Kokemuksia silmäleikkauksista
8 syytä, miksi linssileikkaus kannatti
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Jyrki Paunosen 8 syytä, miksi leikkaus kannatti

Voisiko linssi- eli ikänäköleikkaus sopia sinulle? Lue korjaamoyrittäjä Jyrki Paunosen onnistuneesta linssileikkauskokemuksesta alta ja katso 8 syytä, miksi hän on onnellisempi ilman silmälasirumbaa.

Lukulaseille hyvästit heittänyt Jyrki Paunonen peukuttaa vahvasti linssi- eli ikänäköleikkausta Silmäaseman silmäsairaalassa.

Juttelimme Jyrkin kanssa linssileikkauskokemuksesta ja kysyimme häneltä, miksi toimenpide kannatti. Hyviä syitä käydä linssileikkauksessa löytyi helposti peräti kahdeksan.


1. Silmälasit eivät sopineet omaan tyyliin.

Monille silmälasit ovat kiva asuste muiden joukossa, mutta Jyrki ei koskaan halunnut käyttää niitä. "Ne eivät sopineet tyyliini. Se oli yksi iso syy että halusin silmäleikkaukseen", hän sanoo. Aurinkolaseja Jyrkillä sen sijaan on monia eri värisiä. Silmäleikkauksen jälkeen hänen ei enää tarvitse vaihdella niiden ja lukulasien välillä. 


2. Silmälasit olivat aina hukassa.

Linssileikkauksen jälkeen Jyrkin ei tarvitse enää stressata kadonneista silmälaseista. "Silmälaseja etsittiin milloin mistäkin välistä, kukkaruukusta ja auton istuimen alta", hän kertoo. Työpaikallaan autokorjaamossa Jyrki sai onneksi lainata kaverin laseja, kunhan muisti palauttaa ne samaan paikkaan. Jälkeenpäin hän naureskelee, miten laseilla oli tapana löytyä juuri väärissä tilanteissa. "Menin esimerkiksi nukkumaan ja saunaan silmälasit otsalla."


3. Silmälasit olivat jatkuvasti rikki.

Jyrkin käyttämät markettilasit eivät olleet kalliita, mutta niitä kului kasapäin. "Yleensä lasit jäivät auton penkille, sitten istuin niiden päälle ja niitä parsittiin. Ensin oli toinen sanka teipattu kiinni, ja sitten hävisi se koko sanka jonnekin", Jyrki kertoo. Teipatuista ja kuluneista laseista, joista puuttui toinen sanka tai linssi, tuli hänen tavaramerkkinsä työpaikalla. "Nykyään mietin, että miltä oikein näytin ne päässä", hän muistelee.


4. Linssileikkauksen hinta säästyy, kun ei tarvitse ostaa silmälaseja.

Ikänäkö- eli linssileikkaus oli Jyrkille kannattava myös taloudellisesti. Ilman silmäleikkausta kunnon lukulasien hankinta markettilasien tilalle olisi ollut pian välttämätöntä. "Jos olisin hankkinut oikeat silmälasit ja sitten aina uusinut ne, ja olisi lisäksi pitänyt olla työ- ja vapaa-ajan lasit, niin linssileikkauksen hinta tuli myös edullisemmaksi", hän toteaa. 


5. Työnteko helpottui silmän linssileikkauksella

Silmäleikkauksen ansiosta moni asia Jyrkin työssä korjaamoyrittäjänä on helpottunut. Hän ei enää tarvitse kännykkäkameraa tuotekoodien lukemiseen, ja oikeat työkalut, ruuvit ja mutterit lähtevät mukaan työmaalle. Työ on myös turvallisempaa ja tehokkaampaa. Jyrki pystyy käyttämään silmälasien sijaan suojalaseja metallitöissä, ja tarkan näön ansiosta hitsaussaumoista tulee kerralla suoria.


6. Harrastuksista saa taas nauttia

Urheillessa silmälasit olivat Jyrkin mukaan kaikkein isoin ongelma. Hiihto- ja juoksulenkeillä ne huurustuivat herkästi, ja sykemittarin tihrustaminen pilasi suoritusten mittaamisen. Maastossa pyöräillessään Jyrki näkee nyt kapeat reitit, kivenkolot ja juurakot hyvissä ajoin. "Ennen tuli väistämättä sellaisia ‘hups, noinko lähellä se oli’ -tilanteita", hän kertoo.


7. Perhe ja työkaverit iloitsevat 

Koko Jyrkin perhe on helpottunut, kun jatkuva etsintä ja muut silmälasiongelmat ovat poissa päiväjärjestyksestä. Työkavereidenkin mielestä silmäleikkaus kannatti. "Työkaverit kuittailivat joka päivä hyvässä hengessä laseista ja kantoivat niitä kahvihuoneen pöydälle, välillä pikaliimalla korjattuna. Nyt jos jotain menee mönkään, niin he kysyvät, onnistuiko se leikkaus sittenkään", Jyrki letkauttaa.


8. Silmän linssileikkauksen jälkeen ei tule kaihia

Ikänäkö- eli linssileikkauksessa silmän oman linssin tilalle vaihdetaan keinolinssi. Tällöin silmään ei voi koskaan tulla linssin samentumisesta johtuvaa kaihia, joka muuten kehittyy jokaiselle iän myötä. Jyrkille kaihin välttäminen on iso helpotus. "Kaihin takia näkö saattaisi huonontua niin paljon, että ajokortti voitaisiin viedä pois. Elämä on muuttunut niin, että sain yhden ison mietintämyssyn pois", hän summaa.


Kannattaisiko sinunkin harkita ikänäköleikkausta?

Lue myös Nana Hjeltin linssileikkauskokemuksesta ja tule juttelemaan Silmäasemalle. Maksuttomassa leikkausneuvonnassa kartoitamme, voisiko silmän linssileikkaus sopia sinulle.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Hyvästit viimeisille silmälaseille: Jyrkin ikänäkö korjattiin linssileikkauksella
Ikänäköleikkauksena tunnettu linssileikkaus Silmäaseman silmäsairaalassa oli korjaamoyrittäjä Jyrki Paunoselle valtava helpotus. Jyrki pääsi eroon silmälaseista, joita hän ei ollut koskaan käyttänyt mielellään. Samalla työ autokorjaamolla tehostui, ja tärkeistä urheiluharrastuksista sai taas kaiken ilon irti.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
Eroon ikänäöstä linssileikkauksella
Eroon ikänäöstä linssileikkauksella
Linssileikkauksessa silmän oma ikääntynyt linssi korvataan keinotekoisella yksi- tai moniteholinssillä. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto.
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa.
Näytä kaikki artikkelit