Pyöräilylasit sopivat kaikille

Hyvät pyöräilylasit kuuluvat myös harrastajille

Pyöräilylaseista tulee helposti mieleen lycraan pukeutunut maantiepyöräilijä, joka polkee tuulen nopeudella satoja kilometrejä viikossa. Silmäaseman markkinoinnissa työskentelevän Aku Mykkäsen mukaan pyöräilylasit ovat kuitenkin hyvä hankinta kaikille pyörän selässä viihtyville.


Varaa aika

OPTIKOLLE tai SILMÄLÄÄKÄRILLE

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Pyöräilylasit suojaavat auringolta ja vaurioilta

Mykkänen on tottunut silmälasien käyttäjä, joten tuulelta, kiviltä, hiekalta ja metsässä oksilta suojaavat lasit ovat hänelle pyöräillessäkin itsestäänselvyys. Eniten hän käyttää pyöräilylaseja vahvuuksilla mutta tarpeen mukaan myös pyöräilylaseja ja piilolinssejä. 

 

“Suurin osa pyöräilylaseista on onneksi saatavilla omilla vahvuuksilla. Poikkeuksena ovat erityisen isot ja suojaavat mallit, kuten ulkonäöltään todella tyylikäs Oakley Sutro Lite”, Mykkänen kertoo.

Hyvät pyöräilylasit sopivat käyttötarkoitukseensa

Hyviä pyöräilylaseja etsiessään Mykkänen kiinnittää huomiota kolmeen asiaan. Lasien tulee istua hyvin kypärän kanssa, suojata silmiä tehokkaasti ja sopia käyttötarkoitukseensa. Linssit hän valitsee sen mukaan, missä aikoo pyöräillä. 

 

“Maastopyöräilyssä hieman aurinkolasilinssiä vaaleampi linssi toimii ympäri vuoden. Maantieajoon ostaisin vähän tummemmat linssit, kuten Prizm Road, tai polarisoidut linssit vahvuuksilla. Työmatkapyöräilyyn valitsisin tummuvat linssit, sillä sää ja valon määrä voivat muuttua päivän aikana.”

Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa

Aurinkolasit urheiluun


Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.

Lue lisää
Aurinkolasit pyöräilyyn

Näin valitset aurinkolasit pyöräilyyn


Ekologisen työmatkapyöräilyn suosio on kasvanut, ja jo noin 20 % työmatkoista taittuu polkien. Onneksi markkinoille tulee jatkuvasti yhä tehokkaampia aurinkolaseja, joiden ominaisuudet linsseistä muotoiluun parantavat ajokokemusta niin kaupunkifillaristille kuin pitkän matkan polkijalle.

Lue lisää
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän. Lue lisää

Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän


Sosiaalisuus ja raikkaassa ilmassa liikkuminen houkuttavat suomalaisia pelaajia yli kolmelle miljoonalle golfkierrokselle vuodessa. Keskittymistä vaativassa pelissä pärjäävät parhaiten ne, jotka näkevät tarkasti lähelle ja kauas sekä erottavat kentän kontrastit ja korkeuserot.

Lue lisää