Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA

Somevaikuttaja Tiia sanoi heipat silmälaseille: "Kaverin laserleikkauskokemus ratkaisi."

Kuopiolainen lääketieteen opiskelija ja somevaikuttaja Tiia Suomalainen (@tiiavoitto / @tiiastudies) kävi laserleikkauksessa Silmäasemalla, sillä silmälasit olivat tiellä harrastuksissa. Ratsastus ja crossfit sujuvat mukavammin ilman silmälaseja.

Tiia Suomalainen, 23, harkitsi silmien laserleikkausta pari vuotta ennen kuin kaverin onnistunut laserleikkauskokemus sai hänet tarttumaan toimeen. Kysyimme Tiialta hänen fiiliksiään reilu viikko laserleikkauksen jälkeen.


Laserleikkausta ei tarvitse pelätä

“Laserleikkaus oli tosi helppo, eikä sitä tarvitse jännittää”, Tiia kertoo heti alkuun. Lääketieteen opiskelijana hän oli ollut erityisen tietoinen siitä, että jokaisessa leikkauksessa on riskinsä. Kaikki laserleikkaukseen liittyvä epävarmuus kuitenkin haihtui, kun Tiia pääsi juttusille Kuopion silmäsairaalan silmäkirurgin Niko Lapin kanssa.

“Lääkäri oli tosi rauhoittava, ja jutellessa kävi heti ilmi, että riskit ovat pieniä. Edes pahin, mitä voisi käydä, ei olisi niin paha”, Tiia kertoo.

Leikkaussalissa Tiiaa ei jännittänyt yhtään, eikä hän edes tuntenut tarvetta rauhoittavalle esilääkitykselle. Koko toimenpide kesti noin vartin ja itse laserointi vain 30 sekuntia per silmä.

“Vain puudutustippa kirveli pikkuisen, mitään muuta en tuntenut. Hetken verran piti katsoa vihreää valoa, ja pian homma oli jo ohi.”

Laserleikkauksen helppouden lisäksi Tiia ilahtui Silmäaseman henkilökunnan huolenpidosta. “Lepohuoneeseen tuotiin alkoholitonta skumppaa ja syötävää. Se oli mukava yllätys.”


Silmälasit putosivat ja hajosivat jumpatessa

Silmälasit eivät koskaan haitanneet Tiiaa tyylin puolesta, sillä niiden avulla oli helppo päivittää omaa lookia. Sen sijaan crossfit-tunneilla ja ratsastuksessa lasit olivat jatkuvasti tiellä, huurussa tai epämukavat. Harrastukset olivat lopulta suurin syy, miksi Tiia halusi eroon silmälaseista.

“Ennen silmälasien kuminauhat räpsyivät ratsastaessa inhottavasti, sangat painoivat korvien takana, ja kylmästä maneesista talliin tullessa linssit olivat aina ihan huurussa. Kerran jumpatessa lasit putosivat päästä ja hajosivat”, Tiia muistelee.


Oman laserleikkauskokemuksen perusteella iso suositus

Vaikka leikkauksesta toipuminen on vielä hieman kesken, Tiia uskaltaa suositella laserleikkausta muillekin. Näkö oli heti leikkauksen jälkeen sumuinen mutta kirkastui nopeasti. Jo seuraavana päivänä Tiia pystyi touhuamaan ilman silmälaseja nelikuisen koiranpentunsa Hugon kanssa.

“Olen tosi iloinen, että kävin laserleikkauksessa jo näin nuorena. Nyt ei tarvitse miettiä laseja ennen kuin joskus tulevaisuudessa, kun ikänäkö alkaa vaivata.”

Paitsi paluuta hevosen selkään ja salille Tiia odottaa innolla myös ensimmäistä uimahallireissua laserleikkauksen jälkeen.

“Enää ei tarvitse tihrustaa kaappien numeroita nenä kiinni ovessa tai miettiä, olenko menossa oikeaan pukuhuoneeseen”, hän iloitsee.


Katso lisää kuvia ja videoita Tiian laserleikkauksesta Instassa.

Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkauskokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
5 hyvää syytä käydä laserleikkauksessa
5 hyvää syytä käydä laserleikkauksessa
On helppo keksiä syitä lykätä laserleikkausta. Mutta jälkeenpäin vetkuttelu harmittaa. Lue tästä viisi hyvää syytä mennä laserleikkaukseen.
Somevaikuttaja Vilma Bergenheimin PRK-leikkaus meni nappiin
Somevaikuttaja Vilma Bergenheimin PRK-leikkaus meni nappiin
Malli ja hyvinvointivalmentaja Vilma Bergenheimin silmät leikattiin kahdeksan vuotta sitten onnistuneesti Floridassa. Vilman näkö huononi kuitenkin uudelleen ajan myötä, joten hänelle tehtiin laserleikkauksen uusintaleikkaus Silmäasemalla.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA