Aurinkolasioppaat
Polarisoivilla aurinkolaseilla hyvästit heijastuksille
Polarisoivat aurinkolasit
Polarisoivat aurinkolasit
Varaa aika näkemisen asiantuntijalle
OPTIKKO
tai
SILMÄLÄÄKÄRI

Polarisoivat aurinkolasit estävät heijastukset

Polarisoivat aurinkolasit on aurinkolasiostoksilta tuttu käsite, mutta harva tietää, mitä se tarkoittaa. Lue lisää polarisoivista aurinkolaseista alta ja selvitä, milloin niiden ominaisuuksista on todellista hyötyä.


Hyvästit heijastuksille polarisoinnilla

Kaikki CE-merkityt aurinkolasit suojaavat UV-säteilyltä ja häikäisyltä, vaikka niissä ei olisi polarisointia. Polarisoivat aurinkolasit poistavat normaalin häikäisyn lisäksi vaakapintojen heijastuksia, kuten vedenpinnasta, lumesta tai märästä tiestä kimpoavaa valoa. Siksi ne sopivat polarisoimattomia aurinkolaseja paremmin esimerkiksi keväthangille tai vesille.

Polarisointi lisätään aurinkolasien linsseihin polarisoivalla kalvolla, joka päästää läpi vain osan valonsäteistä. Kalvon saa niin yksi- kuin moniteholinsseihin. Polarisointi sisältyy toisinaan linssien hintaan, mutta sen voi hankkia myös lisäominaisuutena.Polarisoivat aurinkolasit rattiin ja vesille

Polarisoivat aurinkolasit ovat erityisen kätevät autoilijoille. Ne auttavat näkemään ratissa paremmin, sillä polarisointi estää heijastumia asfaltista tai kojelaudasta, parantaa kontrastia, helpottaa yksityiskohtien erottamista sekä kirkastaa värejä. Heijastumien poisto voi olla avuksi myös migreenistä kärsiville.

Polarisoivat aurinkolasit sopivat mainiosti kalastukseen ja veneilyyn, sillä ne vähentävät veden häikäisyä ja auttavat näkemään pinnan alle. Lentäjille niitä ei suositella, koska heijastumat esimerkiksi toisista lentokoneista auttavat välttämään vaaratilanteita. Lisäksi lentokoneen mittaristoa ja joitakin LCD- eli nestekidenäyttöjä on vaikea nähdä, jos aurinkolasien ja näyttöjen polarisoinnin suunnat ovat vastakkaiset. Samasta syystä myös kännykän tai veneen navigaattorin käyttö voi olla haastavaa.

TUTUSTU MALLISTOON VERKKOKAUPASSA
KATSO POLARISOIVAT AURINKOLASIT
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Aurinkolasit omilla voimakkuuksilla ovat näyttävä asuste, joilla silmien suojaaminen UV-säteiltä onnistuu helposti ja tyylikkäästi. Erilaisten linssien vertailun lisäksi kannattaa tarkistaa omien aurinkolasien riittävä UV-suoja.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
Katso kaikki artikkelit