SIlmälasit
Laadukkaat silmälasikehykset
Laadukkaat silmälasikehykset
Laadukkaat silmälasikehykset
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset

Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.

Antti Lahdensuu tietää tarkkaan, miksi merkkikehykset maksavat enemmän. Kalliit, laadukkaat ja kestävät materiaalit sekä niiden vaikeampi työstettävyys nostavat tuotantohintaa. Laadukkaat silmälasikehykset koostuvat myös kestävistä, vaihdettavista varaosista sekä taidokkaasta suunnittelutyöstä.

Laadukas materiaali kestää käytössä

“Muovikehyksissä laadukkain materiaali on selluloosa-asetaatti, joka ei itse asiassa ole muovia, vaan puuvilla- ja puukuitupohjainen polymeeri”, Lahdensuu kertoo.

Kaikissa mahdollisissa väreissä saatavia selluloosa-asetaatti-levyjä kypsytetään tarkoissa olosuhteissa ja lämpötilassa. Kypsytys vie pisimmillään kaksi vuotta: mitä kauemmin, sitä vahvempaa materiaalista tulee. Allergisoimaton ja ekologinen selluloosa-asetaatti on kierrätettävää, kevyttä, kestävää sekä joustavaa.

Laadukkaissa muovikehyksissä käytetään myös polykarbonaattia ja esimerkiksi urheilulaseissa suosittua kestävää hiilikuitua. Metallikehyksiä tehdään eri metalliseoksista sekä teräksestä ja kevyestä titaanista. Muissa kuin titaanikehyksissä saattaa olla nikkeliä, mutta laadukkaat silmälasikehykset on pinnoitettu niin kestävästi, että ne eivät aiheuta allergiaoireita ja täyttävät tiukimmatkin EU-direktiivit.

Yksityiskohdat ja istuvuus kunniaan

Lahdensuu kehottaa tarkastamaan kehyksistä niiden ryhdikkyyden, saranoiden toimivuuden ja nenäosan kiinnityksen. Istuvuus kasvoilla ja nenällä on erityisen tärkeää.

“Kunnon kehyksen tuntee kädessä. Jos sovitat esimerkiksi kenkää, joka puristaa, niin hylkäät sen välittömästi”, Lahdensuu vertaa.

Laadukkaat silmälasikehykset valmistanut tehdas takaa varaosien saatavuuden kaikkiin kehyksiinsä EU:n säätämät kaksi vuotta. Tämä ja yksityiskohtainen valmistusprosessi näkyvät kehysten hinnassa. Monimutkaisten, koristeellisten mallien valmistukseen voi kuulua parhaimmillaan yli 200 työvaihetta, joista 150–180 tehdään käsityönä. Ajallisesti koko prosessissa voi vierähtää useampi kuukausi.


Trendikkäitä ja ajattomia malleja

Merkkikehysten valmistajien luovat johtajat seuraavat trendejä ympäri maailmaa ja välittävät ne kehyssuunnittelijoille. Muotitalot määräävät kulloisenkin muodin, joka näkyy esimerkiksi kehysten muodoissa ja väritoimisto Pantonen päättämänä vuoden värinä.

Lahdensuu mainitsee pari kehysmallia, jotka näyttävät pitävän pintansa vuodesta toiseen. Kulmista ylöspäin nouseva, kasvoja kohottava perhosmalli ja pilottimalli ovat kestosuosikkeja. Lahdensuu povaa metallikehysten tuloa ja kulmikkaan mallin nousua pyöreiden kehysten rinnalle. Kehysten lukumäärässä hän luottaisi kolmeen.

“Jokainen tarvitsee arkilasit, juhlalasit teatteriin, oopperaan tai vähän hienompaan tilaisuuteen ja lasit tai aurinkolasit voimakkuuksilla urheiluun.”

Tutustu Silmäaseman laadukkaiden silmälasikehysten valikoimaan verkkokaupassa tai lähimmässä liikkeessä.

Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Syksyn silmälasimuoti 2020: metsästä mummolaan ja karkkikauppaan
Syksyn silmälasimuoti 2020: metsästä mummolaan ja karkkikauppaan
Nyt on aika päivittää silmälasilookisi syksyyn! Näillä tyylikkäillä kehyksillä freesaat asun kuin asun tähän päivään, ilman kaupoissa ravaamista tai hutiostoksia netissä. Katso tästä tyhjentävä lista, mitä syksyn silmälasimuoti 2020 pitää sisällään.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit