Aurinkolasioppaat
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Muista nämä, kun valitset aurinkolasit veneilyyn

Suomessa on arviolta lähes 1,2 miljoonaa vesikulkuneuvoa, ja suomalaiset omistavat Uuden-Seelannin ohella eniten veneitä asukasta kohti. Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta. Lue tästä vinkkimme, joiden avulla löydät täydelliset aurinkolasit veneilyyn.

Aurinkolasit veneilyyn

Veneilyyn valmistetut aurinkolasit suojaavat silmiä auringonkilolta ja parantavat vesillä näkemistä ja turvallisuutta. Oikein valitut aurinkolasit auttavat pysymään reitillä ja väistämään karikkoja ja muita veneilijöitä. Ne myös tuovat mukavuutta vesillä liikkumiseen.

Polarisoidut aurinkolasit estävät häikäisyn

Polarisointi vähentää tehokkaasti heijastuksia vaakasuorilta pinnoilta, kuten vedestä ja veneen kannesta. Se lisää kontrastia ja auttaa näkemään veden alle, jolloin rantautuminen tuntemattomilla vesillä sujuu helpommin. Kannattaa muistaa, että polarisoidut aurinkolasit voivat haitata vanhempien, nestekidekäyttöisten näyttöjen ja mittaristojen lukemista, sillä linssien ja laitteiden polarisoinnin suunnat saattavat riidellä keskenään.

 

Pinnoitteet pidentävät käyttöikää

Erilaiset pinnoitteet pidentävät aurinkolasien ikää ja tekevät niistä entistä sopivammat vesillä liikkujalle. Vettä ja likaa hylkivät pinnoitteet auttavat pitämään lasit kirkkaina, puhtaina ja naarmuttomina pärskyissä. Tyylikäs peilipinnoite vähentää vedestä heijastuvaa kirkkautta entisestään.

 

Linssien väri tukee vesillä näkemistä

Ostaessasi aurinkolasit veneilyyn, kiinnitä huomiota linssin väriin. Nappiin valittu väri tukee vesillä näkemistä entisestään. Harmaa ja vihreä suodattavat tasaisesti kaikkia värisävyjä ja sopivat kaikenlaisiin olosuhteisiin. Ruskea poistaa parhaiten sinisiä aallonpituuksia, mikä parantaa kontrastinäköä ja auttaa erottamaan esimerkiksi merimerkkejä. Markkinoilla on myös erikseen vesille suunniteltuja, tiettyjä aallonpituuksia valikoivasti suodattavia linssejä.

 

Muista istuvuus

Malli ja istuvuus ovat tärkeitä, kun valitset aurinkolasit veneilyyn. Kaareva, lähellä kasvoja istuva malli suojaa silmiä tuulelta, viimalta ja sivuilta tulevalta auringonvalolta. Kasvojen muotoon ja kokoon mitoitetut aurinkolasit ovat mukavat käyttää, joten niitä tulee pidettyä. Kelluvat mallit ovat erityisen käteviä, mutta myös pään ympäri yltävä urheilunauha pitää lasit turvassa kovassakin merenkäynnissä.

Vesillä liikkumisen vapauteen ja tukassa tuivertavaan merituuleen on mukava keskittyä, kun silmät ovat varmasti turvassa UV-säteilyltä ja niitä ei joudu siristelemään auringon häikäisyssä. Silmäaseman asiantuntijat neuvovat mielellään veneilyharrastukseen ja omaan tyyliisi sopivien aurinkolasien valinnassa.

Tutustu veneilyyn sopiviin aurinkolaseihin
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Kirsi Kettunen pakkaa polarisoidut aurinkolasit ainutlaatuiselle purjehdusmatkalle
Kirsi Kettunen pakkaa polarisoidut aurinkolasit ainutlaatuiselle purjehdusmatkalle
Pitkän parisuhteen päättyminen sai Englannissa jo useamman vuosikymmenen asuneen Kirsi Kettusen miettimään, mitä hän haluaa elämältään. Vesillä vauvasta asti liikkunut Kettunen palasi rakkaan purjehdusharrastuksensa pariin, ja päätti haastaa itseään yhdessä maailman kovimmista kestävyyskokeista, Clipper Racessa.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit