SIlmälasit
Mitä tarkoittaa monitehot?
Mitä tarkoittaa monitehot
Mitä tarkoittaa monitehot
Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA

Mitä tarkoittaa moniteholasit ja miten ne eroavat yksitehoista?

Yksitehot vai monitehot on ensimmäisiä kysymyksiä siinä vaiheessa, kun valitset sopivia silmälaseja tai piilolinssejä. Jos tarvitset sekä luku- että kaukolaseja eikä jatkuva vaihtelu silmälasien välillä houkuttele, moniteholasit ovat ehdottomasti harkinnan arvoiset.

Hyvillä moniteholaseilla voi korjata niin kauko- ja lähinäön kuin hajataittoa ja karsastusta.

Ne ovat paras valinta mukavuudenhaluiselle silmälasien käyttäjälle, joka haluaa nähdä yksillä laseilla portaattomasti kaikille etäisyyksille. 

Yksiteho korjaa joko kauko- tai lähinäön

Entä mitä tarkoittaa yksiteholasit? Yksinkertaisesti selitettynä yksiteholasit on tarkoitettu yhdelle etäisyydelle katselua varten. Niiden linsseissä on kauttaaltaan vain yksi vahvuus eli ne toimivat joko lukulaseina tai kaukolaseina. Myös hajataittoa ja karsastusta on mahdollista korjata yksiteholaseilla. Yksitehot ovat monitehoja edullisemmat, mutta ikänäköinen ei voi pitää niitä jatkuvasti. Lukulasit sumentavat kaukonäön, kun taas kauas katsomiseen tarkoitetuilla yksitehoilla ei erota pientä tekstiä lähietäisyydeltä. 


Hankkisitko kaksiteholasit vai moniteholasit?

Kaksiteholasien linsseihin on hiottu kaksi eri vahvuutta. Yläosa on tarkoitettu kauas katsomiseen, ja alaosassa on näkyvä, ikkunamainen ruutu lukemista varten. Sen läpi näkee tarkasti noin 40 senttimetrin etäisyydelle. Kaksiteholasit jäävät monitehojen varjoon siinä, että noin metrin päähän on vaikea tarkentaa. Toisia puolestaan häiritsee niiden ulkonäkö, sillä lähilasit korvaava ikkunaruutu erottuu selvästi muusta linssistä. 


Milloin moniteholasit ovat oikea valinta?

Moniteholaseja kannattaa harkita erityisesti siinä vaiheessa, kun ikänäkö alkaa vaivata ja korjausta tarvitaan sekä kauko- että lähinäköön. Niissä on oma alueensa kauas, lähelle ja välietäisyydelle katsomiseen. Siksi ne sopivat erinomaisesti myös näyttöpäätetyöhön, erityisesti jos valitset linsseihin siniseltä valolta suojaavan Blue Control -pinnoitteen. Sisäkäyttöön on saatavilla myös tietotyöläisille suunnitellut toimistomonitehot.

Moniteholasien käyttäjänä et joudu vaihtelemaan silmälaseja, sillä linssien vahvuus vaihtuu saumattomasti ja näet tarkasti etäisyydelle kuin etäisyydelle. Vahvuuksien muutosta ei erota ulospäin. 

Jos silmälasit eivät ole sinut juttusi, voit valita laajasta valikoimasta monitehopiilolinssejä. Yli 50-vuotiaan näkö korjaantuu myös linssileikkauksella, jossa silmän oma linssi korvataan yksi- tai monitehoisella keinolinssillä. Leikkauksen jälkeen et enää tarvitse silmälaseja. 

Varaa aika optikon näöntarkastukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Silmälasien puhdistus ja huolto on helppoa näillä vinkeillä
Silmälasien puhdistus ja huolto on helppoa näillä vinkeillä
Päivittäinen silmälasien puhdistus ja säännöllinen huolto kannattavat, sillä ne pidentävät lasien ikää huomattavasti ja säästävät samalla pitkän pennin. Katso näppärät vinkit alta.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit