SIlmälasit
Uudet linssit vanhoihin kehyksiin
Uudet linssit vanhoihin kehyksiin
Uudet linssit vanhoihin kehyksiin

Uudet linssit vanhoihin kehyksiin: vastuullista ja viimeisen päälle trendikästä 


Moni ei tiedä, että uudet linssit voi laittaa myös vanhoihin kehyksiin. Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukki kertoo, että tänä päivänä uudelleenlinssitetään erityisesti isovanhempien arkistojen aarteita sekä 90- ja 2000-lukujen trendikehyksiä.

"Tilaamalla uudet linssit omiin kehyksiin asiakas saa mieleisille silmälaseille jatkoaikaa, trendikkään lookin edullisemmin sekä tilaisuuden leikitellä tyylillä. Pelkkien linssien päivittäminen on myös vastuullinen valinta, sillä kehysten elinkaari pitenee. Näin uusia raaka-aineita tarvitaan vähemmän", Tukki valottaa.

Linssien vaihto omiin kehyksiin avaa mahdollisuuksien maailman

Uusien linssien laittaminen vanhoihin kehyksiin tarjoaa valtavasti kiehtovia vaihtoehtoja. Mummon tai äidin vanhoista kehyksistä voi teettää upeat, yksilölliset retroaurinkolasit, ja vintage-liikkeestä löytyneet 80-luvun pokat saavat uuden elämän tyylilaseina ilman vahvuuksia. Suosittuja ratkaisuja ovat myös naarmuuntuneiden aurinkolasilinssien vaihto uusiin sekä linssivärin päivitys.

“Periaatteessa linssien vaihto voi onnistua lähes kaikkiin kehyksiin, jos kehykset vain ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa. Todella kaareviin laseihin ei välttämättä saa miinuslinssejä eikä suoriin laseihin pluslinssejä. Myös joitakin aurinkolaseja, vahvuuksilla tai ilman, voi olla vaikea linssittää uudelleen kehyksen rakenteesta johtuen”, Tukki sanoo.


Optikko tarkistaa, saako linssit omiin kehyksiin

Tukki muistuttaa, että uudelleenlinssitykseen liittyy kuitenkin aina riski kehysten rikkoutumisesta. Esimerkiksi vanhat asetaattikehykset eivät aina kestä linssien vaihdon vaatimaa taivuttelua.

“Asetaatti kovettuu ajan kanssa, sillä materiaalista haihtuu vettä. Kehykset saattavat näyttää hyväkuntoisilta, mutta kuluminen paljastuu lähemmässä tarkastelussa. Metallikehyksissä käytön aiheuttama rasitus voi näkyä esimerkiksi kehyksen kulmakappaleissa.” 

Kehysten sopivuus uudelleenlinssitykseen selviää tuomalla ne Silmäaseman myymälään. Näin selviää nopeasti, voiko vanhoihin kehyksiin laittaa uudet linssit. Lopullinen vastuu päätöksestä kuuluu asiakkaalle, sillä Silmäasema ei voi korvata linssityksessä mahdollisesti rikkoutuvia kehyksiä.


Huolenpito venyttää kehysten käyttöikää

Hyvin hoidettuna mikä tahansa kehys kestää käytössä pidempään. Laadukas kehys voidaan parhaimmillaan uudelleenlinssittää jopa useampaan kertaan. Kehyksistä huolehtiminen kannattaa, sillä silmälasit tulevat huomattavasti edullisemmaksi, kun uuden kehyksen hinta säästyy. Silmälasien toimitusaika on sama riippumatta, ovatko kehykset peräisin myymälän valikoimista vai asiakkaalta itseltään.

“Linssien hankinta ja tilaus omiin kehyksiin tapahtuu tutulla tavalla. Näöntarkastuksen ja näkemisen tarpeiden kartoittamisen jälkeen asiakas jättää haluamansa kehykset myymälään ja ne toimitetaan eteenpäin linssitykseen”, Tukki kertoo.

Silmäasemalla linssitys omiin kehyksiin maksaa linssien hinnan lisäksi 50 euroa. Kahden vuoden Silmälasiturva, jonka voi hankkia silmälaseille tai aurinkolaseille vahinkojen ja rikkoutumisten varalta, on voimassa linssien osalta myös uudelleenlinssitetyille laseille.

Näin pidät mieleiset kehykset kunnossa pidempään


  • Käytä silmälasien puhdistukseen siihen tarkoitettuja aineita. Näin myös asetaatti pysyy joustavana ja taipuisana eikä napsahda niin helposti rikki.
  • Säilytä laseja suojakotelossa, kun ne eivät ole käytössä.
  • Älä pidä laseja pään päällä, sillä se rasittaa aisoja.
  • Ota lasit aina pois kahdella kädellä, niin kehykset säästyvät jännitteiltä ja epätasaiselta rasitukselta.
  • Hyödynnä varaosia. Esimerkiksi kehysten rikkinäinen aisa tai ruuvi on helppo vaihtaa uuteen.
  • Jos laseissa on nenätyynyt, vaihdata ne säännöllisesti. Huonokuntoiset nenätyynyt värjäytyvät ikävästi ja rikkoutuvat helposti.
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Mitä tarkoittaa moniteholasit ja miten ne eroavat yksitehoista?
Mitä tarkoittaa moniteholasit ja miten ne eroavat yksitehoista?
Yksitehot vai monitehot on ensimmäisiä kysymyksiä siinä vaiheessa, kun valitset sopivia silmälaseja tai piilolinssejä. Jos tarvitset sekä luku- että kaukolaseja eikä jatkuva vaihtelu silmälasien välillä houkuttele, moniteholasit ovat ehdottomasti harkinnan arvoiset.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit