Silmäjumppa elvyttää väsyneet silmät

Silmäjumppa elvyttää väsyneet silmät

Näyttöjen äärellä työskentelevät silmät tarvitsevat välillä taukojumppaa, aivan kuten koko keho. Silmäjumppa ja sopivat katseluolosuhteet rentouttavat ja virkistävät kuivia, ärtyneitä silmiä. Ota talteen silmäjumppaohjeet ja lue vinkit ruutujen säätämiseksi.


Tabletit, älypuhelimet ja tietokoneella työskentely ovat lisänneet silmien liikuttajalihasten rasitusta. Ruutuja katsellaan läheltä, jolloin silmät ovat jatkuvasti jännitystilassa ja kuivuvat helposti. Silmät oireilevat kutisemalla, punoittamalla ja kirvelemällä.

Varaa aika

OPTIKOLLE tai SILMÄLÄÄKÄRILLE

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Sininen valo on luonnollista valoa, jota on aivan tavallisessa auringonvalossa

Sininen valo


Sininen valo on luonnollista valoa, jota on aivan tavallisessa auringonvalossa. Altistumme kuitenkin sille enemmän kuin koskaan ennen, sillä tietokoneen, älylaitteiden ja television valo on juuri sinistä valoa.

Lue lisää
Vaivaavatko väsyneet silmät? Lue vinkit hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

Vaivaavatko väsyneet silmät? Lue vinkit hoitoon ja ennaltaehkäisyyn


Väsyneet silmät vaivaavat yhä useampia älylaitteiden ja ruutujen katsojia. Tavallisimpia oireita ovat silmien ärtyminen, kutina, kirvely ja päänsärky. Vaiva on kuitenkin yleensä vaaraton, ja sen helpottamiseksi ja ehkäisemiseksi on monia keinoja.

Lue lisää
Yleisimmät silmäoireet – miten toimin?

Silmäoireet


Voit aina kääntyä Silmäaseman lääkärin puoleen, kun jokin silmäoire huolestuttaa sinua. Toisia silmäoireita voit tarkkailla rauhassa tai lääkitä itse, kun taas toiset vaativat nopeaa lääkärin hoitoa.

Lue lisää