Tietoa silmistä
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA

Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen


Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa. 

Tuhansia silmiä leikannut silmäkirurgi Torsti Sihvola päätyi kutsumusammattiinsa kollegan ehdotuksesta. Kirurgin ammatti kiehtoi, mutta opiskeluaikanaan Sihvola epäili, riittäisivätkö hänen motoriset taitonsa. Kollega oli varma, että riittäisivät.

“Hän sanoi, että kun olet noin hyvä golfari, niin kyllä pystyt silmiä leikkaamaan. Siinä tapauksessa hän oli oikeassa”, Sihvola sanoo.


Ikänäkö haittasi paperitöissä ja golfkentällä

Sihvolan päätös lähteä itsekin silmäleikkaukseen syntyi, kun ikänäkö alkoi häiritä töissä ja harrastuksissa. Paperityöt vastaanotolla ja tulossovelluksen käyttö golfkentällä vaativat yhä enemmän tihrustamista. Lukulasien sijaan Sihvola valitsi linssileikkauksen moniteholinssillä. Toimenpide jännitti vasta siinä vaiheessa, kun hänet peiteltiin leikkauspöydälle.

“Siinä kohdalla tajusin, että nyt mennään. Työkavereita taisi silti jännittää enemmän kuin minua. Tiesin, että meillä on töissä huippuammattilaisia, jotka osaavat hommansa.”


Leikkauspöydällä kuin kuka tahansa asiakas

Leikkaussalissa rutiineista ei poikettu Sihvolan kohdalla millään tavalla, vaikka kyseessä oli tuttu kollega. Leikkaava lääkäri tutki silmät, tarkisti, oliko Sihvolalla kysyttävää, ja piti tätä ajan tasalla leikkauksen kulusta.

“Lääkäri puhui omaan rauhalliseen tyyliinsä ja kohteli minua niin kuin kaikkia asiakkaitaan. Tuttu rutiini tuntui hyvältä, sillä se on meillä laadun tae. Niin varmistamme, että kaikki tulee tehtyä eikä satu virheitä.”


Linssileikkaus yllätti positiivisesti

Leikkauksen jälkeen Sihvolan on entistä helpompi rohkaista asiakkaita linssileikkaukseen, sillä hän voi puhua omakohtaisesti. 

“Lähinäkö on nyt erittäin tarkka, ja omalla kohdallani häikäistymisen kaltaiset haitat ovat tosi vähäisiä. Monelle asiakkaalle on lisäksi helpottava uutinen, että kirurgikin on uskaltautunut leikkaukseen”, silmäkirurgi toteaa.

Entä sitten golfkentällä? Siellä Sihvola voi jälleen seurata tuloksia reaaliajassa puhelimensa ruudulta.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Linssileikkaus helpottaa urheilua: näitä kokemuksia et jää kaipaamaan
Yhä useampi ikänäöstä kärsivä valitsee tänä päivänä lukulasien sijaan linssileikkauksen, jonka jälkeen urheiluharrastukset sujuvat taas ilman silmälaseja. Lue alta, missä tilanteissa linssileikkaus päihittää lukulasit tai piilolinssit mennen tullen.
Linssileikkaus korjasi silmäkirurgin ikänäön: "Nyt voin kertoa asiakkaille omakohtaisia kokemuksia."
Tuhansia silmiä leikannut silmäkirurgi Torsti Sihvola kävi linssileikkauksessa omalla työpaikallaan Silmäasemalla. Linssileikkauksen jälkeen Sihvola näkee taas tarkasti lähelle ja ymmärtää entistä paremmin asiakkaiden linssileikkauskokemuksia.
Linssileikkauksen jälkeen Nana näkee saaliin tarkasti
Digimarkkinoija Nana Hjelt, 51, muutti Helsingistä Somerolle puolitoista vuotta sitten. Kaupunkiasunto vaihtui omaan alpakkatilaan, ja samalla aukesi mahdollisuus aloittaa uusi harrastus. Mieli teki metsälle, mutta ikänäöstä kärsivä Nana ei nähnyt kunnolla ampua.
Mietitkö linssileikkauksen riskejä? Leikkauksessa käynyt Jyrki kertoo, mikä auttoi leikkauspelkoon.
Silmäleikkauksen jännittäminen on luonnollista, sillä ihminen ei ole tottunut herkkiin silmiinsä koskettavan. Jyrki Paunosen ikänäkö korjattiin linssileikkauksella Silmäasemalla. Nyt hän kertoo, mitkä linssileikkauksen riskit pelottivat ja mikä puolestaan sai pelon väistymään.
Näytä kaikki artikkelit