SIlmälasit
Lasien pinnoitteet ja sinivalosuoja
Lasien UV-pinnoite ja sinivalosuoja
Lasien UV-pinnoite ja sinivalosuoja
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Viimeistele silmälasit sinivalosuojalla ja muilla lisäominaisuuksilla

Sinivalosuoja, UV-pinnoite, prismakalvo… linssien erikoisominaisuudet saavat helposti silmälasien hankkijan pään pyörälle. Sopiva viimeistely löytyy kuitenkin käden käänteessä, kun kerrot optikolle omista päivittäisistä näkemisen tarpeistasi. 

Yksilöllisessä näöntutkimuksessa optikko kyselee tarkasti, miten näet ja miten haluat nähdä tulevaisuudessa. Silmälasien vahvuuksien lisäksi näöntutkimuksen tarkoitus on selvittää myös muut näkemisen tarpeesi, sillä niiden pohjalta voidaan suositella erilaisia linssejä ja niihin lisäominaisuuksia ja pinnoitteita. Lue alta, mitä etua on esimerkiksi prismakalvosta silmälaseihin, sinivalosuojasta ja silmälasien linssien ohennuksesta.


Kova, likaa hylkivä ja heijastamaton pinta ennen kaikkea

Aivan edullisimmissa linsseissä pinnoitteita ei ole, mutta Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukki suosittelee kovaa, heijastamatonta ja likaa hylkivää pintaa kaikille silmälasien ostajille.

“Kova pinta vähentää linssin naarmuuntumista ja heijastuksenestopinnoite estää valon peilautumista linsseistä. Likaa ja pölyä hylkivä antistaattinen pinnoite tekee linssin pinnasta liukkaan ja helpottaa sen puhdistamisesta”, Tukki perustelee.


UV-pinnoite suojaa auringolta myös pilvisellä säällä

UV-suojatuissa silmälaseissa on 100 % suoja UV-säteilylle, vaikka niiden pinta ei ole tumma. Linssimateriaali suojaa silmiä auringolta myös pilvisellä säällä, kun aurinkolaseja ei tule käytettyä. Suoja heijastaa edestä, ylhäältä ja sivuilta tulevaa UV-säteilyä pois silmistä. Silmäaseman valikoimassa oleva Hi-Vision Meiryo-pinnoitteessa on UV-suoja vakiona sekä linssin etu- että takapinnalla.

“Ilmassa on aina UV-säteilyä, joten on tärkeää hankkia yhtä hyvä UV-suoja silmälaseihin kuin aurinkolaseihin”, Tukki toteaa.


Huolehdi silmistä sinivalosuojalla 

Blue Control -pinnoite eli silmälasien sinivalosuoja saattaa vähentää päätelaitteiden aiheuttamaa rasitusta silmille. Blue Control -linssit voivat auttaa silmiä voimaan paremmin, jos katselet ruutua pidemmän aikaa päivittäin.

Sinivalosuojasta saattaa olla hyötyä niin päätetyössä, tv-sarjoja seuratessa kuin e-kirjoja lukiessa. Sinivalosuojatut linssit voivat vähentää silmien väsymistä, kuivumista ja ärtymistä sekä ehkäistä päänsärkyä ja jopa unettomuutta.


Fotokromaattiset linssit tummuvat itsestään

Jos et halua vaihdella silmälasien ja aurinkolasien välillä, sataprosenttisesti UV-suojatut tummuvat eli fotokromaattiset linssit ovat hyvä valinta. Niiden väri tummuu itsestään kirkkaissa olosuhteissa. Takapinnan UV Control -suojan voi hankkia myös fotokromaattisiin linsseihin.


Liukuvärjätyt linssit antavat leikkisän lisän tyyliin 

Liukuvärjätyt linssit tai linssien kontrastiväri voivat helpottaa näkemistä, jos silmäsi ovat erityisen valoherkät tai kärsit kaihin aiheuttamasta häikäistymisestä tai jostakin muusta silmäsairaudesta. Tämä on kuitenkin yksilöllistä, sillä toisista linssin hentokin väri tuntuu pimentävältä ja häiritsevältä. Useimmat valitsevat tasa- tai liukuvärin silmälaseihin tyylin vuoksi.

“Itselläni on eräissä silmälaseissa 25 % väri linssin yläosassa ja alaosa on kirkas. Värinä on perinteistä ruskeaa hieman punaisempi kastanja. Minulle linssin värin valinta on piristävä ulkonäköseikka”, Tukki kuvailee.


Prismakalvo auttaa karsastukseen

Prismakalvo silmälaseihin on aiheellinen, jos linsseillä on tarkoitus hoitaa näkyvää tai piilevää karsastusta. Karsastuksen oireisiin kuuluvat kaksoiskuvat, päänsärky, migreeni tai lapsilla jopa lukemisen vaikeudet. Prismakalvon tarve todetaan aina silmälääkärin tai optikon tarkastuksessa, jossa myös määritellään prismakalvon voimakkuus.


Linssien ohennus keventää silmälaseja

Silmälasien linssien ohennus kulkee yleensä käsi kädessä kasvavien voimakkuuksien kanssa. Suuremmilla voimakkuuksilla linssiä voidaan ohentaa kasvattamalla sen taitekerrointa eli kykyä taittaa valoa. Linssien ohennuksen jälkeen edes vahvat silmälasit eivät tunnu liian painavilta kasvoilla, ja linssi asettuu kauniisti erilaisiin kehyksiin. Linssin taitekerroin vaikuttaa myös linssimateriaalin lujuuteen ja optiikkaan. Optikko osaa suositella parhaan mahdollisen linssin taitekertoimen voimakkuuksiesi ja valitsemiesi silmälasikehysten mukaan.


Silmälasivakuutus tuo mielenrauhaa

Linssien ohennuksen hinta tai muut pinnoitteiden ja ominaisuuksien lisäkustannukset voivat kasvattaa huolta silmälasien rikkoutumisesta. Silmäaseman Silmälasiturva, joka hankitaan noin kolmannekseen Silmäasemalta ostetuista silmälaseista ja aurinkolaseista voimakkuuksilla, on helppo ja edullinen tapa turvata isompi kertainvestointi. Silmälasivakuutus korvaa lasien rikkoutumisen kahden vuoden ajan ostopäivästä ja vähentää vahingon aiheuttamaa mielipahaa.


Eri lasit eri tarpeisiin

Vaikka tämän päivän linsseihin saa valtavan määrän ominaisuuksia, Tiina Tukki kehottaa harkitsemaan useampaa silmälasiparia eri tilanteita varten.

“Yhdellä linssiparilla ei välttämättä saada ihan kaikkia näkemisen tarpeita ratkaistua. Harvemmin niillä yksillä kengilläkään pärjää ympäri vuoden”, hän vertaa.

Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit