Kokemuksia silmäleikkauksista
Merja pääsi kaihileikkaukseen muutamassa päivässä
Kaihileikkaus yksityisellä
Kaihileikkaus yksityisellä
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Merja pääsi kaihileikkaukseen yksityisellä muutamassa päivässä

Merja Mattila oli kärsinyt kaihista kaksi vuotta, kun koronapandemia sulki äkillisesti Forssan silmäpoliklinikan. Epävarma tilanne sai hänet hakeutumaan kaihileikkaukseen yksityiselle. 

Merja Mattilalla, 64, todettiin ennenaikainen kaihi Sjögrenin syndrooman hoitoon käytettävän kortisonin seurauksena. Joulun alla 2019 hän sai pahenevista oireista tarpeekseen.

“Naapurin kauniit LED-jouluvalot näyttivät kamalilta, lyhtypylväät loistivat moninkertaisina ja lukeminen oli melkein mahdotonta. Pahinta oli, etten enää uskaltanut ajaa lapsenlapsia päiväkotiin, kun vastaantulevien autojen valot häikäisivät niin pahasti”, hän kuvailee.


Nopeaa apua omalta Silmäasemalta

Silmätutkimuksissa kaihileikkauksen kriteerit täyttyivät, ja Merja pääsi julkisen puolen kaihileikkausjonoon. Pian silmäpoliklinikka kuitenkin suljettiin koronan takia.

“Silloin ajattelin, että nyt riitti, ja aloin harkita kaihileikkausta yksityisellä”, Merja kertoo.

Merja otti yhteyttä tuttuun optikkoon Someron Silmäasemalla, ja kaihileikkaus järjestyi Turun Silmäsairaalasta muutamassa päivässä. 


Kaihileikkaus turvallisissa käsissä

“Silmäaseman Silmäsairaalassa tunsin olevani osaavissa ja turvallisissa käsissä. Ilmapiiri oli rauhallinen, tilat kauniit ja palvelu erinomaista kahveja ja leivonnaisia myöten”, Merja kiittelee.

Leikkaava lääkäri selitti Merjalle koko ajan, mitä leikkauksessa milloinkin tapahtui. Toipilasaikana hänet sai kiinni puhelimella.

“Oli hienoa soittaa lääkärille, kun toista silmää pisteli, vaikka oli viikonloppu eikä hän ollut töissä. Oire johtui onneksi vain kuivista silmistäni ja meni ohi silmätipoilla”, Merja muistelee.


Rahoitus poisti huolet kaihileikkauksen hinnasta

Silmäsairaalatilin avulla Merja pystyi maksamaan kaihileikkauksen osissa. 12 kuukauden korottomasta maksuajasta tuli alle viiden euron käsittelykulut, ja rahoituspäätöksen sai vastaanotolla heti.

“Rahat kaihileikkaukseen olivat kyllä tililläni, mutta niiden käyttäminen kerralla arvelutti. Sitä ei koskaan tiedä, milloin elämässä tulee yllätyksiä”, hän sanoo.


Aktiivinen elämä saa jatkua

Kaihileikkaus päästi Merjan jatkamaan aktiivista elämää, johon kuuluu uintia, vesijuoksua ja -jumppaa, lenkkeilyä kääpiövillakoiran kanssa, yhdistystoimintaa, leikkejä ja lukemista lastenlasten kanssa sekä vapaaehtoistyötä.

“Nyt kun taas näen, voin ajella autolla ja hoitaa asiani itsenäisesti. Kaihileikkaus yksityisellä kannatti ilman muuta. Näkö on niin tärkeä asia, että silmäleikkauksen hinta ei saisi koskaan olla este”, hän toteaa.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 syytä mennä kaihileikkaukseen
Kaihia ei voi ehkäistä, mutta sen oireiden kanssa ei tarvitse elää. Lue alta viisi syytä, miksi kaihileikkaukseen kannattaa hakeutua heti, kun näkö alkaa heikentyä ja maailma näyttää sumealta.
Risto ei annan kaihin kypsyttää!
Risto ei anna kaihin kypsyttää!
Espoolainen Risto Holmsten sai kaihidiagnoosin kuusi vuotta sitten mutta sinnitteli oireiden kanssa kauan. Pitkän linjan taloyhtiöaktiivi, sähköinsinööri, kilpapyöräilijä ja -purjehtija päätti lopulta panostaa parempaan elämänlaatuun.
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgn ikänäön
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgn ikänäön
Tuhansia silmiä leikannut silmäkirurgi Torsti Sihvola kävi linssileikkauksessa omalla työpaikallaan Silmäasemalla.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja -kirurgi, dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Näytä kaikki artikkelit