Silmälasit
Auringossa tummuvat linssit
Auringossa tummuvat linssit
Auringossa tummuvat linssit
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Auringossa tummuvat linssit sopivat mukavuudenhaluisille

Tummuvat linssit tekevät silmälaseista huikean kätevät, sillä niiden ansiosta yksillä laseilla saa sekä kirkkaiden silmälasien että aurinkolasien hyödyt. Pyysimme Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukkia kertomaan tärkeimmät faktat itsestään tummuvista silmälaseista.

Tummuvat eli fotokromaattiset linssit, joita joskus kutsutaan myös fototrooppisiksi linsseiksi, reagoivat perinteisesti UV-säteilyn määrään ja lämpötilaan. Ne vaalenevat automaattisesti sisällä ja tummuvat ulkoilmassa juuri olosuhteisiin sopiviksi. Sisätiloissa lasit ovat kirkkaat, mutta ulkona ne muuttuvat vaaleiksi aurinkolaseiksi puolipilvisellä säällä ja tummiksi aurinkolaseiksi kunnon auringonpaisteessa. 


Uudet tummuvat linssit reagoivat näkyvään valoon

Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukki on vannoutunut tummuvien linssien käyttäjä, joka seuraa mielenkiinnolla alan kehitystä. Hän kertoo, että tänä päivänä valmistajat keskittyvät nopeuttamaan linssien värin vaihtumista entisestään. Lisäksi markkinoille on tullut tummuvia silmälaseja, jotka reagoivat UV-säteilyn lisäksi näkyvään valoon. Silmäasemalta löytyy sopiva tummuva linssi kaikkiin tarpeisiin.

“UV-säteilyn määrästä riippumatta perinteiset tummenevat silmälasit tummuvat kovalla pakkasella hieman liikaa ja jäävät trooppisilla helteillä vaaleammiksi kuin pitäisi. Näkyvään valoon reagoivat tummuvat linssit toimivat näissä olosuhteissa paremmin, kun valon vaikutus kompensoi hieman lämpötilan vaikutusta”, Tukki selittää.

Perinteiset fotokromaattiset linssit eivät toimi aurinkolaseina auton ratissa, koska tuulilasi pysäyttää UV-säteilyn. Näkyvään valoon reagoivat linssit puolestaan tummuvat jonkin verran myös autossa.  

 

Tummuvat aurinkolasit piristävät ilmettä

Tukki painottaa, että fotokromaattiset linssit ovat tänä päivänä muutakin kuin pelkkä toiminnallinen ratkaisu. Niillä voi leikitellä ja tuoda uutta ilmettä silmälaseihin ja aurinkolaseihin. Silmäaseman valikoimassa on esimerkiksi peilipintaisia Sensity Shine -linssejä, jotka ovat kirkkaina hivenen heijastavat silmälasilinssit ja tummuneina puolipeilaavat aurinkolasilinssit.

 

Fotokromaattiset linssit omilla vahvuuksilla 

Tukki muistuttaa, että tummentuvat silmälasit tai fotokromaattiset aurinkolasit saa optikolta omilla vahvuuksilla, joko yksi- tai moniteholinsseillä. Linssien väreihin pätevät samat suositukset kuin kaikissa auringonlaseissa. Silmäaseman tummuvien linssien värit ovat harmaa, ruskea ja vihreä, jotka toistavat sävyt aidoimmillaan ja toimivat hyvin kaikissa sääolosuhteissa. Tummuvien silmälasien kehykset kannattaa valita erityisellä huolella, sillä niiden pitää toimia sekä kirkkaina laseina että aurinkolaseina.

Katso alta, mitkä tummuvat linssit sopivat sinulle parhaiten:

 

Sensity tai Sensity Dark

  • Jos et haluat vaihdella silmälasien ja aurinkolasien välillä
  • Jos kirkkaat silmälasilinssit tuntuvat pilviselläkin säällä liian kirkkailta
  • Jos haluat kätevän ratkaisun urheiluun

Sensity Shine

  • Jos pidät peilipintaisista laseista ja haluat olla trendien aallonharjalla
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit