Silmistä

Silmäluomileikkaus kokemuksia: Vaimo passitti Petrin toimenpiteeseen

Yläluomileikkaus on kaikkein yleisin Suomessa tehtävistä luomileikkauksista. Keravalainen Petri kävi Silmäasemalla leikkauksessa huhtikuussa 2019, sillä raskaat yläluomet kavensivat hänen näkökenttäänsä. Nyt Petri näkee entistä vaivattomammin.

Rakennusalan projektinjohtotehtävissä työskentelevä viisikymppinen Petri ei tarvinnut leikkauspäätöksensä tueksi muiden silmäluomileikkaus kokemuksia, sillä oma vaimo oli riittävä innoittaja. Vaikka Petri huomasi raskaiden luomien varjostavan näkökenttäänsä, Silmäasemalla työskennellyt puoliso oli miettinyt leikkausta hänen puolestaan jo pidempään. “Vaimo joutui minua katselemaan joka päivä”, Petri nauraa.

Petri yläluomileikkaus

Petrin näkökenttää varjostaneet yläluomet leikattiin ja nyt hän näkee entistä vaivattomammin.

 

Nopeaa toimenpidettä seurasi rauhallinen toipumisaika

Petrin puoliso varasi konsultaatioajan leikkaavalle lääkärille, joka vahvisti toimenpiteen tarpeellisuuden. Luomet peittivät yläripset ja vaikuttivat näkökentän lisäksi ulkonäköön. Petrin vaimo oli kuullut työssään paljon positiivisia silmäluomileikkaus kokemuksia, joten Petri luotti lääkäriin eikä pelännyt leikkausta. Toimenpide oli ohi nopeasti ja kivuttomasti. “Toisen silmän alaluomessa ollut näärännäppy poistettiin samalla. Palvelu oli hyvää, kun sain toivomani lisäksi ekstraa”, Petri kuvailee.

 

Viiden kuukauden vuorotteluvapaan alkuun ajoitettu toipumisprosessi sujui hienosti. Petrin silmät valuivat vettä leikkauksen jälkeen, mutta tämä kuului normaaliin toipumiseen ja meni ohitse päivässä. Leikkausta seurannut särky taittui tavallisilla kipulääkkeillä. Tikit poistettiin viikkoa myöhemmin. Ensimmäinen kuukausi meni suurilta osin lepäillessä, sillä sykkeet eivät saaneet nousta kävelytasoa korkeammalle. Etukäteen varattuun illanviettoon työkavereiden kanssa Petri pääsi kuitenkin huoletta mukaan, sillä hän tiesi välttää saunomista lääkärin ohjeen mukaan.

 

Pienellä vaivalla esteetön näkökenttä

Leikkauksesta jäi Petrille pienet arvet, jotka haalistuvat vielä parin vuoden ajan. Arvet ovat täysin huomaamattomat, kun silmät ovat kiinni. Petri kertoo, että leikkauksesta tietämättömät kuvittelevat hänellä olevan vain ryppyjä silmäluomissa. “Ei lähtenyt ihan kymmentä vuotta ulkonäöstä, mutta ero on selkeä, kun ei ole mitään varjostuksia näkökentässä”, Petri kuvailee leikkauksen tuloksia.

 

Vaikka Petri ei tutkinut silmäluomileikkaus kokemuksia ennen toimenpidettään, hänen oma kokemuksensa kannustaa nyt muita leikkaukseen. “Palautuminen kestää vähän aikaa, ja itse toimenpide on tosi nopea”, Petri kertoo tyytyväisenä.

Älä anna silmäluomiongelmien varjostaa elämääsi, varaa aika maksuttomaan leikkausarvioon

Silmäsairaalamme asiantuntija auttaa suunnittelemaan silmäluomileikkauksesi maksuttomassa leikkausarviossa. Käynti leikkausarviossa ei velvoita sinua mihinkään. Maksuttomia silmäluomileikkauksen hoitoarvioita on tarjolla Silmäsairaaloissamme Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Vaasassa ja Turussa.

Soita ja varaa aika: p. 010190200 (mpm/pvp).

Lue myös:

Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.

Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty ISO 9001:2015 -standardin mukainen laatusertifikaatti. Sertifikaatti tarkoittaa, että Silmäaseman silmäsairaaloissa on sitouduttu varmistamaan toiminnan korkea laatu ja pyritään jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen.