Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Silmäaseman leikkaustakuu

Silmäaseman leikkaustakuu varmistaa, että olet tyytyväinen silmäleikkauksen lopputulokseen ja että yhdessä lääkärin kanssa sovittu taittovirhetavoite saavutetaan. Joskus laser- tai linssileikkauksella ei päästä ensimmäisellä kerralla aivan suunniteltuun tulokseen. Kaksi vuotta voimassa oleva takuu kattaa uusintaleikkauksen, kun sille on lääketieteellinen perustelu.


Leikkauksen tavoite määritellään esitutkimuksessa

Laser- tai linssileikkausta edeltävässä esitutkimuksessa tarkistetaan, että edellytykset leikkaukselle täyttyvät. Samalla lääkäri määrittää leikkaukselle tarkkuustavoitteen. “Taittovirhekirurgiassa pyritään yleensä saavuttamaan yhtä hyvä kaukonäkö kuin silmälaseilla tai piilolinsseillä, mutta tavoite riippuu myös asiakkaan iästä ja leikkausmenetelmästä”, kertoo silmätautien erikoislääkäri Sebastian Eskelin. “Lisäksi esimerkiksi kaihileikkaukselle voidaan asettaa erillinen taittovirhetavoite, jolloin leikkaus kuuluu takuun piiriin.”


Tutkimusvaiheessa selvitetään uusintaleikkauksen mahdollisuus siinä tapauksessa, ettei tarkkuustavoite täyty. Useimmiten silmä voidaan leikata uudelleen, mutta sarveiskalvon ohuus tai muoto saattavat olla esteenä uudelle leikkaukselle.

 

Uusintaleikkaus viimeistelee tuloksen

Eskelinin mukaan taittovirhekirurgia on turvallista ja sen riskit ovat hyvin pieniä. “Leikkaustavoite saattaa jäädä saavuttamatta siksi, että lasiarvon ja sarveiskalvon mittauksissa on aina mahdollisuus pieniin epätarkkuuksiin”, hän kertoo. “Kudoksen paranemisessa on myös pieniä yksilöllisiä eroja, sillä jokainen silmä reagoi laserointiin omalla tavallaan.”


Leikkaustakuu kattaa myös näön luonnolliset muutokset kahden vuoden ajan toimenpiteen jälkeen. Esimerkiksi nuorella, jonka näkö edelleen kehittyy, taittovirhe saattaa kasvaa leikkauksesta riippumattomista syistä. Mitä iäkkäämpi asiakas, sitä harvinaisempia luonnolliset muutokset ovat.

 

Optikko tai silmälääkäri tarkastaa leikkaustuloksen

Silmä tottuu uuteen taittoon pikkuhiljaa, kun leikattu kudos paranee. Taittovirhe ei välttämättä korjaannu heti vaan pikkuhiljaa. Leikkaustakuu on voimassa kaksi vuotta, joiden aikana käy varmasti ilmi, onko uusintaleikkaukselle tarvetta. Jälkitarkastuksissa testataan silmän taittovoima ja leikkauksesta toipuminen.


Leikkaustakuun voimassaoloaikana asiakas yleensä hakeutuu itse silmälääkärille tai optikolle, jos näössä tuntuu olevan ongelmia. Vastaanotolla tutkitaan silmien taittovoima ja ohjataan eteenpäin, jos kriteerit uudelle leikkaukselle täyttyvät. Tarvittaessa uusintaleikkaus voidaan tehdä useamman kerran, jos asiakkaalla on esimerkiksi voimakasta hajataittoa.

 

Leikkaustakuu varmistaa tarkan näön

Likitaittoisuutta korjaava laserleikkaus onnistuu lähes poikkeuksetta kerralla, joten leikkaustakuuta tarvitaan vain harvoin. Vain 1–2 prosenttia Silmäaseman laserleikkausasiakkaista tarvitsee uusintaleikkausta. Myös linssileikkauksissa korjausleikkaus tehdään nykyään vain alle 10 prosentille asiakkaista.


“Takuun avulla varmistamme jokaiselle asiakkaallemme mahdollisimman tarkan näön”, Eskelin summaa. Silmäasemalta saat asiantuntevaa palvelua aina ensimmäisestä tapaamisesta siihen asti, että näkösi on suunnitellulla tasolla.

Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön: "Nyt voin kertoa asiakkaille omakohtaisia kokemuksia."
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön: "Nyt voin kertoa asiakkaille omakohtaisia kokemuksia."
Tuhansia silmiä leikannut silmäkirurgi Torsti Sihvola kävi linssileikkauksessa omalla työpaikallaan Silmäasemalla. Linssileikkauksen jälkeen Sihvola näkee taas tarkasti lähelle ja ymmärtää entistä paremmin asiakkaiden linssileikkauskokemuksia.
Merja pääsi kaihileikkaukseen yksityisellä muutamassa päivässä
Merja pääsi kaihileikkaukseen yksityisellä muutamassa päivässä
Merja Mattila oli kärsinyt kaihista kaksi vuotta, kun koronapandemia sulki äkillisesti Forssan silmäpoliklinikan. Epävarma tilanne sai hänet hakeutumaan kaihileikkaukseen yksityiselle.
Vilma Bergeinheim kävi uudelleen laserleikkauksessa
Vilma Bergeinheim kävi uudelleen laserleikkauksessa
Malli ja hyvinvointivalmentaja Vilma Bergenheimin silmät leikattiin kahdeksan vuotta sitten onnistuneesti Floridassa. Vilman näkö huononi kuitenkin uudelleen ajan myötä, joten hänelle tehtiin laserleikkauksen uusintaleikkaus Silmäasemalla.
Katso kaikki artikkelit
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA