Silmälasit
Silmälasireseptitulkki
SIlmälasireseptitulkki
SIlmälasireseptitulkki
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Silmälasireseptitulkki

Lasimääräyksen, eli silmälasireseptin tulkinta voi olla ensimmäisellä kerralla hankalaa. Lue, mitä termit ja merkinnät tarkoittavat.

Näöntarkkuus

Näöntarkkuus eli visus kuvaa silmän kykyä erottaa yksityiskohtia. Mitä parempi se on, sitä selkeämmin ihminen pystyy esimerkiksi lukemaan pientä tekstiä. Näöntarkkuus voidaan mitata silmälasien kanssa tai ilman niitä. Lasimääräyksessä näöntarkkuus on aina ilmoitettu silmälasien kanssa. Näöntarkkuus on eri asia kuin silmälasien voimakkuus. Lue lisää näöntarkkuudesta.Heikkonäköisyyden ja näkövammaisuuden raja on lasikorjauksella 0.3. Lue lisää heikkonäköisyydestä ja näkövammaisuudesta.


Lasityyppi

Moniteho/Yksiteho. Yksiteholaseilla voidaan korjata joko liki- tai kaukonäköisyyttä tai lähinäköä. Moniteholaseilla ikänäköinen näkee portaattomasti kauas ja lähelle. Lue vinkit oikean silmälasityypin valintaan.

Silmänpaineet

Silmän sisäinen nestekierto ylläpitää silmänpainetta ja silmän rakennetta. Normaali silmänpaine vaihtelee yksilöllisesti yleensä välillä 10-21 mmHg. Korkea silmänpaine on yksi glaukooman riskitekijöistä. Lue lisää silmänpaineen mittaamisesta ja glaukoomasta.


Lisätiedot

Lasimääräys on voimassa 6 kk.

Ohjeita jatkotoimenpiteistä, linssisuositukset, silmien kostutusohjeet.

Iän myötä silmäsairauksien riski kasvaa. Silmälääkärin vastaanotolla käyntiä suositellaan 2 vuoden välein.

Mikäli käytät piilolinssejä, suosittelemme piilolinssitarkastuksessa käyntiä vuosittain.

Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Näöntarkkuus
Näöntarkkuus
Näöntarkkuus eli visus-arvo tarkoittaa yksityiskohtien erotuskykyä. Mitä parempi se on, sitä selkeämmin ihminen pystyy esimerkiksi lukemaan pientä tekstiä. Näöntarkkuus selvitetään näkötaulutestillä.
Glaukooma
Glaukooma
Glaukooma on näköhermoa vaurioittava silmäsairaus, jota voidaan nykymenetelmin hoitaa todella tehokkaasti. Glaukooman oireet vaihtelevat yksilöllisesti. Niitä voivat olla esimerkiksi kaventunut näkökenttä tai vaikeudet nähdä tarkasti. Alkava glaukooma on useimmiten oireeton, mutta sen merkit löytyvät helposti näöntarkastuksessa tai silmälääkärin vastaanotolla. Glaukooman toteamiseksi on tärkeintä tutkituttaa silmät säännöllisesti.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit