Silmälasien ostajan opas

Silmälasien ostajan opas

Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.

Varaa aika

OPTIKON NÄÖNTUTKIMUKSEEN

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Ovaalit kasvot ovat pitkät, soikeat ja sopusuhtaiset. Poskipäät ovat leukaa leveämmät, ja leuka on pyöreä.


Ovaalikasvoisilla on mistä valita, sillä useimmat kehysmallit ja materiaalit sopivat heille. Voit halutessasi korostaa kasvojesi sopusuhtaisuutta ylisuurilla kehyksillä, jotka ovat yhtä leveät tai leveämmät kuin kasvosi. Kulmikkaat kehykset tuovat pehmeisiin piirteisiin jännittävää kontrastia. Kokeile myös pyöreitä silmälaseja.

Pitkät kasvot ovat suorat ja kapeat, ja niissä on enemmän pituutta kuin leveyttä. Korkea otsa, poskipäät ja leukalinja ovat saman levyiset. Leuka on pyöreähkö. Pitkäkasvoisen kannattaa valita kehykset, jotka korostavat kasvojen keskiosaa. Kulmikkaat, neliönmuotoiset ja kookkaat kehykset sopivat tehtävään. Värikkäät ja paksuhkot kehykset tasapainottavat kasvojen pituutta kauniisti.

Kulmikkaat kasvot ovat neliskulmaiset ja vahvapiirteiset. Leuka on leveä ja kulmikas, ja leukaperät asettuvat samaan linjaan poskipäiden ja otsan kanssa. Kulmikkaille kasvoille istuvat soikeat ja leveät kehykset, jotka pehmentävät piirteitä. Vahva yläosa piristää ilmettä. Kokeile pyöreitä kapeasankaisia kehyksiä ja hurmaavaa kissansilmämallia.

Pyöreät kasvot luovat pehmeän ja nuorekkaan vaikutelman. Otsa ja leukaperät ovat samassa linjassa. Poskipäät ovat kasvojen levein kohta. Posket ovat täyteläiset ja leukalinja pyöreähkö. Terävälinjaiset, kulmikkaat kehykset ovat edukseen pyöreillä kasvoilla. Vahvat ja värikkäät mallit toimivat erityisen hyvin. Kehysten alareunan tulisi asettua poskipäiden yläpuolelle. Kasvoille kannattaa mallata kissansilmämallia ja retrohenkisiä kehyksiä.

Sydämenmuotoisissa kasvoissa otsa on leukalinjaa leveämpi ja leuka kapea ja siro. Poskipäät ovat korkeat. Kevyet ja kapeat kehykset on kuin tehty sydämenmuotoisille kasvoille. Vaaleat sävyt, kehyksettömät silmälasit ja vahva kulmakarvalinja vievät huomion silmiin. Kissansilmä- ja pilottimalli sekä pyöreät ja perhosmaiset lasit ovat nappivalintoja.

Ovaalit kasvot ovat pitkät, soikeat ja sopusuhtaiset. Poskipäät ovat leukaa leveämmät, ja leuka on pyöreä. Ovaalikasvoisille sopivat kehykset kuin kehykset. Paras on kuitenkin malli, joka on kasvojen levyinen tai leveämpi. Pyöreät, kapeasankaiset lasit ja pilottimallit ovat luotettavia valintoja.

Pitkät kasvot ovat suorat ja kapeat, ja niissä on enemmän pituutta kuin leveyttä. Korkea otsa, poskipäät ja leukalinja ovat saman levyiset. Leuka on pyöreähkö. Pitkille kasvoille käyvät erityisen hyvin kasvojen levyiset kehykset. Kehyksiä valitessa kannattaa harkita kulmikkaita ja hieman kookkaampia vaihtoehtoja.

Kulmikkaat kasvot ovat neliskulmaiset ja vahvapiirteiset. Leuka on leveä ja kulmikas, ja leukaperät asettuvat samaan linjaan poskipäiden ja otsan kanssa. Kulmikkaille kasvoille käyvät suorakulmion muotoiset kehykset, jotka tasapainottavat vahvaa leukaa. Harkitse myös ovaaleja, pyöreähköjä ja kaarevia malleja sekä pilottityyliä.

Pyöreät kasvot luovat miellyttävän ja nuorekkaan vaikutelman. Otsa ja leukaperät ovat samassa linjassa. Kasvojen levein kohta on poskipäiden kohdalla, ja leukalinja on pyöreähkö. Pyöreät kasvot saavat särmää suorakulmaisista ja terävistä kehyksistä. Kehysten alareunan tulisi asettua poskipäiden yläpuolelle. Vahvat retrohenkiset lasit ja voimakkaat sangat luovat ryhdikkään ilmeen.

Sydämenmuotoisissa kasvoissa otsa on leukalinjaa leveämpi ja leuka kapea ja terävä. Poskipäät ovat korkeat. Sydämenmuotoisilla kasvoilla toimivat yläosasta leveämmät, kulmikkaat kehykset. Wayfarer-tyyliset lasit ja pilottimalli ovat tyylikkäitä valintoja.


Kehysten tärkeimmät mitat:Linssien leveys: 31–61 mm. Kehyksistä löytyvän numerosarjan ensimmäinen luku.


Nenäsillan leveys: 12–22 mm. Kehyksistä löytyvän numerosarjan toinen luku.


Sankojen pituus: 115–155 mm. Kehyksistä löytyvän numerosarjan kolmas luku.

Silmälasimuoti 2020: kevään ja kesän viisi valloittavaa tyyliä

Silmälasimuoti 2020: kevään ja kesän viisi valloittavaa tyyliä


Vuoden 2020 kevään ja kesän silmälasimuodissa on viisi pääsuuntausta, joissa näkyy niin mummolta lainattuja pokia kuin 90-luvun nostalgista nörtti-ilmettä. Tutustu tyyleihin alla ja päivitä kehyksesi kevääseen.

Lue lisää
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa

Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa


Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.

Lue lisää
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset

Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset


Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.

Lue lisää