolta Petri Eskolalta, miten lapsen silmistä kannattaa huolehtia ja mitä voidaan tehdä, jos lapsen kaukonäkö on heikentynyt.
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
“Mitä aikaisemmin lapsen huono näkö todetaan, sitä nopeammin ja paremmin se saadaan yleensä korjattua”, kertoo lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell Silmäasemalta. Näön heikkenemisen voi onneksi huomata tarkkailemalla lapsen vointia ja käytöstä.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit