Aurinkolasioppaat
Kalastajan aurinkolasit vaativat polarisoidut linssit
Kalastajan aurinkolasit vaativat polarisouidut linssit
Kalastajan aurinkolasit vaativat polarisouidut linssit
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Kalastajan aurinkolasit vaativat polarisoidut linssit

Polarisoidut aurinkolasit kuuluvat kalastajan varustukseen yhtä lailla kuin vieheet ja verkot. Ne suojaavat silmiä vedestä heijastuvalta auringolta ja auttavat näkemään pinnan alle. Lue alta, miten valitset parhaat aurinkolasit kalastukseen.


Polarisoiduista aurinkolaseista on hyötyä lähes kaikissa urheiluharrastuksissa, mutta kalastajille ne ovat ensisijaisen tärkeät. Ilman niitä vedestä heijastuva UV-säteily häikäisee silmiä, ja pinnan alla liikkuvaa saalista on lähes mahdoton erottaa kirkkaalla säällä. Polarisoidut aurinkolasit kalastukseen auttavat myös huomaamaan pohjan kivikot ja vesikasvit, joihin viehe tai siima voivat takertua.

Hyvät kalastuslasit suojaavat valolta ja vahingoilta

Vesillä UV-säteilyn määrä on moninkertainen. Siksi kalastamaan ei tulisi lähteä ilman laadukkaita aurinkolaseja edes pilvisellä säällä. Yhtä tärkeää on suojata silmät koukun, siiman tai vavan aiheuttamilta haavereilta, jotka saattavat ilman laseja käydä kohtalokkaaksi. 

Lasien putoaminen veteen on vähemmän vaarallinen mutta silti harmillinen vahinko. Monet kalastukseen sopivat aurinkolasit, kuten Bollé Brecken floatable, on valmistettu kelluvasta materiaalista. Pään ympäri ulottuva kuminauha tai kelluva turvahihna on lyömätön lisävaruste kaikille kalastuslaseille. 


Lisätehoja linsseistä perhokalastukseen ja pilkille

Polarisoidut aurinkolasit kalastukseen ja olosuhteisiin sopivat linssit helpottavat kalojen narraamista. Niiden valinnassa painavat kalastuspaikka, vuorokaudenaika ja sää. 

Ruskea on järvi- ja jokikalastajan luotettava perusväri, joka suodattaa parhaiten sinistä valoa ja auttaa näkemään saaliin myös ruohikkoisissa vesissä. Kellertävistä linsseistä on hyötyä kalastettaessa hiekkapohjaisissa vesissä, pilvisellä säällä tai hämärässä. Jos taas edessä on kalastusretki aurinkoiselle avomerelle tai järven jäälle, oikea värivalinta on vihreä tai harmaa. Harmaat linssit sopivat myös syvän veden kalastajille eri olosuhteisiin.


Aurinkolasit kalastukseen tunnistaa ulkonäöstä

Erityisesti kirkkaalla kelillä parhaat aurinkolasit kalastukseen ovat hyvin peittävät ja muodoltaan kaarevat. Esimerkiksi Oakley Split Shot -aurinkolasien kaareva muotoilu suojaa silmiä vesiroiskeilta, tuulenpuuskilta ja sivuheijasteilta. Peilipinta estää tehokkaasti heijastuksia kaikissa kalastuslaseissa. Se pysyy hyvin puhtaana, kun hankit lasit likaa ja vettä hylkivällä pinnoitteella. 


Kalastajan aurinkolasit myös vahvuuksilla

Jos tarvitset aurinkosuojan lisäksi näönkorjausta, kalastajan aurinkolasit vahvuuksilla ovat ehdottomasti kätevin ratkaisu. Lähimmän Silmäasemasi optikko auttaa sinua valitsemaan mieleisesi mallin, joka on saatavilla omilla vahvuuksillasi.

Tutustu polarisoiviin aurinkolaseihin
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Muista nämä, kun valitset aurinkolasit veneilyyn
Muista nämä, kun valitset aurinkolasit veneilyyn
Suomessa on arviolta lähes 1,2 miljoonaa vesikulkuneuvoa, ja suomalaiset omistavat Uuden-Seelannin ohella eniten veneitä asukasta kohti. Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit