Likinäkö
Myopian hoito
Myopian hoito
Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Lapsen likinäköisyys: mitä tehdä, jos lapsi ei näe kauas
Jos lapsi näkee huonosti kauas, likinäköisyyden hoito on hyvä aloittaa mahdollisimman aikaisin. Kysyimme Silmäaseman johtavalta optikolta Petri Eskolalta, miten lapsen silmistä kannattaa huolehtia ja mitä voidaan tehdä, jos lapsen kaukonäkö on heikentynyt.
Kaukonäkö
Kaukonäkö
Kaukonäkö eli kaukotaittoisuus on silmän taittovirhe. Kaukonäköinen ihminen näkee kauas hyvin mutta lähelle heikommin. Kaukotaittoisuus johtuu siitä, että silmä taittaa valon verkkokalvolle virheellisesti. Valonsäteet taittuvat verkkokalvon taakse eivätkä tarkan näkemisen pisteeseen verkkokalvolle, jolloin muodostuva kuva on epätarkka.
Hajataitto
Hajataitto
Hajataitossa silmän sarveiskalvo ei ole symmetrinen pallopinta vaan jyrkempi yhdessä ja loivempi toisessa suunnassa. Tämän vuoksi valo taittuu silmän verkkokalvolle pituus- ja pystysuunnassa eri pisteisiin, jolloin kuva muodostuu epäselvänä.
Ikänäkö
Ikänäkö
Ikänäkö tarkoittaa 40–45 ikävuoden jälkeen alkavaa luonnollista lähinäön heikentymistä. Kyseessä ei ole näön häiriö, vaan normaali ikääntymiseen liittyvä näön muutos. Ikänäkö johtuu mykiön ja sitä ympäröivän kapselipussin asteittaisesta jäykistymisestä.
Katso kaikki artikkelit