Palvelut
Silmäleikkauksen esitutkimus
Silmäleikkauksen esitutkimus
Silmäleikkauksen esitutkimus
Varaa aika silmäleikkauksen esitutkimukseen
LASERLEIKKAUS
tai
LINSSI-, IKÄNÄKÖ-, KAIHILEIKKAUS

Silmien esitutkimus silmäleikkausta varten

Silmäleikkauksen esitutkimuksessa varmistamme, että toivomasi leikkaus sopii silmillesi ja on sinulle turvallinen.

Silmälääkärin ja optikon tekemässä esitutkimuksessa tutkimme silmäsi perusteellisesti Silmäaseman silmäsairaalassa. Esitutkimuksen hinta on 200 euroa, ja se tehdään kaikille laserleikkausta, linssileikkausta tai kaihileikkausta harkitseville.* Käynti esitutkimuksessa ei sido sinua silmäleikkaukseen. Huomaathan, että lääkärin ja optikon osuudet esitutkimuksesta voivat olla myös erillisinä päivinä.


Tarkat tutkimukset edistyksellisillä laitteilla

Esitutkimus antaa kokonaisvaltaisen kuvan näöstäsi ja silmiesi voinnista. Se sisältää silmien taittovoiman tarkan määrityksen sekä silmien terveydentilan kartoituksen, jossa sarveiskalvo ja silmänpohja tutkitaan huolellisesti. Sarveiskalvon topografian ja biomikroskooppitutkimusten lisäksi teemme tarvittaessa myös OCT-tutkimuksen eli silmänpohjan valokerroskuvauksen sekä mittaukset edistyksellisillä IOLMaster®- ja VERION-laitteilla. 

Tutkimusten perusteella silmälääkäri suosittelee sinulle näkemisen tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivimman leikkausmenetelmän sekä yksilöllisen linssiratkaisun, jos olet menossa kaihi- tai linssileikkaukseen.

Jos jokin leikkaukseen liittyvä vielä jännittää tai askarruttaa mieltäsi, silmälääkäri vastaa mielellään kysymyksiisi. Halutessasi varaamme sinulle leikkausajan esitutkimuksen päätteeksi. 


Voidaanko silmäni leikata?

Esitutkimukseen tulleista asiakkaistamme noin yhdeksälle kymmenestä voidaan tehdä silmäleikkaus. Siinä tapauksessa, ettei leikkausta suositella silmillesi, etsimme yhdessä sinulle parhaan näkemisen ratkaisun. 

Näönkorjausleikkaus voi sopia sinulle jos:

  • olet yli 18-vuotias
  • näössäsi ei ole tapahtunut suuria muutoksia kahteen vuoteen
  • et ole raskaana tai imetä
  • silmäsi ovat perusterveet


Esitutkimukseen valmistautuminen

Esitutkimuksen kesto riippuu tarvittavista tutkimuksista, mutta käyntiin on hyvä varata tunnista kahteen tuntiin. Ethän tule esitutkimukseen autolla, sillä silmiisi saatetaan laittaa mustuaista laajentavia tippoja, jotka sumentavat näköä tilapäisesti. 

Piilolasien käytössä on pidettävä viikon tauko ennen esitutkimusta, ja ripsien pidennyksiä kannattaa suunnitella vasta esitutkimuksen ja leikkauksen jälkeen. Suosittelemme kostutustippojen käyttöä 1–2 viikon ajan ennen esitutkimusta tai leikkausta, etenkin jos sinulla on kuivasilmäoireita.

Mukaan tarvitset Kela-kortin, tiedot käyttämistäsi silmälaseista ja piilolaseista sekä aurinkolasit tarpeen mukaan.

*Jos sinulle on 6 kk sisällä kirjoitettu lääkärin lähete kaihileikkaukseen eikä sinulle ole toiveita erikoislinssin suhteen, sinulle voidaan varata suoraan leikkausaika. Jos sinulla on 12 kk sisällä kirjoitettu lääkärin lähete kaihileikkaukseen tai toive erikoislinssistä, maksat esitutkimuskäynnistä vain 100 €


Varaa aika silmäleikkauksen esitutkimukseen verkosta tai puhelimitse numerosta 010 190 200 (mpm/pvm)

Varaa aika silmäleikkauksen esitutkimukseen
LASERLEIKKAUS
tai
LINSSI-, IKÄNÄKÖ-, KAIHILEIKKAUS