Aurinkolasioppaat
Hyvät pyöräilylasit sopivat kaikille
Hyvät pyöräilylasit sopivat kaikille
Hyvät pyöräilylasit sopivat kaikille
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Hyvät pyöräilylasit kuuluvat myös harrastajille

Pyöräilylaseista tulee helposti mieleen lycraan pukeutunut maantiepyöräilijä, joka polkee tuulen nopeudella satoja kilometrejä viikossa. Silmäaseman markkinoinnissa työskentelevän Aku Mykkäsen mukaan pyöräilylasit ovat kuitenkin hyvä hankinta kaikille pyörän selässä viihtyville.

Aku Mykkänen sai kipinän pyöräilyyn kaverinsa innoittamana vuonna 2015. Alkuun häntä viehätti erityisesti, miten pitkälle polkemalla pääsi lyhyessä ajassa. Pian Mykkänen huomasi yllätyksekseen nauttivansa vielä enemmän mäntymetsän tuoksusta ja poluista. Nykyään hän pakkaa bikepacking-retkilleen mukaan yöpymisvarusteet, eväät ja retkikeittimen – hyviä pyöräilylaseja unohtamatta.

Lempilasit löytyivät pitkällä pyöräretkellä

Omat ehdottomat ykköslasinsa Mykkänen löysi maastopyöräretkellä Kärsämäen korpimetsään.

 

“Olimme kavereiden kanssa ajaneet pikku vesisateessa kymmeniä kilometrejä ja menimme pitkospuita pitkin tauolle suon ympäröimälle autiotuvalle. Nuotiolla istuessamme testasin kaverin Oakley-aurinkolaseja Prizm Trail -linsseillä, ja koko maailma kirkastui kertaheitolla”, Mykkänen muistelee.

 

Perinteisiä aurinkolasilinssejä vaaleammista Prizm Trail Torch-linsseistä on tullut Mykkäsen kestosuosikit. Ne saavat ympäristön näyttämään valoisammalta ja parantavat kontrastia.

 

“Nämä linssit tuovat maaston muodot esiin paremmin kuin mitkään muut, mitä olen 15 vuoden aikana kokeillut. Istuvuus Oakley Flak 2 -mallissa on myös erittäin hyvä ja napakka”, Mykkänen hehkuttaa.

Mykkänen nostaa esiin myös monien pyöräilijöiden suosimat kirkkaat ajolinssit. Ne toistavat värit luonnollisina, mutta niihin saa samat suoja- ja erikoisominaisuudet kuin värillisiin linsseihin. 

 

Linssien lisäominaisuuksista Mykkänen itse hankkii pyöräilylaseihinsa kovan, heijastamattoman ja likaa hylkivän pinnoitteen, joka ehkäisee linssien naarmuuntumista. Sen ansiosta lasit on helpompi puhdistaa, ja vesi- sekä hikipisarat putoavat pois likaa hylkivältä pinnalta.


Pyöräilylaseja kannattaa kokeilla

“Kannattaa ennakkoluulottomasti tutustua ja mahdollisuuksien mukaan testata erilaisia malleja ja linssejä, mieluiten pyöräilykypärän kanssa. On myös hyvä idea tarkistaa, miltä oman pyörätietokoneen ruutu näyttää linssien läpi”, Mykkänen vinkkaa.

 

Vaikka laadukkaat pyöräilylasit ovat markettilaseja hintavampia, Mykkänen muistuttaa, että ne maksavat itsensä takaisin. 

 

“Hyvät pyöräilylasit ovat helppohoitoisia ja kestävät vuosikausia. Mutta jos on pienikin epäilys, että linsseissä on hiekkaa tai muuta likaa, lasit pitää huuhdella vedellä ennen puhdistusliinalla hankaamista”, hän neuvoo. 

 

Niitä, joiden mielestä vain ammattipyöräilijät tarvitsevat kunnon pyöräilylasit, Mykkänen kannustaa ainakin kokeilemaan: “Omalla kohdallani Prizm Trail Torch -linssit muuttivat kaiken. Tavallisilla aurinkolaseilla voi toki pyöräillä, mutta hyvät pyöräilylasit tekevät elämyksestä ihan toisenlaisen.” 

 

Aku Mykkäsen kolmet pyöräilylasit:

Tutustu aurinkolasivalikoimaamme
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän
Sosiaalisuus ja raikkaassa ilmassa liikkuminen houkuttavat suomalaisia pelaajia yli kolmelle miljoonalle golfkierrokselle vuodessa. Keskittymistä vaativassa pelissä pärjäävät parhaiten ne, jotka näkevät tarkasti lähelle ja kauas sekä erottavat kentän kontrastit ja korkeuserot.
Näin valitset aurinkolasit pyöräilyyn
Näin valitset aurinkolasit pyöräilyyn
Ekologisen työmatkapyöräilyn suosio on kasvanut, ja jo noin 20 % työmatkoista taittuu polkien. Onneksi markkinoille tulee jatkuvasti yhä tehokkaampia aurinkolaseja, joiden ominaisuudet linsseistä muotoiluun parantavat ajokokemusta niin kaupunkifillaristille kuin pitkän matkan polkijalle.
Katso kaikki artikkelit