SIlmälasit
Silmälasien ostajan opas
Silmälasien ostajan opas
Silmälasien ostajan opas
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Silmälasien ostajan opas

Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.

Yleisimmät linssit

Tavallisimmat silmälasien linssityypit ovat yksiteho-, syväterävä- ja moniteholinssit. Moniteholinssit tulevat tarpeeseen silloin, kun sinun pitää nähdä sekä lähi- että kaukoetäisyydelle. Yksiteholinssit soveltuvat hyvin yleislaseiksi lapsille ja nuorille aikuisille. Syväterävät linssit ovat hyvä ratkaisu näyttöpäätteellä työskentelevälle. Lisäksi linssejä saa muun muassa autoiluun tai lähityöskentelyyn. Täydelliset linssit istuvat yksilöllisiin tarpeisiisi ja toiveisiisi. Löydät myymälöistämme linssivaihtoehtoja kaikista hinta- ja laatuluokista, ja ystävällinen henkilökuntamme auttaa sinua mielellään. Lue lisää linsseistä tai tutustu linssien ostajan oppaaseen.Silmälasien hinnat

Kehysten hintaan vaikuttavat muun muassa niiden valmistusmateriaalit, yksityiskohtien määrä ja varaosien saatavuus. Laadukkaat kehykset kestävät käytössä pidempään ja istuvat kasvoilla miellyttävästi. Materiaaleja miettiessä kannattaa huomioida mahdolliset allergiat, sillä metallikehyksissä on usein nikkeliä.


Linssien hinnassa tärkein tekijä on linssien räätälöinnin taso. Linssien ohennus, tekniset ominaisuudet ja erikoispinnoitteet nostavat linssien hintaa. Olet aina tervetullut kysymään lisää kehyksistä, linsseistä ja niiden hinnoista myymälöidemme asiantuntijoilta.

 

Silmälasit eri tilanteisiin

Silmälaseja ostaessa kannattaa ensin kartoittaa käyttötarkoitus. Riittävätkö yhdet lasit vai kaipaatko niiden rinnalle kakkoslaseja esimerkiksi harrastuksiin? Tarvitsetko hillitymmät lasit töihin ja juhlavammat edustustilaisuuksiin? Eri kehykset istuvat eri käyttötarkoituksiin, mutta voit myös sijoittaa yksiin aina salonkikelpoisiin silmälaseihin.

 

Kasvojen muoto

Kasvojen muodon mukaan valitut silmälasit tasapainottavat kasvojasi ja tuovat parhaat piirteesi esiin. Mitään tiukkoja sääntöjä ei ole olemassa, vaan voit valita kehykset täysin omien mieltymystesi mukaan ja leikitellä eri malleilla rohkeasti. Tärkeää on kuitenkin kehysten istuvuus. Tähän vaikuttavat nenän muoto ja koko, poskipäiden korkeus, kulmakarvojen sijainti ja korvien korkeus. Kehysten ei tulisi painaa kasvojasi poskipäistä, eivätkä lasit saisi osua ripsiin tai kulmakarvoihin.


Naisten silmälasit

Kasvojen muodot
Kasvojen muodot

Miesten silmälasit

Kasvojen muodot
Kasvojen muodot

Kehysten koko

Sopivan kokoiset, istuvat kehykset ovat mukavat käyttää ja imartelevat kasvojasi. Suuret kehykset käyvät parhaiten voimakkaille kasvoille, sirot ja kevyet kehykset näyttävät upeilta pienillä kasvoilla. Kehysten koolla voit myös halutessasi korostaa tai häivyttää tiettyjä kasvonpiirteitä ja ominaisuuksia. Näyttävät ja värikkäät kehykset esimerkiksi kätkevät rypyt, tummat silmänaluset ja silmäpussit.

Parhaimmat kehykset löytyvät kokeilemalla, mutta kehyksiä kannattaa myös mittailla. Kun kehykset ovat oikean kokoiset, aisojen ja ohimoiden väliin jää sopivasti tilaa. Istuvat kehykset eivät liiku kasvoilla puhuessa, hymyillessä tai nauraessa, eivätkä ne haittaa silmien räpyttelyä.

Kun tiedät sinulle sopivat mitat, voit etsiä kehyksiä niiden perusteella. Kehysten mitat löytyvät yleensä joko aisojen sisäpinnalta tai nenäsillasta.

Kehysten väri

Kehysten väriä pohtiessa kannattaa tutustua ensin omiin sävyihin. Ovatko hiuksesi, silmäsi ja ihosi lämpimän vai viileän sävyisiä? Kylmät sävyt jaetaan kesä- ja talvityyppiin, ja lämpimät sävyt kevät- ja syksytyyppiin. Ihon sävy on erityisen tärkeä, sillä oikein valitut kehykset saavat kasvot hehkumaan. Kehykset voivat sointua värimaailmaasi, tai voit valita vastaväriset kehykset tuomaan kontrastia.

Lämpimät vai viileät sävyt

Kehysten malli

Kehysmallia valitessa on tärkeä huomioida silmälasien voimakkuus ja niihin valittu linssityyppi. Mitä suuremmat voimakkuudet, sitä kapeammat tulisi linssien olla. Moniteholinsseissä korkeammat kehysmallit toimivat matalia paremmin.


Kehysten ilmeeseen vaikuttavat muun muassa kehysten paksuus, nenäsillan muoto ja sankojen paksuus ja pituus. Paksut kehykset ovat näyttävät ja vievät huomion pois kasvonpiirteistä, kuten kookkaasta leuasta. Ohuet kehykset ovat huomaamattomammat ja antavat kasvojen muotojen näkyä.


Kehysten nenäsilta kannattaa suhteuttaa nenän muotoon ja kokoon. Tumma tai matala nenäsilta katkaisee pitkän nenän linjan ja saa sen vaikuttamaan lyhyemmältä. Korkea tai läpinäkyvä nenäsilta antaa nenälle lisää pituutta.


Sankojen paksuus ja koko ovat lähes aina linjassa etuosan mittojen kanssa. Sankojen koolla voi myös leikitellä, ja esimerkiksi suuret sangat tasapainottavat kookasta nenää.

Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Linssien ostajan opas
Omaa tyyliä ilmentävät kehykset ovat tärkeä osa uusia silmälaseja, mutta näkemisen laatuun vaikuttavat kaikkein eniten linssien monenlaiset ominaisuudet. Linssien ostajan oppaasta löydät tärkeimmät tiedot linssityypeistä sekä linssien pinnoitteista, lisäominaisuuksista, materiaaleista, hinnasta, valmistuksesta ja huollosta.
Titaaniset silmälasikehykset sopivat myös allergikolle
Titaaniset silmälasikehykset sopivat myös allergikolle
Titaani on varma valinta kaikille, jotka etsivät kestäviä mutta kevyitä silmälasikehyksiä. Lisäksi titaani on puhdas materiaali, joka ei aiheuta silmälasien käyttäjälle nikkeliallergiaa.
Viimeistele silmälasit sinivalosuojalla, UV-pinnoitteella ja muilla lisäominaisuuksilla
Viimeistele silmälasit sinivalosuojalla, UV-pinnoitteella ja muilla lisäominaisuuksilla
Sinivalosuoja, UV-pinnoite, prismakalvo… linssien erikoisominaisuudet saavat helposti silmälasien hankkijan pään pyörälle. Sopiva viimeistely löytyy kuitenkin käden käänteessä, kun kerrot optikolle omista päivittäisistä näkemisen tarpeistasi.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit