Kokemuksia silmäleikkauksista
Laserleikkauskokemuksia: Vilma Bergenheim
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Somevaikuttaja Vilma Bergenheimin PRK-leikkaus meni nappiin

Malli ja hyvinvointivalmentaja Vilma Bergenheimin silmät leikattiin kahdeksan vuotta sitten onnistuneesti Floridassa. Selviytyjät Suomi -sarjasta tutun Vilman näkö huononi kuitenkin uudelleen ajan myötä, joten hänelle tehtiin laserleikkauksen uusintaleikkaus Silmäasemalla.

“En koskaan halunnut silmälaseja enkä tykännyt käyttää piilolinssejä enää ensimmäisen laserleikkauksen jälkeen. Myös piilolinsseillä lähelle näkeminen oli vaikeutunut”, Vilma selittää päätöstään lähteä laserleikkauksen uusintaleikkaukseen. 

Harvinaisempi PRK-leikkaus turvallisin vaihtoehto

Vilmalle sopivin leikkaustekniikka valittiin esitutkimuksessa leikkaavan silmälääkärin Torsti Sihvolan kanssa. Sihvola tutki Vilman silmät ja aiemman laserleikkauksen paperit tarkkaan ja päätyi suosittelemaan tänä päivänä melko harvinaista PRK-silmäleikkausta.

“Silmätutkimuksissa selvisi, että PRK-laserleikkaus olisi silmän sarveiskalvon ohuuden vuoksi Vilmalle turvallisin. Toisin kuin yleisemmissä SMILE- ja FemtoLasik-leikkauksissa, PRK-leikkauksessa sarveiskalvoon ei tehdä läppää eikä viiltoa vaan ainoastaan sen uusiutuva pintakerros poistetaan laserointia varten”, Sihvola tarkentaa.

Vaikka PRK-leikkaus on toimenpiteenä yksinkertainen ja turvallinen, sen toipumisaika on pidempi ja monille hankalampi kuin uudempien leikkaustekniikoiden.


Luottamus lääkäriin poisti pelon

Vilma oli henkisesti varautunut samanlaiseen FemtoLasik-leikkaukseen kuin ensimmäisellä kerralla. Sihvolan ehdotus PRK-laserleikkauksesta, joka lisäksi tehtäisiin vain toiseen silmään, löi hänet ällikällä. Vilma pysyi silti päätöksessään.

“Lääkäri paneutui silmieni tilanteeseen ja historiaan niin huolellisesti, että sain hänestä heti luotettavan ja asiantuntevan vaikutelman. Siksi uskalsin mennä leikkaukseen yllätyksestä huolimatta. Ajattelin myös, että näkisin edelleen ainakin yhdellä silmällä, vaikka laserleikkaus epäonnistuisi”, Vilma nauraa. 

PRK-silmäleikkaus varattiin talviselle perjantaille, mikä oli Vilman mielestä loistava ajoitus. Auringon häikäisystä ei tarvinnut huolia vuoden pimeimpään aikaan, ja viikonlopun pystyi helposti varaamaan toipumiseen. 


Laserleikkauksen uusintaleikkaus kannatti

Silmäsairaalassa Vilma sai ensin rentouttavan lääkkeen jännitykseen. Toimenpide sujui erinomaisesti ja oli ohi muutamassa minuutissa. Sihvola oli varoitellut Vilmaa PRK-laserleikkauksen jälkeisistä silmäkivuista, mutta minkäänlaista särkyä ei lopulta tullut. 

“Pelkäsin kipua kaikkein eniten, mutta en joutunut ottamaan yhtään särkylääkettä. Kolmantena päivänä tuntui hieman epämukavalta, ja leikattu silmä vetisti jonkin aikaa, mutta PRK-leikkauksesta toipuminen oli paljon kevyempää kuin odotin”, Vilma iloitsee. Näkö oli alkuun sumea, mutta jo kolmen päivän kuluttua Vilma pystyi ajamaan autoa ja näki riittävän hyvin sekä kauas että lähelle.


Yhden silmän leikkaus korjasi lähinäön

Lähinäön korjaus vain yhden silmän PRK-leikkauksen avulla oli myös positiivinen yllätys. Toiseen silmään jätetyn lievän miinuksen eli likinäköisyyden ansiosta Vilma ei tarvitse lähilaseja. Leikattu silmä näkee hyvin kauas ja leikkaamaton lähelle. Se helpottaa elämää, sillä Vilma tekee lähes kaikki työnsä puhelimen ruudulla.

Jälkitarkastuksessa Sihvola totesi PRK-laserleikkauksen onnistuneen hienosti. “Vilma näki jälkitarkastuksessa todella hyvin, ja tulevien viikkojen kuluessa näkö tarkentuu vielä lisää”, hän kertoo tyytyväisenä. 

Vilma itse on aivan yhtä tyytyväinen. “Voin lämpimästi suositella kyseistä leikkausta ja Silmäasemaa. Heillä on myös maksuton leikkauskartoitus, joka ei sido mihinkään, jos mietit leikkausta itsellesi”, hän kirjoittaa Instagram-tilillään.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Lahtelainen Jaakko Parkkali on suosittu YouTube-tähti, jolla on yli 170 000 seuraajaa. Parkkali halusi eroon silmälasien aiheuttamasta riesasta ja hakeutui Silmäasemalle silmien laserleikkaukseen. Nyt hän nauttii helpommasta arjesta ja ihmettelee, miksei mennyt toimenpiteeseen jo aiemmin.
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle. Myös vapaa-ajan liikkujan nautinto kärsii, kun silmälasit ovat tiellä tai piilolinssit ärsyttävät silmiä.
Näytä kaikki artikkelit