Silmäleikkaukset
Uuden sukupolven laserleikkaus on entistä nopeampi ja turvallisempi
Uuden sukupolven laserleikkaus on entistä nopeampi ja turvallisempi
Uuden sukupolven laserleikkaus on entistä nopeampi ja turvallisempi

Silmäaseman silmäsairaaloissa entistäkin tarkempia ja turvallisempia SMILE-laserleikkauksia

Silmäaseman Tampereen ja Helsingin silmäsairaaloissa on oltu tyytyväisiä kevättalvella 2023 hankittuun seuraavan sukupolven VisuMax 800 -laserleikkauslaitteistoon. Silmäkirurgi Anssi Poussu kertoo, että uuden laitteiston myötä SMILE-laserleikkauksesta on tullut vieläkin nopeampi ja tarkempi toimenpide kuin ennen. 

Pohjoismaiden ensimmäinen VisuMax 800 -laserleikkauslaitteisto teki heti kättelyssä vaikutuksen Tampereen silmäsairaalassa työskentelevään silmätautien erikoislääkäri ja silmäkirurgi Anssi Poussuun. Vuoden käytön jälkeen hyvä ensivaikutelma on vain vahvistunut. 

“Tulokset olivat erinomaisia myös vanhalla laitteistolla, mutta VisuMax 800 -laitteiston automatiikka mahdollistaa vielä tarkemmat SMILE-laserleikkausten tulokset ja yksilöllisemmän hienosäädön. Silmäasemalla tehdyissä kaikissa laserleikkauksissa tarkennustoimenpiteiden tarve on ollut vain parin prosentin luokkaa. Käytännön kokemusten pohjalta näyttää siltä, että se on uudella laitteistolla vähentynyt entisestään, selvästi alle yhteen prosenttiin”, Poussu sanoo.


Asiakkaalle mukavampi ja aiempaakin turvallisempi laserleikkaus

Suurin ero vanhan ja uuden laitteiston välillä on laserointivaiheen kesto, joka on lyhentynyt jopa kahdella kolmasosalla. Asiakkaalle tämä tarkoittaa mukavampaa laserleikkauskokemusta.

“SMILE-laserleikkaus on kivuton, mutta jotkut saattavat kokea lievää paineen tunnetta silmässä nimenomaan laseroinnin aikana. Tämä johtuu alipaineesta, joka pitää silmän paikallaan. Uuden laitteiston nopeus tekee näin laseroinnista asiakkaalle miellyttävämmän”, Poussu täsmentää. Lyhytkestoinen laserointi vähentää jo valmiiksi pientä toimenpiteen keskeytymisen riskiä ja nopeuttaa lisäksi näön kirkastumista leikkauksen jälkeen.


Kokonaisvaltaista huolenpitoa ja uudenlaista automatiikkaa

VisuMax 800 -laitteistolla tehtyjen SMILE-laserleikkausten tarkkuus ja yksilöllisyys ovat nostaneet asiakastyytyväisyyden uudelle tasolle. Asiakkaiden palaute on Poussun mukaan ollut erittäin positiivista. 

“Yleisimmät kommentit ovat edelleen olleet, miten sujuvasti ja kivuttomasti leikkaus meni ja miten jännitys etukäteen oli turhaa. Moni on päivitellyt, miksei tullut laserleikkaukseen jo paljon aikaisemmin.”

Viimeisimmän tekniikan ohella Poussu painottaa, että asiakkaan laserleikkauskokemukseen Silmäasemalla vaikuttavat tiimin kokemus ja huolenpito. Leikkaavan lääkärin lisäksi toimenpiteessä on aina mukana leikkaussalihenkilökuntaa, jonka tehtäviin kuuluu huolehtia asiakkaan olosta ja pitää tätä esimerkiksi kädestä, jos leikkaus jännittää. Sairaanhoitaja seuraa leikkauksen kulkua VisuMax 800 -laitteiston sivunäytöltä varmistaen, että kaikki etenee suunnitelman mukaan. Poussu itse juttelee asiakkaalle koko laserleikkauksen ajan ja kertoo, mitä milloinkin tapahtuu.

“Tiimimme ovat tehneet yhdessä tuhansia laserleikkauksia, ja pitkän kokemuksemme avulla tunnemme toimenpiteen läpikotaisin. Osaamme asettua asiakkaan asemaan ja luoda hänelle turvallisen olon niin tekojemme kuin sanallisen ja sanattoman viestinnän kautta. Tämä on meidän työssämme äärimmäisen tärkeää”, Poussu toteaa.


Uuden sukupolven laserleikkaus

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Asiakkaamme suosittelevat Silmäasemaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Vaikuttaja Natalia Salmelan kokemus laserleikkauksesta
Vaikuttaja Natalia Salmelan kokemus laserleikkauksesta
Vaikka silmälasit olivat Natan tyylin kulmakivi 15 vuoden ajan, aktiivinen yrittäjä ja pienen lapsen äiti kaipasi vapautta liikkua, remontoida ja harrastaa.
Akrobaatti Jere pääsi eroon silmälaseista silmäleikkauksella
Akrobaatti Jere pääsi eroon silmälaseista silmäleikkauksella
36-vuotias Jere sai ensimmäiset silmälasit jo ala-asteikäisenä ja siitä lähtien ne ovat olleet osa hänen arkeaan. Ajan kuluessa Jeren näkö huononi ja arki oli hankalaa, kun esimerkiksi autoa ei voinut ajaa ilman silmälaseja.
Työkaverien laserleikkauskokemukset rohkaisivat Tiinan leikkaukseen
Työkaverien laserleikkauskokemukset rohkaisivat Tiinan leikkaukseen
Ennen laserleikkausta Tiina Kaskinen ei selvinnyt arjesta ilman silmälaseja, mutta nyt hän näkee täydellisesti. Kollegan onnistunut laserleikkauskokemus sai Tiinan varaamaan ajan Silmäasemalle, minkä jälkeen kaikki kävi yllättävän nopeasti.
Katso kaikki artikkelit