Lapset ja nuoret
Hyvä näkö auttaa oppimaan
Ekaluokkalaiset
Ekaluokkalaiset

Hyvä näkö auttaa oppimaan

Ensimmäinen kouluvuosi on ratkaisevan tärkeä pohja myöhemmälle koulumenestykselle. Heikko näkö voi oireilla lapsella esimerkiksi oppimisen hidastumisena tai lukihäiriönä. Lapsen näkö kehittyy aina 8–10-vuotiaaksi asti, joten siihen on hyvä kiinnittää huomiota vielä ensimmäisen kouluvuoden jälkeenkin.

Ilmaiset silmälasit ekaluokkalaisille

Haluamme tukea erityisesti koulunsa aloittavien näkemistä. Siksi tarjoamme kaikille ekaluokkalaisille ilmaiset silmälasit voimassa olevaa lasimääräystä vastaan. Pakettiin kuuluu vapaavalintaiset kehykset sekä mallistomme laadukkaimmat linssit omilla vahvuuksilla*. Lapsille suunnattu kehysvalikoimamme on markkinoiden laajimpia, joten koulutietään aloittava löytää varmasti mieluisensa lasit. Ilmaiset silmälasit voi tulla noutamaan milloin tahansa ensimmäisen kouluvuoden aikana, mikäli ongelmia lapsen näössä ilmenee.


Epäiletkö, että lapsesi saattaa tarvita silmälaseja? Toimi näin:

  • Ota yhteys kouluterveydenhoitajaan tai tule lapsen kanssa maksuttomaan optikon näönvarmistukseen.
  • Jos koulunterveydenhoitaja tai optikko toteaa tarvetta näön tarkempaan tutkimiseen, alle 8-vuotias lapsi ohjataan silmälääkäriin, joka määrää silmälasit. 8-vuotta täyttäneelle lapselle lasimäärityksen voi tehdä lasten näöntutkimukseen erikoistunut optometristi.
  • Tule noutamaan ilmaiset silmälasit (yhdet silmälasit / lapsi) milloin tahansa ensimmäisen kouluvuoden aikana, jos lapsen näössä on ongelmia. Silmäasemalla voi toki asioida myös muualta saadun, voimassa olevan lasireseptin kanssa.

Mieluisat silmälasit laajasta valikoimasta

Itse valittuja laseja on mukava käyttää. Silmäaseman laajasta valikoimasta lapsesi löytää varmasti itselleen mieluisat kehykset. Tutustu koko lasten kehysvalikoimaan tästä. Osa kehyksistä on sovitettavissa virtuaalisesti jo kotoa käsin!

Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Ekaluokkalainen Milo sai uudet silmälasit koulun aloitukseen
Milon ensimmäisen koululuokan parasta antia on ollut lukemaan oppiminen. Nyt hän lukee innolla kaikkea ympäristöstään, uudet silmälasit päässä.
Silmälasit lapselle: viisi vinkkiä kehysten hankintaan
Silmälasit lapselle: viisi vinkkiä kehysten hankintaan
Lapsen kasvojen muodot ja vauhdikas elämänasenne asettavat lasten silmälaseille erityisvaatimuksia. Lue alta viisi vinkkiä, kun aiot hankkia silmälasit lapselle.
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
“Mitä aikaisemmin lapsen huono näkö todetaan, sitä nopeammin ja paremmin se saadaan yleensä korjattua”, kertoo lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell Silmäasemalta. Näön heikkenemisen voi onneksi huomata tarkkailemalla lapsen vointia ja käytöstä.
Silmälääkäri suosittelee: ruutuaika minimiin
Silmälääkäri suosittelee: ruutuaika minimiin
Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Katso kaikki artikkelit