Silmien Laserleikkaus - Femtolasik ja smile

Jos haluat eroon silmälaseista ja piilolinsseistä, silmien laserleikkaus on usein paras vaihtoehto. Silmäsairaaloidemme kokeneiden silmälääkäreiden ja viimeisimpien Femtolaser- ja Smile-leikkaustekniikoiden avulla taittovirheen voi korjata nopeasti ja turvallisesti.

Silmälasit tai piilolinssit aiheuttavat monille tarpeetonta vaivaa esimerkiksi urheillessa. Silmien laserleikkauksella voi päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä. Kuitenkin lähilaseille saattaa tulla tarvetta myöhemmällä iällä.

Silmän laserleikkaus on mahdollista tehdä myös vain yhteen silmään. Usein se on myös suositeltavaa, jos lasivahvuudet ovat hyvin lievät. Silmien laserleikkaustarve ja leikkauksesta saatava hyöty arvioidaan maksuttoman hoitoarvion yhteydessä.

Silmien laserleikkauksella voidaan korjata seuraavia näköongelmia: likitaitteisuutta -0.5 – -12.0 (eli jos et näe kauas), kaukotaitteisuutta +1.0 – +3.0 (eli jos et näe lähelle) ja hajataitteisuutta -0.5 – -5.0.

Silmien laserleikkauksen mahdolliset riskit ja haitat ovat tulehdus, poikkeava arpeutuminen tai sarveiskalvon rakenteen pettäminen. Nämä voivat heikentää näöntarkkuutta, vaikka käytettäisiin silmälasikorjausta. Nämä ovat kuitenkin erittäin harvinaisia, todennäköisyys on alle promillen luokkaa. Leikkauksessa ei ole riskiä sokeutumisesta. Maksuttomassa hoitoarviossa sinulla on mahdollisuus keskustella leikkaavan silmälääkärin tai optikon kanssa siitä, mitä silmäleikkaus juuri sinun kohdallasi tarkoittaisi.

Laserleikkauksen toipumisaika on yleensä muutamista tunneista muutamiin päiviin. Sairauslomaa tarvitaan yleensä vain leikkauspäivä ja seuraava päivä. Työn luonteesta riippuen sairausloman tarve voi olla pidempikin. Kokonaistoipumisaika laserleikkauksesta on n. 1 kk.

Raskaaksi tulemista on syytä välttää leikkauksen jälkeen puolen vuoden ajan, koska raskausajan hormonitoiminta voi aiheuttaa muutoksia taittovoimakkuuksiin.

Tutustu laserleikkauksen kulkuun

Ikänäön korjaaminen

Ikänäköä varten on olemassa oma laserleikkaus, mutta parhaat tulokset saadaan toistaiseksi monovision ratkaisulla, jossa ei-hallitsevaan silmään jätetään jonkin verran likitaitteisuutta eli miinusta. Yleensä tämän takia ei kuitenkaan tarvitse käyttää miinus-laseja, vaan kauas näkee edelleenkin hyvin. Ikänäön korjaamiseen sopii hyvin myös linssileikkaus, jossa silmän oma linssi vaihdetaan keinolinssiin.

Silmäaseman tarjoamassa maksuttomassa hoitoarviossa sinulla on mahdollisuus keskustella leikkaavan silmälääkärin tai optikon kanssa siitä, mitä silmäleikkaus juuri sinun kohdallasi tarkoittaisi ja mikä leikkaus sinulle soveltuisi parhaiten. Hoitoarvio ei sido sinua mihinkään, vaan voit kysyä sinua askarruttavista asioista.

Tutustu leikkaaviin lääkäreihin

Kysy maksutonta hoitoarviota laserleikkauksesta

Leikkauksia suorittavat sairaalat