Silmälasit
SIlmälasien puhdistus
Silmälasien puhdistus
Silmälasien puhdistus

Silmälasien puhdistus ja huolto on helppoa näillä vinkeillä

Päivittäinen silmälasien puhdistus ja säännöllinen huolto kannattavat, sillä ne pidentävät lasien ikää huomattavasti ja säästävät samalla pitkän pennin. Katso näppärät vinkit alta.

1. Unohda astianpesuaine

Silmälasit pestään kotikonstina usein astianpesuaineella, joka jättää linssien pintaan ikävän kalvon. Pesuaineet ovat usein liian vahvoja linsseille ja kehyksille. Silmälasien puhdistus onkin turvallisinta niille tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Kiireessä lasit tulee usein pyyhittyä paidan helmaan. Linssien pinnalla voi kuitenkin olla pölyä tai likaa, joka naarmuttaa linssejä hankautuessaan niitä vasten. Silmälasien puhdistus onnistuu parhaiten huuhtelemalla ne juoksevalla vedellä ja hieromalla niihin sopivaa puhdistusainetta. Pese lasit lopuksi vedellä, ja kuivaa ne ensin pehmeällä paperilla ja vielä mikrokuituliinalla.


2. Säilytä laseja kotelossa

Laseja olisi hyvä säilyttää niille varatussa kotelossa aina kun ne eivät ole käytössä. Linssit naarmuuntuvat helposti taskussa tai laukussa, ja lasit ovat alttiina kaikenlaisille vahingoille, jos unohdat ne vaikkapa sohvalle. Lasien nostaminen päälaelle voi venyttää sankoja. Kiinnitä huomiota myös siihen, miten otat lasit pois päästäsi. Parasta olisi tarttua molempiin sankoihin, sillä muuten vain lasien toisen puolen sarana venyy ja voi pahimmassa tapauksessa katketa.


3. Varjele laseja kuumuudelta

Kuumuus ja äkilliset lämpötilan vaihtelut voivat vaurioittaa linssejä. Linssin pinta ja materiaali laajenevat lämmössä eri tavoin, mikä voi aiheuttaa linssin pinnoitteeseen halkeamia. Tämä kannattaa pitää mielessä uuninluukkua avatessa, saunaa tai takkaa lämmittäessä ja nuotion äärellä.


4. Vie kehykset tarvittaessa optikolle

Vaativampi silmälasien huolto, kuten kehysten säätäminen ja ruuvien kiristäminen kannattaa jättää optikolle. Samalla on kätevää vaihdattaa kuluneet osat, kuten nenätyynyt ja aisanpäät. Myös perusteellinen silmälasien puhdistus onnistuu optikolla. Saat huollon ja puhdistuksen maksutta, kun ostat silmälasit Silmäasemalta.


5. Valitse lasit käyttötarkoituksen mukaan

Silmälasien huolto ja kunnossa pitäminen onnistuu helpoiten, kun lasit on valittu alun perin oikeaan käyttötarkoitukseen. Pölyisiin työtehtäviin suunnitelluilta silmälaseilta vaaditaan enemmän kuin lukulaseilta, ja nappiin valittujen lasien ominaisuudet auttavat niitä pysymään hyvänä pitkään.

Tutustu silmälasivalikoimaan verkkokaupassa
TUTUSTU
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit