Rekisteröidy Omakantaan: Kanta-palvelu sisältää myös silmäterveystietosi

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Kanta-palvelusta

 

Mikä on Kanta-palvelu?

Kanta on digitaalinen järjestelmä, joka kerää ja tallentaa kaikki terveystietosi yhteen paikkaan. Silmäaseman asiakkaana voit nähdä tietosi kätevästi Kannassa.

 

Miten Kanta-palvelu toimii?

Kanta-palvelu kokoaa yhteen kaiken terveyteesi liittyvän tiedon. Siksi myös Silmäaseman optikkosi ja silmälääkärisi näkevät sieltä ajantasaisen tilanteesi. Saat tehokkaampaa hoitoa, kun tiedot ovat kaikkien niitä tarvitsevien saatavilla.

Pääset myös itse tarkastelemaan omia tietojasi rekisteröitymällä Omakanta.fi-sivustolle. Jos annat suostumuksesi, sekä yksityinen että julkinen terveydenhuolto saavat tietosi käyttöönsä. Tietoja voi kuitenkin tarkastella vain silloin, kun siitä on apua hoitosi kannalta.

 

Mitä hyötyä Kanta-palvelusta on silmiesi terveydelle?

• Silmäterveystietosi, diagnoosisi, tutkimustuloksesi ja potilaskertomuksesi ovat tallessa ja voit tutkia niitä Omakanta.fi-sivustolla.

• Sähköiset reseptit sekä silmälasi- ja piilolinssitietosi ovat sinun, optikkosi ja silmälääkärin nähtävissä. Näöntarkastuskorttia ei tarvita.

• Silmälääkäri pääsee ajan tasalle silmiesi tilanteesta jo ennen vastaanottoa.

• Silmälääkärisi tai optikkosi vaihtuessa tiedot siirtyvät saumattomasti eteenpäin.

 

Kanta-palvelu sujuvoittaa asiointiasi apteekkien, terveydenhuollon ja sosiaalihuollon kanssa. Se auttaa pitämään tärkeät terveyteesi liittyvät asiakirjat hyvässä tallessa.

Rekisteröidy Omakanta.fi-sivustolle