Tietoa silmäleikkauksista
Linssileikkaus helpottaa urheilua
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Linssileikkaus helpottaa urheilua: näitä kokemuksia et jää kaipaamaan

Yhä useampi ikänäöstä kärsivä valitsee tänä päivänä lukulasien sijaan linssileikkauksen, jonka jälkeen urheiluharrastukset sujuvat taas ilman silmälaseja. Lue alta, missä tilanteissa linssileikkaus päihittää lukulasit tai piilolinssit mennen tullen. 

Ikänäön myötä jokainen tulee lopulta riippuvaiseksi silmälaseista tai monitehopiilolinsseistä. Linssileikkauksessa silmän oman ikääntyneen linssin tilalle vaihdetaan monitehoinen keinolinssi, joka korjaa näön kaikille etäisyyksille. Linssileikkaus on varteenotettava vaihtoehto huurtuville laseille ja hiekkaisille piilolinsseille, kun urheilet paljon ja nautit uusista, aktiivisista kokemuksista. 

Huurtuminen ja vääristymät jäävät historiaan

Luonnossa liikkuessa, erityisesti sateella, kylmällä tai kostealla säällä, silmälasit huurtuvat jo retken alkutaipaleella. Vaikka tarvitsisit retkeillessä vain lukulaseja, sumuisten lähilinssien läpi on vaikea erottaa karttaa, kelloa tai kännykän liikuntasovellusta. Linssileikkauksen jälkeen näet terävästi lähelle, kauas ja välietäisyydelle ilman silmälaseja ja huolta linssien huurtumisesta. 

Toisin kuin moniteholasit, silmänsisäinen moniteholinssi ei vaadi pään kääntelyä eri etäisyyksille tarkentaessa eikä aiheuta kiusallisia vääristymiä näkökentän sivuille. Korkeuserot maastossa on näin helpompi hahmottaa.


Välineistä on vähemmän vaivaa linssileikkauksen jälkeen 

Laskettelulasit, uimalasit, pyöräilylasit, moottoripyöräkypärä visiireineen… on sanomattakin selvää, että aktiiviurheilijan välineet ja silmälasit eivät ole mukavin tai käytännöllisin yhdistelmä. Jos et voi tai halua käyttää piilolinssejä, lähes kaikkia laseja saa onneksi omilla vahvuuksilla. Pitkällä tähtäimellä linssileikkaus säästää kuitenkin sekä hermoja että rahaa, etenkin jos harrastat useita eri lajeja.


Linssileikkaus pelastaa piilarien käyttäjän kurjilta kokemuksilta 

Liikunta silmäleikkauksen jälkeen on huolettomampaa, vaikka olisit aiemmin käyttänyt piilolinssejä. Käytyäsi linssileikkauksessa voit nauttia kuntouinnista ja muusta vesiurheilusta ilman pelkoa, että piilolinsseihin roiskahtaa altaan mikrobipitoista vettä.

Linssileikkaus voittaa piilolinssit myös jalkapallokentällä, lenkkipolulla ja pyöräillessä. Näissä urheiluharrastuksissa piilolinsseihin pääsee hiekka- tai katupölyä, joka raapii silmän pintaa ja saattaa aiheuttaa silmätulehduksen. Tuulisella tai viileällä säällä treenatessa piilolinssien käyttäjän silmät taas kuivuvat herkästi, sillä puhuri ja ilman kuivuus haihduttavat kyynelnestettä silmän pinnalta. Jos valitset linssileikkauksen, saat unohtaa nämäkin negatiiviset kokemukset.


Linssileikkaus korjaa näön pysyvästi

Linssileikkauksen jälkeen silmän tarkennuskyky ei enää muutu vaan näet hyvin koko elämäsi. Linssiä ei tarvitse vaihtaa eikä sitä voi tuntea silmässä. Kivuton ja turvallinen leikkaus on tekniikaltaan täsmälleen sama kuin kaihileikkaus, joka on Suomen yleisin silmäleikkaus. Jos toimenpide silti jännittää, kannattaa lukea muiden aktiiviharrastajien, kuten innokkaan metsästäjän Kimmon, linssileikkauskokemuksia. Lähi- ja kaukolasien sijaan Kimmo pärjää nyt metsällä kokonaan ilman silmälaseja.


Kuinka pian saa harrastaa liikuntaa silmäleikkauksen jälkeen?

Hikiliikuntaa ei saa harrastaa kahden viikon kuluessa linssileikkauksesta, ja kontaktilajeja tulee välttää noin kuukauden ajan. Silmälääkärisi kertoo mielellään tarkemmin, milloin voit aloittaa liikunnan linssileikkauksen jälkeen. 

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Hyvästit viimeisille silmälaseille: Jyrkin ikänäkö korjattiin linssileikkauksella
Ikänäköleikkauksena tunnettu linssileikkaus Silmäaseman silmäsairaalassa oli korjaamoyrittäjä Jyrki Paunoselle valtava helpotus. Jyrki pääsi eroon silmälaseista, joita hän ei ollut koskaan käyttänyt mielellään. Samalla työ autokorjaamolla tehostui, ja tärkeistä urheiluharrastuksista sai taas kaiken ilon irti.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
8 syytä mennä linssileikkaukseen
8 syytä mennä linssileikkaukseen
Voisiko linssi- eli ikänäköleikkaus sopia sinulle? Lue korjaamoyrittäjä Jyrki Paunosen onnistuneesta linssileikkauskokemuksesta alta ja katso 8 syytä, miksi hän on onnellisempi ilman silmälasirumbaa.
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa.
Näytä kaikki artikkelit