SIlmälasit
Linssien ostajan opas
Linssien ostajan opas
Linssien ostajan opas

Löydä sinulle sopivimmat silmälasi- ja aurinkolasilinssit

Omaa tyyliä ilmentävät kehykset ovat tärkeä osa uusia silmälaseja, mutta näkemisen laatuun vaikuttavat kaikkein eniten linssien monenlaiset ominaisuudet. Tämän päivän silmälasi- ja aurinkolasilinsseissä on valtavasti valinnanvaraa erilaisiin tarpeisiin, käyttöolosuhteisiin ja budjetille.

 

Silmillesi ja elämäntyyliisi sopivimmista linsseistä kannattaa tulla keskustelemaan lähimpään myymälään yhdessä Silmäaseman asiantuntijan kanssa. Tämän linssien ostajan oppaan avulla pääset kuitenkin jo alkuun uusien linssiesi valinnassa. Kokosimme alle tärkeimmät tiedot linssityypeistä sekä linssien pinnoitteista, lisäominaisuuksista, materiaaleista, hinnasta, valmistuksesta ja huollosta.

Mikä linssityyppi minulle sopii?

Onko sinulla vaikeuksia nähdä terävästi kauas vai lähelle vai kenties useammalle etäisyydelle? Käytätkö paljon digilaitteita tai onko sinulla erityisen tarkkaa lähinäköä vaativa työ tai harrastus? Katso, mikä näistä linssityypeistä vastaa sinun näönkorjaustarpeitasi. 

Moniteholinssi


Moniteholinssit

Moniteholinsseillä näet tarkasti eri etäisyyksille – lähelle, välietäisyyksille ja kauas. Alhaalla on lukualue, keskellä alue välietäisyyksiä varten ja ylhäällä kauas katsomiseen. Näköalueet sulautuvat toisiinsa portaattomasti.


Kaksiteholinssien alareunassa on erillinen, näkyvä ruutu lukemista varten, mutta niillä ei näe välietäisyyksille.

Yksiteholinssi


Yksiteholinssit

Yksiteholinssit sopivat yleislaseiksi lapsille ja nuorille sekä aikuisille, joilla ei vielä ole ikänäön tuomia haasteita. Yksiteholinsseillä näet hyvin kaikille etäisyyksille noin 45 ikävuoteen asti. Yksiteholasit hankitaan usein myös lukulaseiksi lähietäisyydeltä lukemiseen.  

Lähipainotteinen linssi


Lähipainotteiset linssit

Lähipainotteiset linssit auttavat näkemään miellyttävästi ja silmiä rasittamatta lähi- ja välietäisyyksille. Lähipainotteiset linssit sopivat niin nuorison monitehoihin, näyttöpäätelaseihin kuin sisäkäyttöön tarkoitettuihin yleislaseihin.

Linssien pinnoitteet ja lisäominaisuudet

Elämäntyyliisi sopivat silmälasilinssit viimeistellään pinnoitteilla, lisäohennuksilla ja sävytyksillä. Silmäaseman myymissä HOYA-linsseissä on huippulaadukkaat yhdistelmäpinnoitteet monipuolisilla ominaisuuksilla, jonka lisäksi tarjolla on myös lisäpinnoitteita.

Pinnoitteet ja lisäominaisuudet
Pinnoitteet ja lisäominaisuudet
Silmälasilinssien hinta

Silmälasien linssien hinta

Moni pohtii, mistä silmälasien linssien hinta muodostuu, ja kannattaako laadukkaisiin linsseihin panostaa. Silmälasien linssien vertailu selittää, miksi elämäntapaasi tukevan, sinun silmillesi mitoitetun ja uusinta teknologiaa käyttäen valmistetun linssin hinta on korkeampi kuin varastosta löytyvän peruslinssin. Laadukkaat linssit palvelevat näkemisen tarpeitasi huomattavasti peruslinssejä paremmin. Silmäaseman valikoimassa on linssejä kaikista hinta- ja laatuluokista aina edullisimmista mittatilaustyönä valmistettuihin yksilöllisiin linsseihin. 


Arvokkaimmat MySelf-linssimme valmistetaan alusta lähtien yksilöllisen näköprofiilisi pohjalta, ja ne huomioivat niin silmiesi liikeradat ja mitat kuin valitsemiesi kehysten muodot. Ne myös tasapainottavat silmien eriparisuutta ja parantavat yhteisnäköä, jos toinen silmä näkee toista paremmin.


Silmälasien linssien hintaan ja laatuun vaikuttavat niissä käytetty hiontatekniikka ja materiaali, pinnoitteet kuten sinivalo- tai UV-suoja, ohennukset sekä yksilölliset lisämitat. 


Laadukkaiden linssien edut:

  • Tarkan näön alue ulottuu linssien laidasta laitaan
  • Linssit “keinuttavat” vähemmän ja niihin on helpompi tottua voimakkuuksista riippumatta
  • Linssit eivät pienennä tai suurenna silmiä edestä katsottaessa
  • Hintaan sisältyy korkealaatuinen yhdistelmäpinnoite
Laadukas moniteholinssi


Laadukas moniteholinssi

Laadukkaassa moniteholinssissä on laaja tarkan näön alue.

Perustason moniteholinssi


Perustason moniteholinssi

Perustason linssissä tarkan näön alue on huomattavasti kapeampi.

Erikoislinssit


Erikoislinssit

Autoiluun suunnitellut EnRoute-linssit auttavat näkemään liikenteessä vaivattomammin ja tarkemmin kuin perinteisillä linsseillä.

Linssien hinnat
Linssien hinnat

Linssien valinta Silmäasemalla alkaa aina näkemisen tarpeidesi kartoituksesta. Kokeneet asiantuntijamme auttavat sinua löytämään linssit, joka sopivat juuri sinun silmillesi, elämäntyyliisi ja budjettiisi. Silmäaseman valikoimassa on linssejä kaikista hinta- ja laatuluokista aina edullisimmista mittatilaustyönä valmistettuihin yksilöllisiin linsseihin. 


Katso tästä tarkemmat hintatiedot: moniteholinssit, yksiteholinssit, lähipainotteiset linssit, kaksiteholinssit.

Linssien hintahaarukat
Linssien hintahaarukat
Hinta/pari
Moniteholinssit
Moniteholinssit
149-1349 €
Yksiteholinssit
Yksiteholinssit
49-549 €
Kaksiteholinssit
Kaksiteholinssit
399-549 €
Lähipainoitteiset linssit
Lähipainoitteiset linssit
199-749 €
Lisäominaisuudet
Lisäominaisuudet
50 €/ominaisuus
Linssien valmistus
Linssien valmistus

Miten linssejä huolletaan?

Saat linssisi kestämään käytössä pidempään, kun huollat niitä hyvin. Puhdista linssit säännöllisesti niille tarkoitetuilla hoitonesteillä. Esimerkiksi Silmäasemalla myytävät Silmäasema Lens Clean -puhdistusaineet ovat linsseille tarpeeksi hellävaraisia. Tiskiaineet ja saippuat sen sijaan irrottavat rasvaa liian tehokkaasti, joten ne voivat vaurioittaa linssin pinnoitteita ja kehystä.


Silmäaseman mikrokuituliinalla viimeistelet linssien puhdistuksen tehokkaasti. Mikrokuituliina poistaa pesusta jääneet rannut ja sormenjäljet. Pyyhi linssit puhtaaksi kauttaaltaan, myös reunoilta, joihin jää helposti likaa. Mikäli linssit tuntuvat likaantuvan koko ajan, kehysten istuvuus kannattaa tarkistaa myymälässämme. Jos esimerkiksi linssien alareunat osuvat poskipäihin, linssin pinnalle kertyy helposti rasvaa.


Linssit tulee lisäksi suojata kuumuudelta ja nopeilta lämpötilan vaihteluilta. Ole varovainen esimerkiksi avatessasi kuuman uunin luukkua, älä käytä kuumaa vettä linssien pesemiseen, äläkä jätä silmälaseja auton ikkunalle aurinkoisena päivänä.


Voiko naarmuuntuneita linssejä korjata?

Linssien naarmuja ei voi korjata, mutta naarmuuntumista voi ennaltaehkäistä tehokkaasti säilyttämällä silmälaseja kotelossa silloin, kun ne eivät ole käytössä. Vältä myös silmälasien laskemista pöydälle linssipuoli alaspäin. Näkyvä lika kannattaa huuhdella pois kädenlämpöisellä vedellä ennen kuin se ehtii tarttua linssiin.

Linssien huoltaminen


Miten saan uudet silmälasilinssit?

Jos sinulla on jo alle puoli vuotta vanha silmälasiresepti, olet tervetullut suoraan lähimpään Silmäaseman myymälään. Asiantuntijamme käy läpi silmälasireseptisi ja kysyy tarkentavia kysymyksiä näkemisen tarpeistasi. Vastaustesi perusteella osaamme suositella sinulle linssejä eri tilanteisiin ja ehdottaa sinulle parhaita näkemisen ratkaisuja. Kuulet, mitä linsseissä on hyvä ottaa huomioon juuri sinun voimakkuuksillasi, ja pääset tekemään silmälasien linssien vertailua yhdessä asiantuntijamme kanssa. Suositustemme pohjalta

teet itse lopullisen linssivalinnan. 


Asiantuntijamme käy kanssasi läpi ainakin seuraavat asiat:

  • Mikä linssityyppi sopii tarpeisiisi, esim. moniteholinssi, yksiteholinssi, lähipainotteiset eli syväterävät linssit vai aurinkolasilinssi
  • Tarvitsetko useammat kuin yhdet lasit eri tilanteisiin, kuten yleiskäyttöön ja harrastuksiin
  • Mikä on paras linssien ohennus eli taitekerroin sinun voimakkuuksillesi
  • Mitä pinnoitteita on saatavilla ja mitkä ovat niiden edut
  • Mitä linssit maksavat


Entä jos minulla ei ole silmälasireseptiä?

Jos sinulla ei vielä ole silmälasireseptiä tai resepti on jo vanhentunut (yli kuusi kuukautta vanha), varaa ensin aika näöntutkimukseen. Aloita varaamalla aika optikolle, jos silmiäsi ei ole leikattu eikä sinulla ole todettu silmäsairautta. Muussa tapauksessa varaa aika silmälääkärille.


Mitä silmälasireseptissä kerrotaan?

Silmälasiresepti kertoo optikolle tai silmälääkärille, kuinka paljon kauko- tai lähinäön korjausta tarvitset, tiedot mahdollisen hajataiton tai karsastuksen korjaamiseen sekä tarvitsemasi linssityypin. Reseptin tulkinta on usein asiakkaille haasteellista, etenkin kun esimerkiksi hajataittoa korvaavan voimakkuuden määrän voi merkitä reseptiin yhtä lailla plus- tai miinusmerkkisenä. Asiantuntijamme selittää kuitenkin mielellään silmälasireseptin merkinnät juurta jaksain.

Aurinkolasilinssit

Aurinkolasilinssit

Aurinkolasilinssien valinnassa kannattaa miettiä samoja asioita kuin silmälasiostoksilla eli käyttötarkoitusta, linssityyppiä ja lisäominaisuuksia. Myös aurinkolasien värillä on väliä, sillä eri linssivärit erottuvat edukseen eri tilanteissa. Perinteisten aurinkolasilinssien lisäksi valikoimastamme löytyy myös värjättyjä linssejä, jotka piristävät lasien ilmettä. Voit kysellä myymälästämme lisää eksoottisemmista värivaihtoehdoista.


Listasimme alle yleisimpiä kysymyksiä aurinkolasilinsseistä. Kaikki aurinkolasilinssien usein kysytyt kysymykset löydät täältä.

Aurinkolasilinssit
Aurinkolasilinssit
Jäikö jokin vielä mietityttämään?
LUE LISÄÄ LINSSEISTÄ
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Viimeistele silmälasit sinivalosuojalla, UV-pinnoitteella ja muilla lisäominaisuuksilla
Sinivalosuoja, UV-pinnoite, prismakalvo… linssien erikoisominaisuudet saavat helposti silmälasien hankkijan pään pyörälle. Sopiva viimeistely löytyy kuitenkin käden käänteessä, kun kerrot optikolle omista päivittäisistä näkemisen tarpeistasi.
Aktiiviseen elämään täydelliset linssit
Aktiiviseen elämään täydelliset linssit
Täydellisesti sopivien linssien valinnassa on tärkeää, mihin käyttötarkoitukseen lasit tulevat. Nykypäivän näkötarpeet, erityisesti digilaitteiden käytön lisääntyminen, asettavat linsseille uudenlaisia vaatimuksia. Koska tarpeet voivat olla hyvin erilaisia, linssi kannattaa valita käytön vaatimusten mukaan.
Monitehot vai yksitehot
Monitehot vai yksitehot
Yksitehot vai monitehot on ensimmäisiä kysymyksiä siinä vaiheessa, kun valitset sopivia silmälaseja tai piilolinssejä. Hyvillä moniteholaseilla voi korjata niin kauko- ja lähinäön kuin hajataittoa ja karsastusta. Ne ovat paras valinta mukavuudenhaluiselle silmälasien käyttäjälle, joka haluaa nähdä yksillä laseilla portaattomasti kaikille etäisyyksille.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit