Varaa Aika
Varaa Aika
Laserleikkaus

Laserleikkaus

Laserleikkaus

Laserleikkaus Silmäasemalla on turvallinen tapa korjata näkemisen ongelmia, sinun silmiesi ja toiveidesi ehdoilla. Käytyäsi meillä laserleikkauksessa et todennäköisesti tarvitse silmälaseja tai piilolinssejä enää lainkaan – vasta lukulaseja myöhemmällä iällä.

Suomessa tehdään lähes 20 000 laserleikkausta vuodessa, suurin osa niistä meillä Silmäasemalla. Kokeneet silmälääkärimme ovat leikanneet jopa tuhansia silmiä ja tuntevat uusimmat laserleikkaustekniikat läpikotaisin. Siksi voit luottaa, että meillä leikkauskokemuksesi on selkeä, kivuton ja rauhallinen. Silmäaseman huolellisessa esitutkimuksessa valitsemme yhdessä juuri sinulle sopivimman leikkauksen, lääkärin, leikkauspaikan ja -ajan – teemme laserleikkauksia myös lauantaisin.

Jos harkitset laserleikkausta, sinun kannattaa ensimmäiseksi tulla hoitoarvioon. Maksuttomassa hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta ja lisätietoa eri leikkaustekniikoista.

Varaa maksuton hoitoarvio

Esitutkimus nyt vain 100 €!

Nyt saat huippukirurgin esitutkimuksen hintaan 100 €, josta saat Kela-korvausta 49 € (normaalihinta 180-250 €). Tarjous on voimassa Espoon, Helsingin, Rovaniemen sekä Vaasan silmäsairaaloissa kaikkiin 31.1.2018 mennessä tehtyihin esitutkimuksiin.

Varaa esitutkimus

 

FemtoLasik®-laserleikkaus alkaen 1 095 €/silmä

Laserleikkauksen hinta muodostuu kokonaisuudesta ja siihen vaikuttaa muun muassa valittava leikkausmenetelmä ja paikkakunta.

Toimenpide
Hinta
Hoitoarvio 0 €
Esitutkimus 180-250 €
FemtoLasik® 1095-1340 € / silmä*
SMILE 1395-1450 € / silmä*
PRK/ASA 1250 € / silmä
Jälkitarkastus 80-180 €
Toimistomaksu 16 €

Nyt etusi on jopa -1000 € ja saat lisäksi joustavan maksuajan leikkauksellesi

Nyt saat laserleikkauksesta jopa 1 000 € alennusta, kun leikkautat molemmat silmät kerralla. Alennus on voimassa suurimmassa osassa sairaaloitamme ja näet taulukossa esimerkkihinnat alennetuista FemtoLasik® hinnoista paikkakunnittain. 

Laserleikkaus alkaen 94 € / kuukausi! Leikkauksen voi maksaa myös erissä, joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Silmäsairaala-tilin avulla voit saada jopa 24 kk maksuaikaa. Taulukon kuukausihinnat ovat alennettuja hintoja 24 kk maksujalla. Tarkemmat hintalaskelmat näet tästä.

Kaupunki Hinta / 2 silmää* Normaalihinta Kuukausihinta vain
Espoo 2 280 € 3 280 € 99 €
Helsinki 2 280 € 3 280 € 99 €
Joensuu 2 180 € 3 180 € 95 €
Jyväskylä 2 190 € 2 190 € 96 €
Kuopio 2 140 € 3 140 € 94 €
Lappeenranta 2 140 € 3 140 € 94 €
Rovaniemi 2 680 € 3 180 € 116 €
Seinäjoki 2 140 € 3 140 € 94 €
Tampere 2 231 € 3 231 € 97 €
Turku 2 140 € 3 140 € 94 €
Vaasa 2 140 € 3 140 € 94 €

 

Lue lisää rahoituksesta

*Kaupunkikohtaiset edut otettu huomioon listauksen hinnoissa. Edut voimassa, kun varaat ajan hoitoarvioon 31.1.2018 mennessä ja leikkaus on kaksi kuukautta kampanja-ajan päättymisestä. Etu annetaan leikkausosuuden normaalihinnasta (ei esitutkimuksesta eikä jälkitarkastuksesta). Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Laserleikkaukset eivät kerrytä Bonusta S-Etukortilla.

Katso sairaalakohtaiset hinnat


Näkemisen vapautta laserleikkauksella

Silmähoitajamme Elina yllättyy yhä nähdessään aamulla herätyskellonsa tarkasti. Laserleikkauksen jälkeen näet arkielämän ilot omin silmin. Se on todellista näkemisen vapautta.

Kenelle laserleikkaus?

Laserleikkaus sopii vähintään 18-vuotiaille, joilla on normaali yleisterveys ja terveet silmät. On kuitenkin muutamia syitä, jotka voivat estää leikkauksen tekemisen.

Mahdollisia esteitä laserleikkaukselle:

- olet alle 18-vuotias
- sinulla on kaihi
- sinulla on silmäsairaus
- sinulla on sydämentahdistin
- sinulla on diabetes tai reumasairaus
- sarveiskalvossasi on sairaus tai arpia
- sarveiskalvosi on poikkeuksellisen ohut
- näössäsi on tapahtunut suuria muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana
- olet synnyttänyt alle 6 kuukautta sitten tai lopettanut imetyksen alle 2 kuukautta sitten
- raskautta ei suositella alle puolen vuoden kuluessa leikkauksesta

Voit kuitenkin aina tulla maksuttomaan hoitoarvioon keskustelemaan tilanteestasi asiantuntijamme kanssa.

Mikä leikkaus minulle - taittovirheleikkaukset vertailussa

SMILE-leikkaus

ReLex SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) on kaikkein uusin laserleikkaustapa. Leikkaus tehdään femtosekuntilaserilla ilman leikkaavaa terää ja ilman sarveiskalvoon muodostettavaa läppää. Silmän pintaa ei laseroida, vaan korjaus tehdään sarveiskalvon pinnan alle kudokseen.

SMILE-leikkaus sopii myös ikänäön ja likinäköisyyden korjaamiseen monovisio-menetelmällä. Tällöin silmiin tehdään lievä eriparisuus: toinen silmä näkee paremmin kauas ja toinen lähelle.

SMILE-leikkauksella ei voida tehdä hyvin lieviä eikä kaukonäön korjauksia. Se on hellävaraisempi ja siksi erityisen hyvä menetelmä esimerkiksi aktiiviurheilijoille.

SMILE-leikkauksen jälkeen silmien kuivumista esiintyy vähemmän. Näkösi on täydellisen kirkas muutamassa päivässä, mutta näet riittävän hyvin jo leikkauspäivänä. Sairauslomaa tarvitset leikkauspäiväksi ja sitä seuraavaksi päiväksi.

FemtoLasik®-leikkaus

FemtoLasik®-leikkauksessa sarveiskalvon pintaan tehdään läppä femtosekuntilaserilla. Läppä avataan ja näkö korjataan. FemtoLasik®-leikkaus on ylivoimaisesti suosituin laserleikkaustekniikka, sillä lääkäreillä on siitä pitkä kokemus ja paljon hyviä tuloksia.

Leikkauksen jälkeisinä tunteina silmäsi voivat tuntua hieman ärtyneiltä, mutta tämä menee pian ohi. Näkö kirkastuu todella nopeasti, yleensä jo vuorokauden kuluessa. Työhön voit palata normaalisti kahden päivän kuluttua: varaa sairauslomaa leikkauspäivälle ja sitä seuraavalle päivälle.

PRK/ASA/Flow-leikkaus

PRK/ASA/Flow-leikkauksessa silmän pintasolukko rapsutetaan pois ja laserointi tehdään suoraan tämän alle. Silmät voivat olla kipeät muutaman päivän, kunnes uusi solukko on kasvanut niiden pintaan. Näkö on sumea ensimmäisen viikon aikana ja paranee pikkuhiljaa.

Tämä menetelmä sopii hyvin lievän likinäköisyyden korjaukseen. Se saatetaan myös valita, jos muut menetelmät eivät ole turvallisia (esimerkiksi ohuen sarveiskalvon vuoksi) tai jos sinulle on aiemmin tehty FemtoLasik®- tai SMILE-leikkaus. Tulokset ovat yhtä hyviä kuin muidenkin laserleikkausmenetelmien (Femtolasik® ja SMILE), mutta toipumisaika on pidempi.

ICL-leikkaus (ICL eli silmänsisäinen piilolinssi)

ICL-leikkauksessa näkö korjataan silmän sisälle asetettavalla ylimääräisellä linssillä. ICL-leikkaus voi olla paras vaihtoehto, jos olet voimakkaasti likinäköinen tai sinulla on liian ohut sarveiskalvo FemtoLasik®- tai SMILE-leikkaukseen.

Leikkauksessa käytetään puuduttavia silmätippoja, ja yhden silmän leikkaaminen vie noin kymmenen minuuttia. Näkö tarkentuu normaaliksi parin vuorokauden kuluessa. ICL-leikkauksen jälkeen tarvitset hieman pidemmän sairausloman, yleensä viikon tai kaksi.

Linssileikkaus

Linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan kokonaan uuteen keinolinssiin. Keinolinssi voi olla yksitehoinen, hajataitteisuutta korjaava tai monitehoinen. Linssileikkausta suositellaan erityisesti yli 45-vuotiaille, sillä se soveltuu myös ikänäön korjaamiseen. Sitä voi tarvittaessa tarkentaa laserleikkauksella.

Lue lisää linssileikkauksesta

 

Laserleikkaus askel askeleelta

1. Maksuton hoitoarvio

Maksuttomassa hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta ja lisätietoa eri leikkaustekniikoista.

2. Esitutkimus

Maksullisessa esitutkimuksessa varmistamme, että silmäsi ovat terveet ja leikkaus on sinulle turvallinen. Silmähoitaja tutkii mm. sarveiskalvosi, silmänpaineesi ja silmänpohjasi, ja optikko selvittää silmiesi korjaustarpeen näöntutkimuksessa. Lopuksi lääkäri suunnittelee kanssasi juuri sinun silmillesi sopivimman leikkauksen ja kertoo tarkemmin, miten se muuttaa näköäsi.

3. Leikkaus

Saapuessasi silmäsairaalaan saat rentouttavan lääkkeen. Laserleikkauksessa käytetään puuduttavia silmätippoja eikä se siksi satu. Yhden silmän leikkaus vie kokonaisuudessaan 5-15 minuuttia, mutta itse laserointi on ohi jo puolessa minuutissa.

4. Toipuminen

Leikkauksen jälkeen jäät silmäsairaalaan noin tunnin ajaksi, jotta tiedämme kaiken olevan kunnossa. Ennen kotiinlähtöäsi lääkäri tarkistaa, että voit hyvin. Kotona kannattaa levätä silmät kiinni muutama tunti, kunnes näkösi alkaa terävöityä.

Toipuminen kestää yleensä tunneista muutamiin päiviin, ja sairauslomaa tarvitset kaksi päivää: leikkauspäivän ja sitä seuraavan.

5. Jälkitarkastus

Jälkitarkastuksia tehdään tavallisesti kaksi. Niissä katsotaan, että leikkaus on onnistunut ja olet toipumassa hyvin. Jos silmälääkärin mielestä tarvitset korjaavaa leikkausta, se kuuluu ensimmäisen leikkauksen hintaan kahden vuoden ajan.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä laserleikkauksesta

Ennen leikkausta

Millaisia näköongelmia silmien laserleikkauksella voidaan korjata?

Silmien laserleikkauksella voidaan pääsääntöisesti korjata likitaitteisuutta -0.5 – -12.0 (jos et näe kauas), kaukotaitteisuutta +1.0 – +3.0 (jos et näe lähelle) ja hajataitteisuutta (jos näet epätarkasti etäisyydestä ja olosuhteista riippumatta) -0.5 – -5.0. Mikäli sinulla on suuremmat voimakkuudet, suosittelemme tulemaan maksuttomaan hoitoarvioon, jossa saat tarkemman arvion tilanteestasi.
 

Milloin laserleikkausta ei voida tehdä?

Laserleikkaus sopii vähintään 18-vuotiaille, joilla on normaali yleisterveys ja terveet silmät. On kuitenkin muutamia syitä, jotka voivat estää leikkauksen tekemisen.

Mahdollisia esteitä laserleikkaukselle:

- olet alle 18-vuotias
- sinulla on kaihi
- sinulla on silmäsairaus
- sinulla on sydämentahdistin
- sinulla on diabetes tai reumasairaus
- sarveiskalvossasi on sairaus tai arpia
- sarveiskalvosi on poikkeuksellisen ohut
- näössäsi on tapahtunut suuria muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana
- olet synnyttänyt alle 6 kuukautta sitten tai lopettanut imetyksen alle 2 kuukautta sitten
- raskautta ei suositella alle puolen vuoden kuluessa leikkauksesta

Voit kuitenkin aina tulla maksuttomaan hoitoarvioon keskustelemaan tilanteestasi asiantuntijamme kanssa.

Mitä laserleikkauksessa tapahtuu?

Aluksi sairaanhoitaja käy kanssasi läpi leikkauksen kulun ja tiputtaa silmääsi puudutus-, antibiootti- ja kivunestotipat. Sen jälkeen leikkausprosessi vaihtelee sinulle valitun tekniikan mukaan. Esimerkiksi FemtoLasik®-leikkauksessa sarveiskalvoosi tehdään ensin ohut läppä, joka avataan taittovirheen korjauslaserointia varten. Smile-laserleikkaus tehdään ilman läppää suoraan sarveiskalvon sisään.

Silmäaseman laserleikkaukseen osallistuvat aina leikkaava lääkäri, sairaanhoitaja ja laitteista huolehtiva laserteknikko.
 

Tehdäänkö esitutkimus ja leikkaus samana päivänä?

Tämä riippuu leikkaavasta lääkäristä ja omista toiveistasi. Esitutkimus ja leikkaus voidaan halutessasi tehdä joko samana tai eri päivänä.
 

Tarvitsenko silmälaseja laserleikkauksen jälkeen?

Laserleikkauksen jälkeen et todennäköisesti tarvitse silmälaseja tai piilolinssejä. Ikänäköä korjaavat lukulasit tulevat luultavasti tarpeeseen myöhemmällä iällä.
 

Voidaanko laserleikkaus tehdä vain yhdelle silmälle?

Kyllä voidaan. Se on usein myös suositeltavaa, jos toisen silmäsi näköä on korjattava vain hyvin vähän. Lisätietoja saat maksuttomasta hoitoarviostamme.
 

Sattuuko laserleikkaus?

Laserleikkauksessa käytetään puuduttavia silmätippoja, eikä se siksi satu. Leikkausmenetelmästä riippuen silmät voivat tuntua hieman kuivilta tai aroilta leikkauspäivänä, mutta tämäkin menee nopeasti ohi.
 

Mitä riskejä tai haittoja laserleikkauksessa voi olla?

Uusimmat leikkausmenetelmät ja -laitteet ovat pienentäneet laserleikkauksen riskejä huomattavasti. Esimerkiksi korjauslaseroinnin aikana silmiesi liikkeitä seurataan äärimmäisen tarkalla eye tracker -laitteella, jotta laserpulssit osuvat täsmälleen oikeaan kohtaan. Vakavampien ongelmien todennäköisyys on nykyisin äärimmäisen pieni – alle promillen luokkaa. Laserleikkaus ei koskaan aiheuta sokeutumista.

Laserleikkauksen jälkeen silmät tuntuvat usein kuivilta, minkä helpottamiseksi käytetään kosteustippoja. 10-15 % leikatuista tarvitsee kosteustippoja yli kolmen kuukauden ajan, mutta tippojen käytöstä ei ole silmille haittaa. Vaikka suurin osa näkee leikatuilla silmillään paremmin myös hämärässä, hämäränäkö saattaa heikentyä väliaikaisesti - vain yhdellä sadasta haitta jää pysyvämmäksi. Kirkas valo voi aristaa silmiä erityisesti leikkauksen jälkeisinä tunteina.

Laserleikkauksen erittäin harvinaisia vakavampia haittoja ovat esimerkiksi tulehdus, poikkeava arpeutuminen tai sarveiskalvon rakenteen pettäminen. Nämä voivat heikentää näköä, vaikka tilannetta korjattaisiin uudella leikkauksella tai silmälaseilla. Ennen yleisemmät huolenaiheet, kuten epätäydellinen läppä tai läpän alle kasvava ihokerros (epiteeli), ovat nykymenetelmillä harvinaisia ja nopeasti korjattavissa.

Jos riskit vielä mietityttävät sinua, asiantuntijamme vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi maksuttomassa hoitoarviossa.
 

Voinko tulla laserleikkaukseen, jos olen raskaana tai imetän?

Laserleikkausta ei suositella, jos olet raskaana tai imetät, sillä hormonitoiminnan muutokset voivat tilapäisesti vaikuttaa näköösi. Raskautta ei susoitella noin puoleen vuoteen leikkauksen jälkeen.

Leikkaukseen valmistautuminen

Olen tulossa FemtoLasik®- tai Smile-leikkaukseen. Miten valmistaudun esitutkimukseen ja leikkaukseen?

Älä käytä piilolinssejä viikkoon ennen esitutkimusta tai laserleikkausta.

Leikkauspäivänä voit syödä ja juoda normaalisti, mutta älä meikkaa tai käytä hajuvettä. Vältä alkoholijuomia leikkausta edeltävänä päivänä.

Ota mukaasi nykyiset silmälasisi, optikolta saamasi silmälasiresepti (jos sinulla on se tallessa) sekä aurinkolasit, sillä silmäsi voivat olla leikkauksen jälkeen valonarat. Esitutkimukseen tullessasi tarvitset myös Kela-korttisi.

Saavu silmäsairaalaan levänneenä. Silmähoitajamme kertaa kanssasi kotihoito-ohjeet ja saat rentouttavan esilääkityksen.

Muistathan, että leikkausta ei voi tehdä, jos olet raskaana, imetät tai suunnittelet raskautta puolen vuoden kuluessa, sillä hormonimuutokset voivat tilapäisesti vaikuttaa näköösi.

Ota huomioon jo etukäteen, ettei autoa voi ajaa leikkauspäivänä. Kannattaa siis varautua kotiinpaluuseen jollakin muulla kulkuneuvolla.
 

Sisältyvätkö hoitoarvio ja esitutkimus laserleikkauksen hintaan? Saanko Kela-korvauksen?

Silmäasemalla ensimmäinen hoitoarvio on maksuton. Esitutkimuskäynti on maksullinen ja Kela-korvattava lääkärikäynti, joka veloitetaan erikseen. Itse laserleikkauksesta ei myönnetä Kela-korvausta.

Leikkauksesta toipuminen

Mitä tapahtuu FemtoLasik®- ja Smile-leikkauksen jälkeen?

FemtoLasik®- tai Smile-leikkauksen jälkeen jäät silmäsairaalaan noin tunniksi lepäämään. Ennen kotiinlähtöä lääkäri tarkastaa, että kaikki on kunnossa ja voit hyvin.

Leikkauspäivänä silmäsi voivat vetistää ja tuntua roskaisilta, valonaroilta tai kuivilta. Aristus häviää jo seuraavaan päivään mennessä, ja kuivuuteen saat helpotusta silmä- ja kosteustipoista. Suun kautta otettavia särkylääkkeitä ei yleensä tarvita.
 

Miten toivun laserleikkauksesta mahdollisimman nopeasti?

Ensimmäinen päivä

Silmien leikkauspäivänä sinun kannattaa levätä silmät suljettuina tai nukkua päiväunet. Näin varmistetaan silmiesi nopea paraneminen. Muista käyttää silmätippoja lääkärin ohjeen mukaan. Heti sallittua tekemistä on mm. lukeminen, TV:n katselu ja tietokoneen käyttö. Autolla ajaminen on kiellettyä ensimmäisen vuorokauden aikana.
 

Ensimmäinen viikko

Suojaa silmäsi vedeltä ja lialta. Varo silmäluomien puristelua kiinni esimerkiksi silmätippojen jälkeen ja vältä silmien hieromista. Käytä kortisoni- ja antibioottitippoja ja mieluiten myös suojalaseja. Muista räpytellä silmiä normaalisti, koska silloin silmän pinta pysyy tasaisen kosteana. Ulkoilla voit jo seuraavana päivänä, mutta vältä ensimmäisen viikon aikana saunomista, uimista ja silmien meikkaamista sekä raskasta fyysistä rasitusta, sillä silmään ei saa mennä hikeä.
 

Ensimmäinen kuukausi

Kontaktilajeja, kuten judo tai paini, kannattaa välttää kuukauden verran.

Silmiä ei saa hieroa, joten suosittelemme, että käytät nukkuessasi suojalaseja. Lentomatkoilla on hyvä laittaa silmiin ylimääräisiä kostuttavia tippoja.
 

Kuinka kauan kestää, että toivun laserleikkauksesta?

Laserleikkauksen toipumisaika on yleensä vain tunneista muutamiin päiviin. Sairauslomaa tarvitset tavallisesti vain leikkauspäivälle ja seuraavalle päivälle, riippuen siitä, millaista työtä teet. Täydellinen toipuminen laserleikkauksesta vie noin kuukauden. Raskaaksi tulemista on silti vältettävä puoli vuotta leikkauksesta, sillä hormonimuutokset voivat vaikuttaa näköön.
 

Milloin saa lentää leikkauksen jälkeen?

Laserleikkauksen jälkeen voi lentää heti leikkausta seuraavana päivänä. Tärkeää on pakata tarvittavat silmätipat käsimatkatavaroihin ja huolehtia hyvin silmien kostutuksesta lentokoneen kuivan sisäilman takia.
 

Kuinka nopeasti näköni palautuu FemtoLasik®- tai Smile-leikkauksen jälkeen?

Näkö palautuu tavallisesti hyvin nopeasti, ja näet kirkkaasti jo seuraavana päivänä.
 

Mikä on leikkaustakuu?

Sovimme silmillesi yhdessä leikkauksen jälkeisen tarkkuustavoitteen. Silmälääkärin määräämä korjaava leikkaus kuuluu ensimmäisen leikkauksen hintaan kahden vuoden ajan.
 

Keneen voin ottaa yhteyttä, jos minulla on leikkauksen jälkeen kysyttävää?

Saat leikkauksen jälkeen kotihoito-ohjeet, joista löydät sinua hoitaneiden lääkärien ja silmähoitajien yhteystiedot.

 

 

Leikkauksia suorittavat sairaalat

Silmäsairaala Espoo Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Helsinki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Joensuu Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Jyväskylä Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Kuopio Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Lappeenranta Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Rovaniemi Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Seinäjoki Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Tampere Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Turku Toimipisteen sivulle Katso kartalla
Silmäsairaala Vaasa Toimipisteen sivulle Katso kartalla

 

Asiakkaidemme kokemuksia laserleikkauksesta

Tutustu asiakaskokemuksiin