Varaa Aika
Varaa Aika
Laserleikkaus

Laserleikkaus, etusi jopa -1000 €!

Laserleikkauksella eroon silmälaseista?

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Laserleikkauksella voit päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä, saat arvion leikkaavalta silmäkirurgilta. Lähilaseille saattaa kuitenkin tulla tarvetta myöhemmällä iällä. Silmäasemalla pääset kokeneiden lääkäreiden Femtolasik- ja Smile-laserleikkauksiin.

Laserleikkaus on mahdollista tehdä myös vain yhteen silmään. Silmien laserleikkaustarve ja leikkauksesta saatava hyöty arvioidaan osittain maksuttoman hoitoarvion yhteydessä ja lopullisesti lääkärin suorittamassa esitutkimuksessa.

Lue lisää uusimmasta laserleikkauskampanjastamme   Etusi jopa -1 000€

Silmien laserleikkauksella voidaan korjata seuraavia näköongelmia: likitaitteisuutta -0.5 – -12.0 (eli jos et näe kauas), kaukotaitteisuutta +1.0 – +3.0 (eli jos et näe lähelle) ja hajataitteisuutta -0.5 – -5.0.

Leikkauksiin sisältyy aina riski. Silmien laserleikkauksen mahdolliset riskit ja haitat ovat tulehdus, poikkeava arpeutuminen tai sarveiskalvon rakenteen pettäminen. Ne voivat heikentää näöntarkkuutta, vaikka käytettäisiin silmälasikorjausta. Nämä ovat kuitenkin erittäin harvinaisia, todennäköisyys on alle promillen luokkaa. Leikkauksessa ei ole riskiä sokeutumisesta.

Laserleikkauksesta toipuminen

Laserleikkauksen toipumisaika on yleensä muutamista tunneista muutamiin päiviin. Sairauslomaa tarvitaan yleensä vain leikkauspäivä ja seuraava päivä. Työn luonteesta riippuen sairausloman tarve voi olla pidempikin. Kokonaistoipumisaika laserleikkauksesta on noin kuukausi.

Raskaaksi tulemista on syytä välttää leikkauksen jälkeen puolen vuoden ajan, koska raskausajan hormonitoiminta voi aiheuttaa muutoksia taittovoimakkuuksiin.

Ikänäön korjaaminen

Ikänäköä varten on olemassa oma laserleikkaus, mutta parhaat tulokset saadaan toistaiseksi monovision ratkaisulla, jossa ei-hallitsevaan silmään jätetään jonkin verran likitaitteisuutta eli miinusta. Yleensä tämän takia ei kuitenkaan tarvitse käyttää miinus-laseja, vaan kauas näkee edelleenkin hyvin. Ikänäön korjaamiseen sopii hyvin myös linssileikkaus, jossa silmän oma linssi vaihdetaan keinolinssiin.

Mitä laserleikkauksessa tapahtuu?

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Silmäleikkaus muodostuu kokonaisuudesta, jossa asiakkaalle tehdään hoitoarvio, esitutkimus, varsinainen leikkaus ja jälkitarkastukset. Lue lisää leikkaustekniikoista.

Silmien laserleikkauksen maksuton hoitoarvio

Silmien laserleikkauksen hoitoarvion suorittaa leikkaava silmälääkäri tai tehtävään koulutettu sairaanhoitaja/optikko. Hoitoarvio aloitetaan käymällä läpi näkemiseen liittyvät haasteesi sekä odotuksesi leikkaukselta. Maksuttomassa hoitoarviossa varmistetaan, että leikkaus on sinulle turvallinen. Voimakkuustietojesi ja silmiesi sarveiskalvojen tutkimuksen perusteella arvioidaan, miten hyvin leikkauksella voitaisiin saavuttaa haluamasi lopputulos. Saat myös henkilökohtaisia vastauksia leikkaukseen liittyvissä kysymyksissä sekä tietoa siitä, mikä leikkaustekniikka soveltuu sinulle parhaiten.

Esitutkimus

Esitutkimus syventää mahdollisen hoitoarviokäynnin aikana käsiteltyjä asioita. Voimakkuustietojesi ja sarveiskalvojen muotokartan lisäksi tutkitaan silmiesi terveydentila. Mikäli sovellut leikkaukseen, tehdään leikkaussuunnitelma. Leikkaussuunnitelman yhteydessä käydään läpi leikkaukseen liittyvät riskit sekä tarkennetaan, mitä leikkausmenetelmää juuri sinun kohdallasi käytetään.

Esitutkimuskäynti on maksullinen, Kela-korvattava lääkärikäynti, joka ei sisälly laserleikkauksen hintaan. Piilolinssejä ei saa käyttää ennen esitutkimusta 5 - 7 päivään. Esitutkimuksen jälkeen voit varata itsellesi sopivan leikkausajan, jollei leikkausta ole päätetty tehdä samalla käynnillä esitutkimuksen kanssa.

Leikkauspäivä

Ennen leikkausta

 • Älä käytä piilolinssejä viikkoon.
 • Vältä alkoholijuomia leikkausta edeltävänä päivänä.
 • Tule leikkaukseen ilman meikkiä ja hajuvettä.
 • Varaa mukaasi aurinkolasit, sillä silmät voivat olla leikkauksen jälkeen valonarat.
 • Muistathan, että leikkausta ei suoriteta raskaana oleville eikä imettäville, sillä hormonitoiminnan muutokset voivat tilapäisesti muuttaa silmän taittovoimaa.
 • Leikkaukseen saavutaan levänneenä noin puoli tuntia ennen leikkausaikaa. Sairaanhoitajan kanssa kerrataan jälkihoito-ohjeet. Esilääkkeeksi annetaan rentouttava lääke.
 • Toimenpide suoritetaan alan viimeisintä teknologiaa edustavien laserlaitteiden avulla, juuri sinun silmillesi sopivimmalla menetelmällä.

Leikkauksen jälkeen

 • Kostuta silmiäsi säännöllisesti kosteuttavilla tipoilla.
 • Voit heti lukea, katsoa televisiota ja käyttää tietokonetta.
 • Autolla ajaminen ei ole sallittua ensimmäisen vuorokauden aikana.
 • Vältä saunomista, uimista, silmämeikkiä ja raskasta fyysistä rasitusta noin viikon ajan Femtolasik-leikkauksessa ja SMILE-leikkauksessa kahden vuorokauden ajan.
 • Silmiä ei saa hieroa noin kuukauteen Femtolasik-leikkauksessa ja SMILE-leikkauksessa hieromista tulee välttää seuraavana kahtena vuorokautena. Femtolasik-leikkauksen yhteydessä suojautuminen hieromista vasten on hyvä varmistaa myös nukkuessa käyttämällä suojalaseja.
 • Vältä kontaktiurheilulajeja (esim. judo, paini) noin kuukauden ajan Femtolasik-leikkauksen jälkeen ja SMILE-leikkauksessa kahden vuorokauden ajan.
 • Leikkauksen jälkeen on syytä välttää raskaaksi tulemista puolen vuoden ajan.

Leikkauksen jälkeen jäädään Silmäsairaalaan noin tunnin ajaksi, jonka jälkeen tarkistetaan vielä kerran, että kaikki on kunnossa ennen kotiin lähtöä. Leikkaukseen on suositeltavaa ottaa mukaan saattaja. Kotona kannattaa levätä silmät suljettuina muutama tunti, minkä jälkeen näkö alkaa taas terävöityä. Tarkemmat tiedot toipumisesta saat lääkäriltäsi.

Jälkitarkastukset

Jälkitarkastuksia tehdään useimmiten yleensä kaksi, tarkastuksien määrän päättää lääkärisi. Niissä seurataan, että leikkaustulos on toivotunlainen ja toipuminen etenee. Tarkastuksen suorittaa leikkaava silmälääkäri.

Leikkaustakuu

Leikkauksellesi taataan tietty osumatarkkuus. Mikäli tarvitaan lääketieteellisesti perusteltu (taittovirhe enemmän kuin +/-0.5 diopteria), tarkentava lasertoimenpide, se kuuluu leikkauksen hintaan kahden vuoden ajan leikkauksesta.

Kokosimme yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä, mikäli sinulla on kysyttävää laserleikkauksesta. 

Katso usein kysytyt kysymykset

tai varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon.

 

Leikkauksia suorittavat sairaalat

Silmäsairaala Espoo Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Helsinki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Joensuu Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Jyväskylä Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Kuopio Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Lappeenranta Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Rovaniemi Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Seinäjoki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Tampere Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Turku Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Vaasa Toimipisteen sivulle Katso kartalla