Aurinkolasioppaat
Näin valitset hyvät aurinkolasit juoksuun
Näin valitset hyvät aurinkolasit juoksuun
Näin valitset hyvät aurinkolasit juoksuun
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Näin valitset hyvät aurinkolasit juoksuun

Hyvät juoksulasit tekevät lenkkeilystä mukavampaa vauhdista ja tavoitteista riippumatta. Auringon UV-säteiden lisäksi ne suojaavat silmiä pölyltä, roskilta, tuulelta ja hyönteisiltä. Listasimme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun haussa ovat täydelliset aurinkolasit juoksuun.

Kevyet mutta tukevat juoksulasit

Parhaimmillaan aurinkolasit juoksuun ovat istuvat niin hyvin, että niitä tuskin huomaa kasvoilla. On kuitenkin tärkeää, ettei liike tai hikoilu saa niitä valumaan alaspäin. Juoksulasien käyttömukavuutta parantavat esimerkiksi pehmeät nenätyynyt ja antislip-materiaalilla päällystetyt aisanpäät. Hyvä tapa testata lasien pitävyyttä on kääntää katse maata kohti. Jos ne pysyvät paikallaan, olet oikeilla jäljillä.


Vaihda väriä tilanteen mukaan

Kaarevat aurinkolasit ovat kuin luotu juoksijoille, sillä ne tarjoavat laajan näkökentän ja suojaavat tehokkaasti myös sivuilta. Kevyet, kestävät ja optisesti laadukkaat polykarbonaattilinssit toimivat muovilinssejä paremmin, sillä ne eivät naarmuunnu yhtä helposti katupölystä tai tien pinnasta kimpoavista kivistä. Polarisoivat linssit poistavat heijasteita ja auttavat erottamaan kontrasteja.

Myös linssien värillä on väliä, kun juokset erilaisissa ympäristöissä ja valo-olosuhteissa. Juoksulasien vaihtolinssimalleihin voit valita linssit sään ja tilanteen mukaan. Peilipintaiset tai harmaat linssit ovat omiaan kirkkaassa valossa, ruskeat toimivat parhaiten pilvisellä säällä ja vihreänharmaat sopivat aurinkoisiin talvikeleihin. Vihreänharmaat ja punaiseen taittavat ruskeasävyiset linssit helpottavat korkeuserojen hahmottamista pururadalla ja maastossa. Lisäksi saatavilla on tummuvia linssejä, jotka mukautuvat olosuhteisiin juostessasi varjosta valoon. Mitä valoherkemmät silmäsi ovat, sitä tummemmat linssit sopivat sinulle.


Aurinkolasit juoksuun eivät saa huurtua

Napakasti kasvoilla istuvien lasien linssit saattavat huurtua pitkässä ja hikisessä suorituksessa. Ilmareiät linssien yläreunassa estävät huurtumista tehokkaasti. Silmäasemalta saatavilla huurteenestoliinoilla pidät linssit kirkkaina lenkin loppuun asti.

Silmäaseman valikoimasta löydät juoksulaseja useilta laatumerkeiltä, kuten Oakley, Bollé, Cébé ja Serengeti, myös omilla voimakkuuksilla. Cébéllä on myös malleja, joissa näkö korjataan linssien taakse kiinnitettävällä adapterilla. Kuten kunnon juoksukengät, hyvät aurinkolasit juoksuun nostavat treenimotivaation ja liikunnan ilon uudelle tasolle. Lisävinkkejä juoksulasien hankintaan saat omalta optikoltasi. 

Tutustu juoksuun sopiviin aurinkolaseihin
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän
Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän
Sosiaalisuus ja raikkaassa ilmassa liikkuminen houkuttavat suomalaisia pelaajia yli kolmelle miljoonalle golfkierrokselle vuodessa. Keskittymistä vaativassa pelissä pärjäävät parhaiten ne, jotka näkevät tarkasti lähelle ja kauas sekä erottavat kentän kontrastit ja korkeuserot.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit