Silmäleikkaukset
5 syytä mennä kaihileikkaukseen
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

5 syytä mennä kaihileikkaukseen

1. Näet työskennellä ja nauttia rakkaista harrastuksista

Kaihin oireita ovat muun muassa näöntarkkuuden aleneminen, näön sumeneminen ja hämäränäön heikkeneminen. Etenevä kaihi alkaa haitata nopeasti työntekoa ja tärkeitä harrastuksia, sillä esimerkiksi lukeminen vaikeutuu ja värien näkeminen muuttuu. Kaihileikkauksen jälkeen pystyt taas lukemaan niin työsähköposteja kuin jännittäviä romaaneja, voit nauttia metsästysharrastuksesta aamun sarastuksesta iltamyöhään ja erotat sienimetsässä myrkkysienet herkkutateista.


2. Näkösi on leikkauksen jälkeen jopa parempi kuin ennen

Kaihileikkauksessa silmän samentuneen mykiön tilalle vaihdetaan uusi keinolinssi, jolloin muun muassa värit palaavat entiseen loistoonsa. Toimenpiteessä pystytään korjaamaan myös silmän taittovirheitä, sillä uusi linssi muuttaa silmän taittovoimaa. Kaihileikkauksessa jälkeen tarvitaan vielä silmälasit.


3. Säästät silmälasien hinnassa

Kaihileikkauksessa mietityttää usein hinta. Silmälasien käyttäjä säästää leikkauksessa, sillä toimenpiteessä voidaan korjata taittovirhettä. Kaihileikkauksen jälkeen et välttämättä tarvitse enää ohennettuja linssejä tai monitehoisia silmälaseja. Julkisella puolella ei leikata molempia silmiä, jos kaihi on edennyt vain toisessa silmässä leikkauskriteerit täyttävällä tavalla. Jos silmät leikataan erikseen, lasit saattaa joutua uusimaan kummankin leikkauksen jälkeen.


4. Mitä pikemmin menet, sitä pidempään saat nauttia näkemisestä

Kaihileikkaukseen kannattaa hakeutua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä leikkauksessa huolehditaan halutessasi kaihin lisäksi mahdollisista taittovirheistä. Näin kirkkaasta, tarkasta näöstä saa nauttia pitkään. Kaihileikkauskriteerien täytyttyä toimenpiteen odotus voi venähtää julkisen puolen jonossa jopa puoleen vuoteen. Kaihin oireiden kanssa eläessä tämä tuntuu pitkältä ajalta.


5. Toimenpide on kivuton, nopea ja turvallinen

Kaihileikkaus on kivuton ja nopeasti ohitse, sillä itse toimenpide kestää vain 10–15 minuuttia. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, eli silmää ei tarvitse pistää. Kotiutuminen tapahtuu jo samana päivänä, ja näkö alkaa kirkastua parin päivän jälkeen. Sairauslomaa saa työtehtävistä riippuen parista päivästä kahteen viikkoon. Kaihileikkauksessa on hyvin pieni tulehdusriski, mutta turvalliset leikkausmenetelmät, kokeneet lääkärit ja toimenpidettä ennen ja jälkeen käytettävät antibioottiset silmätipat madaltavat sitä entisestään.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Kaihin eteneminen: lahtelainen Marja ei halunnut jäädä kypsyttämään kaihia
Kaihin kypsyttäminen on virheellinen käsitys, jonka mukaan kaihin voisi hoitaa tehokkaasti vasta sen edettyä riittävän pitkälle. Kaihin eteneminen kannattaa todellisuudessa pysäyttää heti alkuunsa, kuten Silmäasemalla kaihileikkauksessa käynyt eläkeläinen Marja teki.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Kypsyttääkö kaihi?
Kypsyttääkö kaihi?
Älä anna kaihin kypsyttää - varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen!
Kaihileikkauksesta bonusta
Kaihileikkauksesta bonusta
Älä anna kaihin heikentää näköäsi. Silmäaseman yksityisestä kaihileikkauksesta saat Bonusta 500 € arvosta/silmä.
Näytä kaikki artikkelit