Kokemuksia silmäleikkauksista
Työkaverin laserleikkauskokemukset rohkaisivat Tiinan leikkaukseen
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Työkaverien laserleikkauskokemukset rohkaisivat Tiinan leikkaukseen

Ennen laserleikkausta Tiina Kaskinen ei selvinnyt arjesta ilman silmälaseja, mutta nyt hän näkee täydellisesti. Kollegan onnistunut laserleikkauskokemus sai Tiinan varaamaan ajan Silmäasemalle, minkä jälkeen kaikki kävi yllättävän nopeasti.

Tiina Kaskinen sai kaukolasit teini-iässä. Näkö heikkeni vähitellen, kunnes 20-vuotiaana linssien vahvuudet olivat molemmissa silmissä jo -3,75. 

“Ilman silmälaseja selvisin enää vain suihkussa käymisestä”, Tiina muistelee.

Pelko siirsi leikkausta aina vain pidemmälle

Laserleikkaus kaukonäön korjaamiseksi ei kuitenkaan houkutellut. Tiina ei tykännyt edes koskea silmiinsä, joten häntä hirvitti ajatus niiden leikkaamisesta. Samasta syystä hän käytti piilolinssejä vain todella harvoin.

“Parikymmentä vuotta väänsin ja taistelin silmälasien kanssa. Siinä vaiheessa, kun lapset oli tehty, mietin, että jossain vaiheessa voisin ehkä alkaa suunnitella leikkaukseen menoa ”, Tiina nauraa.


Töissä Helsingin silmäsairaalan vieressä

Tiinan työpaikalla, asiantuntijayritys Efimassa Silmäsairaalan naapurissa, moni kollega on jo leikkauttanut silmänsä Silmäasemalla. Laserleikkauksella on korjattu niin lähinäköä, kaukonäköä kuin hajataittoa. Läheisen työkaverin laserleikkauskokemus ja vahingossa varattu lääkäriaika saivat lopulta myös Tiinan uskaltautumaan leikkaukseen.

“Rohkaistuin, kun kaveri kehui leikkausta helpoksi ja kivuttomaksi. Luulin varanneeni Silmäasemalta vain leikkauskartoituksen, mutta tulin suoraan laserleikkauksen esitutkimukseen. Perusteellisten tutkimusten päätteeksi lääkäri suositteli SMILE-leikkausta ja kysyi, sopisiko toimenpide heti ylihuomenna. Hetken tuskailun jälkeen vastasin myöntävästi.”


Laserleikkauksella kaukonäkö parani täysin

Leikkauspäivä oli Tiinalle kaikin puolin positiivinen yllätys. Lääkäri kertoi koko ajan tarkkaan, mitä tapahtuu ja kuinka kauan leikkaus vielä kestää. Tiinasta mieleenpainuvinta oli kuitenkin huolenpito ennen leikkausta, leikkauksen aikana ja sen jälkeen.

“Hoitaja piti kädestä ja osasi ottaa pelon pois, mutta sain silti olla hauras ja jännittää. Vaikka laserleikkaus kaukonäön korjaamiseksi oli Silmäaseman porukalle rutiinia, kaikki selvästi ymmärsivät, että minulle se oli ainutkertainen kokemus”, Tiina kertoo.

Tiinaa ilahduttivat myös pienet yksityiskohdat, kuten mukava toipumishuone virvokkeineen ja kotiin vietäväksi annettu skumppapullo. 

Laserleikkauksella kaukonäkö palautui normaaliksi, ja leikkauksesta toipuminen kävi nopeasti ja suunnitelmien mukaan. 


Rohkeasti leikkauskartoitukseen

Nykyään Tiina pohtii usein, millainen käännekohta ensitapaaminen lääkärin kanssa oli.

“Haluaisin rohkaista kaikkia jännittäjiä menemään siihen ensimmäiseen konsultaatioon. Se vakuutti minut, että olin tullut oikeaan paikkaan ja että olin hyvissä, asiantuntevissa käsissä.”

Leikkaava lääkäri Niko Lappi komppaa Tiinaa ja muistuttaa esitutkimuksen tärkeydestä myös leikkauksen suunnittelun kannalta. Esitutkimuksessa silmäkirurgi varmistaa, että laserleikkaus on mahdollinen, ja valitsee sopivimman leikkaustekniikan.

"Paras lähestymistapa riippuu siitä, korjataanko laserleikkauksella kaukonäköä vai lähinäköä, ja onko asiakkaalla lisäksi hajataittoa. Myös potilaan ikä ja toiveet vaikuttavat suunnitteluun. Ikänäköisen laserleikkaus voi erota suuresti vaikkapa 25-vuotiaan leikkauksesta”, Lappi summaa.

Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Lahtelainen Jaakko Parkkali on suosittu YouTube-tähti, jolla on yli 170 000 seuraajaa. Parkkali halusi eroon silmälasien aiheuttamasta riesasta ja hakeutui Silmäasemalle silmien laserleikkaukseen. Nyt hän nauttii helpommasta arjesta ja ihmettelee, miksei mennyt toimenpiteeseen jo aiemmin.
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle. Myös vapaa-ajan liikkujan nautinto kärsii, kun silmälasit ovat tiellä tai piilolinssit ärsyttävät silmiä.
Näytä kaikki artikkelit