Aurinkolasioppaat
Urheilulasit retkeilyyn
Urheilulasit retkeilyyn
Urheilulasit retkeilyyn
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Kestävät ja naarmuuntumattomat urheiluaurinkolasit sopivat retkeilyyn

Luonnossa liikkuminen on nyt trendiharrastus, ja Nuuksion ja Kolin kaltaiset kansallispuistot vetävät ennätysmääriä kävijöitä. Innokas retkeilijä Aku Mykkänen kertoo, millaiset aurinkolasit sopivat parhaiten luontoon, suuntaat sitten keskelle korpea tai lasten kanssa lähimetsään.

Silmäaseman asiakasmarkkinoinnin asiantuntija Aku Mykkänen on viihtynyt luonnossa koko ikänsä. Hänelle retkeily tarkoittaa mitä tahansa luonnossa liikkumista sienestyksestä metsästykseen, bikepacking-pyörävaelluksiin ja metsän äänistä nauttimiseen.

“Mielestäni retkeily on sopiva harrastus tai liikuntamuoto kenelle tahansa. Tärkeintä on mennä eikä miettiä, että lasketaanko tätä edes retkeilyksi, jos edessä ei ole viikon retki kansallispuistoon. Retkeilyn makuun pääsee jo ihan lähellä”, hän vakuuttaa.


Aurinkolasit helpottavat liikkumista maastossa

Vuosia aurinkolasien myynnin parissa työskennellyt Mykkänen panostaa näkemisen laatuun myös luonnossa. Aurinkoisella säällä hän ottaa retkelle mukaan urheilulliset aurinkolasit polarisoiduilla linsseillä. Polarisoidut linssit pääsevät erityisen hyvin oikeuksiinsa veden äärellä. Ne suojaavat tehokkaasti auringolta ja suodattavat pois häiritsevät heijasteet veden pinnasta. 

“Tykkään itse käyttää ruskeita linssejä, jotka lisäävät kontrastia. Ne helpottavat liikkumista erityisesti haastavilla reiteillä, mutta muuttavat hieman värejä. Jos haluaa nauttia mahdollisimman aidoista luonnon sävyistä, kannattaa valita polarisoidut linssit harmaalla tai vihreän harmaalla pohjavärillä”, Mykkänen täsmentää.

Linssin väri on kuitenkin puhtaasti makuasia, joten Mykkänen kannustaa kokeilemaan eri sävyjä mahdollisuuksien mukaan.


Urheiluaurinkolasit toimivat myös retkellä

Urheiluaurinkolasit ovat yleensä hyvä optio retkelle, sillä ne on suunniteltu kestämään ja pysymään tukevasti päässä. Mykkänen painottaakin lasien valinnassa kestävyyttä. Linsseistä hän suosii kovapintaisia ja heijastamattomalla ja likaa hylkivällä pinnoitteella varustettuja linssejä, jotka kestävät putoamisen, vähentävät häikäisyä eivätkä naarmuunnu helposti.

Silmälaseja käyttävä Mykkänen pakkaa jokaiselle retkelle mukaan myös varalasit, jos käytössä on aurinkolasit omilla vahvuuksilla. Kaiken varalta hän suosittelee Silmäaseman silmälasiturvaa kaikille, jotka hankkivat uudet urheiluaurinkolasit omilla vahvuuksilla.

“Jos lasit sattuisivat retkeillessä rikkoutumaan, silmälasiturva kattaa merkittävän osan uusien lasien hinnasta”, hän kertoo.


Tummuvat linssit yön yli kestävään patikointiin

Yön yli kestäville reissuille tummuvat silmälasilinssit ovat Mykkäsen ehdottomat suosikit.

“Tummuvien linssien avulla samoilla laseilla pärjää niin auringossa kuin hämärässä tai pimeässä, koska ne vaalenevat kirkkaiksi luonnonvalon vähetessä. Ne ovat niin sanottu grammanviilaajan valinta, kun halutaan keventää rinkkaa ja selvitä yksillä laseilla”, hän neuvoo.

Kauemmas lähtiessä Mykkänen tarkistaa lasinsa etukäteen ja huollattaa ne tarvittaessa lähimmällä Silmäasemalla. Huoltoon kuuluu sankojen taivutus, ruuvien kiristys ja puhdistus, ja se on maksuton Silmäasemalta ostetuille silmälaseille tai aurinkolaseille voimakkuuksilla. Reissun päällä lasit pysyvät priimakunnossa veden, puhdistusaineen ja huurteenestoliinojen avulla.

Huurteenestoliinat eivät vie tilaa juuri ollenkaan ja niillä saa lasit samalla puhdistettua”, Mykkänen iloitsee.


Eväät mukaan ja matkaan!

Laadukkaiden urheiluaurinkolasien lisäksi onnistuneen retken takaavat seurueen mukaan laadittu suunnitelma ja kunnon eväät.

“Tunnettujen retkikohteiden lisäksi kannattaa tutkia paikkoja vaikkapa maastokarttasovelluksella ja tehdä tutkimusretkiä lähialueella. Lasten kanssa liikkuessa on hyvä valita jokin tietty kohde, esimerkiksi rannan tuntumassa sijaitseva laavu. Myös geokätköjen etsiminen voi olla lapsille hyvä kipinä luonnossa liikkumiseen. Hyvät eväät muistetaan tietenkin aina!” Mykkänen summaa.

Tutustu urheiluun sopiviin aurinkolaseihin
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän
Sosiaalisuus ja raikkaassa ilmassa liikkuminen houkuttavat suomalaisia pelaajia yli kolmelle miljoonalle golfkierrokselle vuodessa. Keskittymistä vaativassa pelissä pärjäävät parhaiten ne, jotka näkevät tarkasti lähelle ja kauas sekä erottavat kentän kontrastit ja korkeuserot.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit