Silmälasit
SIlmälasilinssien laatu on monen tekijän summa
SIlmälasilinssien laatu on monen tekijän summa
SIlmälasilinssien laatu on monen tekijän summa
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa

Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Terhi Peltola, Hoya Lens Finland Oy:n tuotepäällikkö kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.

Silmälasien linssien laatu muodostuu kolmesta osa-alueesta: laadukkaasta linssimateriaalista, optiikasta ja ensiluokkaisesta pinnoitteesta. Jos jokin tekijöistä puuttuu, ei linssejä voi enää kutsua kokonaisuutena laadukkaaksi.

Laadukkaat linssit huomaa, kun laittaa lasit kasvoille. Niillä näkee lähestulkoon joka suuntaan terävästi. Pidemmän käytön jälkeen erottaa, että linssit eivät naarmuunnu helposti, ne ovat vaivattomat pitää puhtaana ja mahdollinen silmien rasittuminen on hävinnyt”, Peltola luettelee.


Tunnettu valmistaja on usein laadun tae

Laadukkaat linssit tehdään pääosin eri muoviseoksista, jotka kestävät Suomen lämpötilanvaihtelut aina 20 asteen pakkasesta saunan lämpimään pukuhuoneeseen. Materiaalin pitää olla myös turvallista käyttää ja osittain iskunkestävää, jotta esimerkiksi kadulta kimmonnut kivi ei riko linssiä. Laadukkaasta muovista syntyvät ohuet linssit, jotka näyttävät hyvältä ja ovat kevyet kantaa. Lasilinssit ovat nykyään harvinaisia, mutta niistä saa tarvittaessa muovisia ohuemmat, ja ne sopivat erityisesti todella korkeiden voimakkuuksien korjaamiseen.

Kaikilla linsseillä näkee terävästi suoraan eteenpäin. Optisen laadun erottaa, kun silmiä liikuttaa ja suuntaa katseen linssien reuna-alueille. Linssin optisen suunnittelun tasosta riippuen näkö pysyy joko yhtä kirkkaana tai sumenee”, Peltola kertoo.

Laadukkaisiin moniteholinsseihin kuuluu yleensä kuukauden mittainen tottumistakuu. Jos linsseillä ei näe hyvin, ne voidaan takuun piirissä vaihtaa toisenlaisiin moniteholinsseihin tai keksiä jokin vaihtoehtoinen ratkaisu.


Tuotekehitys vaatii vuosien työn

Silmälasien linssien laatu ja hinta sisältävät alan viimeisimmät innovaatiot, materiaalit ja pintakäsittelyt sekä jatkuvaa tutkimusta ja tuotekehitystä. Suunnittelu lähtee kuluttajien näkemisen tarpeista. Ennen kuin linssit päätyvät kaupan hyllylle, ne vaativat yleensä 2,5 vuotta kuluttajatutkimusta, suunnittelutyötä ja testausta.

Viime aikoina linsseihin on tullut kaksi isoa uudistusta: digitaalisten laitteiden aiheuttamaa rasitusta pienentävät ominaisuudet ja erilaiset suojakäsittelyt, joilla suodatetaan pois esimerkiksi UV-säteilyä. Peltola uskoo, että 10–15 vuoden päästä linssit tehdään massatuotannossa 3D-tulostimilla. Lähitulevaisuudessa räätälöidyt erikoislinssit palvelevat tarkkaa näkemistä esimerkiksi urheilusuorituksen aikana tai autolla ajaessa.

Kengät ovat tästä hyvä esimerkki: lempikengät toimivat säässä kuin säässä, mutta niillä ei lähdetä viettämään iltaa tai parhaan ystävän kanssa sienimetsään. Eri tilanteisiin valmistetuilla laadukkailla linsseillä näyttää paremmalta ja näkee paremmin”, Peltola summaa.

Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.
Silmälasien puhdistus ja huolto on helppoa näillä vinkeillä
Silmälasien puhdistus ja huolto on helppoa näillä vinkeillä
Päivittäinen silmälasien puhdistus ja säännöllinen huolto kannattavat, sillä ne pidentävät lasien ikää huomattavasti ja säästävät samalla pitkän pennin. Katso näppärät vinkit alta.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit