Piilolinssit
Piilolinsseistä löytyy jokaiselle jotakin
Piilolinsseistä löytyy jokaiselle jotakin
Piilolinsseistä löytyy jokaiselle jotakin
Varaa aika piilolinssien sovitukseen
PIILOLINSSIEN ENSISOVITUS
tai
PIILOLINSSIKONTROLLI


Piilolinsseistä löytyy jokaiselle jotakin

Haluaisitko pitää taukoa silmälaseista? Onko sinulla harrastus, jossa silmälasit ovat ikävästi tiellä? Onneksi sopivia piilolinssejä löytyy nykyään lähes kaikkiin tilanteisiin. Lue alta, mikä on sinulle paras vaihtoehto ja varaa aika optikolle. On tärkeää, että optikko tutkii silmäsi ennen piilolinssien käytön aloitusta. 

Valitse linssit käyttötavan mukaan

Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukki korostaa, että oikean piilolinssin valinta riippuu käyttäjästä ja elämäntyylistä. Toiset vannovat silmälasien nimiin mutta tarvitsevat piilolinssejä esimerkiksi urheiluharrastukseen. Toiset taas käyttävät pääsääntöisesti piilolinssejä ja silmälaseja siinä sivussa. Optikko auttaa sinut alkuun ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla eri linssejä, sillä vaihtoehtoja riittää. 


Kertakäyttöpiilolinssit

Kertakäyttöiset piilolinssit laitetaan silmään ja otetaan pois saman päivän aikana. Linssit hävitetään yhden käyttökerran jälkeen. Kertakäyttöiset linssit ovat helppo ja huoleton valinta, sillä et tarvitse piilolinssinesteitä eikä sinun tarvitse säilyttää ja puhdistaa linssejä. Ne ovat takuulla puhtaat, koska käytössä on joka kerta uusi pari.

Kertakäyttöpiilolinssit sopivat erityisen hyvin esimerkiksi: 

  • jos käytät pääsääntöisesti silmälaseja
  • ulkomaanmatkalle tai mökkilomalle, jossa hygieniaolosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset.


Kuukausi- ja viikkopiilolinssit 

Kuukausipiilolinssien käyttöaika on 30 päivää, eli niitä voi käyttää pakkauksen avaamisen jälkeen noin 30 kertaa. Kuukausipiilolinssit otetaan silmistä pois yöksi ja laitetaan piilolinssinesteeseen, josta ne taas aamulla otetaan käyttöön. Kuukausilinssien kanssa tulee kuitenkin muistaa, että niiden sopiva käyttöaika on yksilöllinen. Toisille esimerkiksi kolme viikkoa voi olla sopiva aika, jonka jälkeen linssit alkavat tuntua epämukavilta ja ne täytyy vaihtaa.  

Viikkopiilolinssejä käytetään muuten aivan kuukausilinssien tavoin, mutta niiden käyttöaika on seitsemän päivää. Miellyttävä käyttöaika vaihtelee eri käyttäjillä kuten kuukausipiilolinsseissäkin. 

Kuukausi- ja viikkopiilolinssit sopivat erityisen hyvin esimerkiksi:

  • jos käytät piilolinssejä useamman kerran viikossa
  • jos käytät kesällä aurinkolaseja ilman voimakkuuksia.


Jatkuvakäyttöiset piilolinssit

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä pidetään silmissä yhtäjaksoisesti yötä päivää. Ohuen valmistusmateriaalinsa ansiosta ne päästävät happea paremmin sarveiskalvolle kuin esimerkiksi tavalliset kuukausilinssit, joten niitä ei tarvitse ottaa välillä pois. Myös jatkuvakäyttöisten piilolinssien sopiva käyttöaika on yksilöllinen, mutta pakkaukseen kirjattu valmistajan maksimikäyttöaika on yleensä 7, 14 tai 30 päivää. 

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit sopivat erityisen hyvin esimerkiksi: 

  • pidemmälle ulkomaanmatkalle tai mökkilomalle, jolla hygieniaolosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset
  • lentomatkoille, rannalle ja muihin tilanteisiin, joissa haluat nähdä hyvin mutta ottaa vaikkapa huolettomat päiväunet.

Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukki rohkaisee ottamaan selvää eri piilolinssivaihtoehdoista, sillä tänä päivänä niistä löytyy vaihtoehtoja jopa hajataiton ja ikänäön korjaamiseen. “Linssit kehittyvät koko ajan, ja uusia tuotteita tulee markkinoille. Jos vuosikymmen sitten sopivaa piilolinssiä ei löytynyt jokaiselle, tänä päivänä tilanne on ihan toinen”, hän summaa.

Aloita varaamalla aika piilolinssien ensisovitukseen tai piilolinssikontrolliin, jossa määritetään juuri sinun silmiisi sopivat linssit ja oikeat voimakkuudet. Sovituksen tai kontrollin jälkeen saat piilolinssireseptin.

Tilaa piilolinssit helposti myös verkkokaupasta
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Huomioi nämä 5 asiaa, kun ostat piilolinssit netistä
Huomioi nämä 5 asiaa, kun ostat piilolinssit netistä
Netistä ostetuissa piilolinsseissä houkuttavat huokea hinta ja tilaamisen vaivattomuus. Muista kuitenkin nämä tärkeät asiat ennen tilaamista.
Piilolinssitarkastus antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön
Piilolinssitarkastus antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön
Oletko koskaan miettinyt, voiko piilolinssi kadota silmään ja miksi piilolinssitarkastus on niin tärkeä ennen ensimmäisiä piilolinssejä? Optometristi Erika Eskola vastasi asiakkaidemme usein kysyttyihin kysymyksiin.
Milloin on paras hetki laserleikkaukselle?
Milloin on paras hetki laserleikkaukselle?
Silmien laserleikkaus on turvallinen vaihtoehto näön korjaamiseen silloin, jos silmälasit tai piilolinssit eivät ole sinun juttusi. Mutta koska on oikea hetki leikkaukselle?
Katso kaikki artikkelit