Lapset ja nuoret
Silmälasit lapselle, viisi vinkkiä kehysten hankintaan
SIlmälasit lapselle, viisi vinkkiä kehysten hankintaan
SIlmälasit lapselle, viisi vinkkiä kehysten hankintaan
Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE

Silmälasit lapselle: viisi vinkkiä kehysten hankintaan

Lapsen kasvojen muodot ja vauhdikas elämänasenne asettavat lasten silmälaseille erityisvaatimuksia. Vanhempia mietityttää usein myös, miten lapsi oppii käyttämään silmälasejaan ja huolehtimaan niistä. Lue alta viisi vinkkiä, kun aiot hankkia silmälasit lapselle. 

Kuuntele lapsen mielipidettä

Kysy lapselta itseltään, mistä kehyksistä hän pitää. Lapsen on paljon helpompi hyväksyä silmälasit, jos kehykset ovat mieleiset. ”On tärkeää, että lapsi pääsee mukaan valitsemaan silmälaseja ja saa juuri sellaiset kehykset, joiden väristä ja muodosta hän pitää”, lasten näköongelmiin erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell painottaa. 


Etsi lasi-idoli

Silmälaseja käyttävän idolin löytäminen voi auttaa niin pieniä kuin isompia lapsia tottumaan ajatukseen silmälaseista. Lasi-idoli voi olla joku lähipiiristä tai muotimaailman vaikuttaja, joka osoittaa lapselle, että silmälasit ovat itse asiassa aika hieno juttu. 


Totuttele vähitellen

Anna aikaa totutteluun: silmälasit ovat lapselle uusi asia. ”Silmälaseihin totuttelun voi aloittaa ensin vaikka aurinkolaseja käyttämällä, että oppii pitämään sankalaseja. Niistä on sitten helpompi vaihtaa tavallisiin silmälaseihin”, Heickell neuvoo. 


Kiinnitä huomiota istuvuuteen

Silmälasien istuvuus on lasten kohdalla erityisen tärkeää, sillä lapset eivät jaksa korjailla lasien asentoa. Toisin kuin esimerkiksi kenkiin, niihin ei jätetä kasvuvaraa vaan niiden kuuluu sopia lapsen kasvoille heti. Etenkin taaperoille muovikehykset ovat hyvä valinta, sillä kestävät kolhuja. Kiinnitä huomiota näihin istuvuusseikkoihin, kun valitset silmälasit lapselle:

Nenä

Silmälasit luisuvat helposti alas lapsen matalalta nenäsillalta. Nenätyyny auttaa laseja pysymään napakasti nenällä.

Sangat 

Etenkin taaperoille korvan taakse kaartuvat kippurasangat voivat olla hyvä valinta. Isommille lapsille on saatavilla aisoihin kiinnitettäviä silikonisia tukia.

Jousisaranat

Jousisaranat pysyvät ehjinä kovemmassakin käsittelyssä. 


Hanki varalasit

Siitä ei pääse mihinkään, että lasten meno on rajumpaa kuin aikuisten. Säästyt harmilta ja turhautumiselta, jos kotoa löytyy yhdet ylimääräiset lasit unohduksien ja onnettomuuksien varalta. Voit myös hankkia Silmäaseman Silmälasiturvan, joka kattaa vahingossa rikkoutuneiden silmälasien korjauksen tai uudet lasit 25 % omavastuulla.

Älä unohda, että Silmäasemalta ekaluokkalainen saa voimassa olevalla silmälasireseptillä silmälasit ilmaiseksi. Kouluikäinen lapsi voi vaihtoehtoisesti käyttää piilolinssejä, jos esimerkiksi harrastukset sitä vaativat. Optikkomme auttavat mielellään löytämään juuri sopivat silmälasit lapselle ja opastavat piilolinssien hankintaan liittyvissä kysymyksissä.

Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin
Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Lapsen näkö
Lapsen näkö
Haasteet pienen lapsen näössä ovat vanhemmille yleinen huolenaihe. Lapsen näkö kehittyy kuitenkin pitkälle kouluikään asti, joten sitä voidaan hoitaa ja ohjata tehokkaasti oikeaan suuntaan.
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
“Mitä aikaisemmin lapsen huono näkö todetaan, sitä nopeammin ja paremmin se saadaan yleensä korjattua”, kertoo lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell Silmäasemalta. Näön heikkenemisen voi onneksi huomata tarkkailemalla lapsen vointia ja käytöstä.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit