Kokemuksia silmäleikkauksista
Linssileikkauksen jälkeen Nana näkee saaliin tarkasti
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Linssileikkauksen jälkeen Nana näkee saaliin tarkasti

Digimarkkinoija Nana Hjelt, 51, muutti Helsingistä Somerolle puolitoista vuotta sitten. Kaupunkiasunto vaihtui omaan alpakkatilaan, ja samalla aukesi mahdollisuus aloittaa uusi harrastus. Mieli teki metsälle, mutta ikänäöstä kärsivä Nana ei nähnyt kunnolla ampua.

“Olin kaverin kanssa hämärässä peurakytiksellä, ja kaveri kertoi, että siellä ne peurat nyt menevät. En halunnut tunnustaa, etten erottanut niistä ensimmäistäkään”, metsästysharrastusta aloittava Nana kertoo.

Nana oli käyttänyt silmälaseja 7-vuotiaasta, ja hän koki, että metsällä niiden kanssa ei kerta kaikkiaan pärjäisi. Kylmällä ilmalla tai sateessa lasit huurtuisivat jatkuvasti, ja laukaistessa rekyyli voisi sysätä ne paikoiltaan. Pahinta olisi tietysti se, ettei näkisi kunnolla.

“Metsällä pitää nähdä, mitä ampuu, eihän siellä muuten uskalla olla. Varsinkaan hirvimetsällä ei auta jäädä arvailemaan, ettei satu mitään onnettomuuksia”, Nana toteaa.


Unelmasta luopumisen sijaan linssileikkaukseen

Metsästyshaaveiden kariutuminen sai Nanan sisuuntumaan, ja hän alkoi etsiä tietoa silmäleikkauksista. 50-vuotiaalle ei enää suositella silmien laserleikkausta, mutta Silmäaseman verkkosivuilta Nana luki ensi kertaa linssi- eli ikänäköleikkauksesta. Linssileikkauksessa silmän oman linssin tilalle vaihdetaan keinolinssi, jolla voi korjata sekä lähi- että kaukonäön.

“Luin muiden linssileikkauskokemuksia ja varasin ajan ilmaiseen konsultaatioon, jossa silmälääkäri vastasi avoimesti kaikkiin kysymyksiini. Sen jälkeen ei enää pelottanut vaan tiesin, että linssileikkaus oli minun juttuni.”


Puolen tunnin linssileikkaus muutti koko elämän

“Silmäleikkaus oli ohi puolessa tunnissa, ja mietin siinä, että tässäkö tämä oikeasti oli”, Nana kertoo. Myös toipumisen helppous ja nopeus yllättivät, sillä heti seuraavana päivänä näkö oli parempi kuin edes lapsena.

“Linssileikkauksen jälkeen olin kuin lukemaan oppinut lapsi! Vasta silloin tajusin, mitä olin menettänyt ja miten sokkona olin kulkenut kymmenen vuotta. Mikset hankkisi sitä kunnon näköä, kun voisit oikeasti nauttia elämästä niin paljon enemmän sen jälkeen?”, Nana rohkaisee kaikkia silmäleikkausta miettiviä.

Metsästys ja metsässä liikkuminen ovat nyt ihan toista, kun saaliin erottaa, tihkusade ei haittaa ja lasit eivät paina. 

“Eikä tarvitse kaverinkaan pelätä kuullessaan, että Nana on metsällä!”, Nana summaa pilke silmäkulmassa.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Hyvästit viimeisille silmälaseille: Jyrkin ikänäkö korjattiin linssileikkauksella
Ikänäköleikkauksena tunnettu linssileikkaus Silmäaseman silmäsairaalassa oli korjaamoyrittäjä Jyrki Paunoselle valtava helpotus. Jyrki pääsi eroon silmälaseista, joita hän ei ollut koskaan käyttänyt mielellään. Samalla työ autokorjaamolla tehostui, ja tärkeistä urheiluharrastuksista sai taas kaiken ilon irti.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
8 syytä mennä linssileikkaukseen
8 syytä mennä linssileikkaukseen
Voisiko linssi- eli ikänäköleikkaus sopia sinulle? Lue korjaamoyrittäjä Jyrki Paunosen onnistuneesta linssileikkauskokemuksesta alta ja katso 8 syytä, miksi hän on onnellisempi ilman silmälasirumbaa.
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa.
Näytä kaikki artikkelit