Silmälasit
Milloin lukulasit kannattaa hankkia
Milloin lukulasit kannattaa hankkia
Milloin lukulasit kannattaa hankkia
Varaa aika optikon näöntarkastukseen
VARAA AIKA

Milloin lukulasit kannattaa hankkia ja muita hyödyllisiä vinkkejä 

Jos sinun on vaikea tarkentaa esimerkiksi puhelimen ruudulle tai pienellä kirjoitettuun tuoteselosteeseen, tarvitset luultavasti lukulasit. Saat varmimmin omiin tarpeisiisi, tyyliisi ja elämäntilanteeseesi sopivat lasit, kun hankit lukulasit optikolta.

Milloin lukulasit?

Kärsitkö toistuvista päänsäryistä, erityisesti jos olet lukenut pitkään kirjaa tai tehnyt töitä tietokoneella? Syynä voi olla heikentynyt lähinäkö, joka voidaan korjata lukulaseilla. 

Lukulasit tulevat kaikille ajankohtaisiksi noin 45-vuotiaana ikänäön myötä. Heikentyneen lähinäön huomaa usein ensimmäiseksi siitä, että luettavaa tekstiä joutuu viemään kauemmas silmistä, oli kyse sitten kirjasta, sanomalehdestä, tabletista tai kännykästä. Alkuun ikänäkö vaivaa etenkin hämärässä valaistuksessa, mutta vähitellen ongelmasta tulee jatkuva. Silmät väsyvät ponnistelusta, ja päätä saattaa särkeä tavallista useammin. Optikko tietää parhaiten, milloin lukulasit kannattaa hankkia. Varaa siis aika näöntarkastukseen, jos epäilet lähinäön ongelmia.


Lukulasien vahvuus sopivaksi

Lukulasiostoksilla tärkeintä on varmistaa sinulle sopiva lukulasien vahvuus. Optikon määräämien lukulasien vahvuus on yleensä +0.5-3.5 ja marketin valmislukulasien +1-+3.5. Optikko mittaa näöntarkkuutesi yksilöllisessä näöntutkimuksessa ja suosittelee sinulle vahvuuksiltaan juuri oikeat lukulasit. 

Ikääntyessä lukulasien vahvuus kasvaa. Jos tarvitset jo ennestään kaukolaseja plus- tai miinuskorjauksella, niiden vahvuudet pitää huomioida lukulaseja hankittaessa. 

Lukulasit on tarkoitettu vain lähelle katseluun, ja ne sumentavat muun maailman. Jos haluat nähdä samoilla laseilla sekä lähelle että kauas, voit valita moniteholasit, joilla näet portaattomasti kaikille etäisyyksille. 

Lukulasit vai näyttöpäätelasit? 

Moni tietotyöläinen pohtii, olisiko parempi hankkia lukulasit vai näyttöpäätelasit. Nuorille lukulasit yksiteholinsseillä voivat vähentää päätetyön rasitusta silmille, vaikka lähinäkö ei olisi heikentynyt. 

Lukulasien vahvuudet on yleensä mitoitettu 35-40 senttimetrin lukuetäisyydelle, mutta kannettavan tietokoneen ruutua katsotaan tavallisesti noin 60 senttimetrin etäisyydeltä ja erillistä näyttöä vielä kauempaa. Kun silmän kyky mukautua eri etäisyyksille on ikänäön myötä heikentynyt, lukulaseilla ei enää näe miellyttävästi sekä lukea että tehdä päätetyötä. Silloin paras ratkaisu on monitehoiset näyttöpäätelasit esimerkiksi syväterävillä tai toimistomoniteholinsseillä, jotka suunnitellaan yhdessä optikon kanssa yksilöllisten tarpeiden mukaan. 

Sinistä valoa suodattava Blue Control -pinnoite on suositeltava lisä lähilaseihin. Linssit sinivalosuojalla ovat harkinnan arvoiset erityisesti, jos luet paljon päätelaitteilta. 


Laadukkaat ja tyylikkäät lukulasit ovat hyvä investointi

Entä kuinka paljon lukulaseista kannattaa maksaa? Yksilölliset, tyylikkäät lukulasit optikolta ovat marketin valmislaseja tyyriimpi mutta myös kestävämpi vaihtoehto. 

Laadukkaiden lukulasien sangat joustavat ja taipuvat pään ympärille, lasien etäisyyden voi säätää omien silmien mukaan, ja pinnoitteet vähentävät naarmuuntumista ja likaantumista sekä heijastuksia päätelaitteista tai lukuvalosta. Linssit suunnitellaan käyttäjälle sopiviksi, ja niillä voidaan korjata esimerkiksi hajataittoa tai silmien eriparisuutta. 

Jos kaipaat lisää neuvoja lukulasien valintaan, tervetuloa lähimmälle Silmäasemalle. Asiantuntevat optikkomme auttavat sinua mielellään. 

Varaa aika optikon näöntarkastukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Ikänäkö
Ikänäkö
Ikänäkö tarkoittaa 40–45 ikävuoden jälkeen alkavaa luonnollista lähinäön heikentymistä. Kyseessä ei ole näön häiriö, vaan normaali ikääntymiseen liittyvä näön muutos. Ikänäkö johtuu mykiön ja sitä ympäröivän kapselipussin asteittaisesta jäykistymisestä.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit