Tietoa silmistä
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA

Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön: "Nyt voin kertoa asiakkaille omakohtaisia kokemuksia."


Tuhansia silmiä leikannut silmäkirurgi Torsti Sihvola kävi linssileikkauksessa omalla työpaikallaan Silmäasemalla. Linssileikkauksen jälkeen Sihvola näkee taas tarkasti lähelle ja ymmärtää entistä paremmin asiakkaitaan.


Silmäkirurgi Torsti Sihvola hakeutui linssileikkaukseen, kun ikänäkö alkoi häiritä työntekoa ja harrastuksia. Silmäleikkausten kohdalla huonolla lähinäöllä ei ollut merkitystä, sillä leikkaukset tehdään mikroskoopin alla, mutta paperityöt ja esivalmistelut vaativat koko ajan enemmän tihrustamista. Vapaa-ajalla ikänäkö vaikeutti esimerkiksi golftulosten kirjaamista. 


Silmäterveyden asiantuntijana Sihvola tiesi, että vaihtoehtoja oli tarjolla kaksi: linssileikkaus tai lukulasit. Päätös oli helppo silmäkirurgille, joka tunsi linssileikkauksen ja sen hyödyt läpikotaisin.

Silmäaseman linssileikkaus tuttujen huippuammattilaisten käsissä


“Monet kyselivät töissä, pelottiko linssileikkaus minua. Oikeastaan jännitys nousi vasta silloin, kun minut peiteltiin leikkauspöydälle. Siinä kohdalla tajusin, että nyt mennään”, Sihvola muistelee.


Leikkaussalissa Sihvolaa kohdeltiin samoin kuin ketä tahansa asiakasta. Tuttu leikkaava lääkäri, jonka kanssa Sihvola käy usein pitkiä ammatillisia keskusteluja, tutki kollegansa silmät ja tarkasti, oliko Sihvolalla kysyttävää ennen linssileikkausta.


“Hän jutteli omaan rauhalliseen tyyliinsä, mikä onkin hänen vahvuutensa. Koko toimenpide sujui täsmälleen protokollan mukaan. Se tuntui hyvältä, sillä rutiinit ovat Silmäasemalla laadun tae. Niiden avulla varmistamme, että kaikki tulee tehtyä eikä satu virheitä.”


Sihvola uskoo, että linssileikkaus jännitti lopulta enemmän työkavereita kuin häntä itseään. 


“Silmäaseman silmäsairaalassa on töissä huippuammattilaisia, jotka osaavat hommansa”, hän perustelee.


Oma linssileikkauskokemus yllätti positiivisesti

Silmäkirurgin työssä rehellisyys on Sihvolalle tärkeä arvo, ja hän on tottunut juttelemaan asiakkaidensa kanssa niin linssileikkauksen hyödyistä kuin sen mahdollisista haitoista. 


“Kerron asiakkailleni linssileikkauksesta mahdollisimman avoimesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kohtaan jokaisen yksilönä ja otan pelot vakavasti. Yritän rauhoittaa asiakkaan mieltä, mutta myös myönnän relevantit huolet”, hän selittää.


Silmän oman linssin tilalle vaihdettava keinolinssi aiheuttaa toisille häikäistymistä ja valoheijastuksia pimeällä, ja ennen linssileikkausta Sihvolaa mietitytti, miten hän lopulta näkisi. Hän kertoo yllättyneensä positiivisesti linssileikkauksen tuloksista.


“Lähinäkö on linssileikkauksen jälkeen erittäin tarkka, ja omalla kohdallani haloefektien kaltaiset haitat ovat tosi vähäisiä”, hän iloitsee.


Linssileikkauksen jälkeen helppo rohkaista asiakkaita

Nyt Sihvola ymmärtää erityisen hyvin asiakkaitaan, jotka ovat kertoneet linssileikkauksen olleen elämänsä paras päätös tai kannattavin investointi. Lisäksi hän uskoo, että omalla esimerkillään hän voi kannustaa linssileikkausta harkitsevia ottamaan seuraavan askeleen.


“Asiakkaille on rohkaiseva uutinen, että silmäkirurgikin on uskaltautunut leikkaukseen”, Sihvola sanoo. “Itselleni puolestaan asiakkaille puhuminen on helpompaa, kun voin kertoa heille omasta onnistuneesta linssileikkauskokemuksestani.”

Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Hyvästit viimeisille silmälaseille: Jyrkin ikänäkö korjattiin linssileikkauksella
Ikänäköleikkauksena tunnettu linssileikkaus Silmäaseman silmäsairaalassa oli korjaamoyrittäjä Jyrki Paunoselle valtava helpotus. Jyrki pääsi eroon silmälaseista, joita hän ei ollut koskaan käyttänyt mielellään. Samalla työ autokorjaamolla tehostui, ja tärkeistä urheiluharrastuksista sai taas kaiken ilon irti.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
8 syytä mennä linssileikkaukseen
8 syytä mennä linssileikkaukseen
Voisiko linssi- eli ikänäköleikkaus sopia sinulle? Lue korjaamoyrittäjä Jyrki Paunosen onnistuneesta linssileikkauskokemuksesta alta ja katso 8 syytä, miksi hän on onnellisempi ilman silmälasirumbaa.
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa.
Näytä kaikki artikkelit