Tietoa silmäleikkauksista
Yläluomileikkaus on usein kevyt toimenpide
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Yläluomileikkaus on usein kevyt toimenpide

Yläluomileikkaus korjaa helposti lippaluomen, joka on suomalaisten yleinen vaiva. Jos raskaat silmäluomet häiritsevät elämää, lääkärin juttusille kannattaa hakeutua matalalla kynnyksellä.

Raskaat silmäluomet saavat helposti ulkonäön vaikuttamaan väsyneeltä, mutta lisäksi yläluomen venynyt iho varjostaa ja kaventaa näkökenttää. Suomalaisilla yleisin yläluomivaiva on lippaluomi. Se voi myös aiheuttaa silmien ärsytystä, ihottumaa luomipoimuissa ja päänsärkyä, kun kulmia pitää jatkuvasti nostella näkemisen helpottamiseksi.


Ensikäynti on tärkein

Yläluomileikkauksia jo 20 vuoden ajan tehnyt Silmäaseman silmäkirurgi Maria Enckell rohkaisee leikkausta harkitsevia asiakkaita tulemaan vastaanotolle, sillä vaikka yläluomileikkaus on jokaiselle erilainen, se on useimmille kevyt toimenpide.

“Ensikäynti on todella tärkeä, koska silloin näen, miten voin auttaa asiakasta. Tavallisesti yläluomen venyneen ihon poistaminen riittää, ja toimenpide on yksinkertainen. Jos taas on tarvetta esimerkiksi nostaa kulmakarvoja, leikkaus vaatii enemmän.”

Enckell ei koskaan varaa asiakkaalle aikaa suoraan yläluomileikkaukseen. Hän haluaa ensin keskustella rauhassa toimenpiteestä, asiakkaan toiveista ja peloista ja leikkauksen todennäköisestä lopputuloksesta.


Yläluomileikkausta ei tarvitse pelätä

Jos kyseessä on lippaluomi, leikkausta ei Enckellin mukaan kannata jännittää. Itse toimenpide on lähes kivuton, vain puudutus sattuu hieman. Myös yläluomileikkauksesta toipuminen on yleensä nopeaa, kunhan noudattaa lääkärin ohjeita. Ensimmäisenä päivänä leikkauksen jälkeen suositellaan lepoa eikä noin viikkoon saa urheilla, uida tai saunoa. Esimerkiksi kävelylenkit ja näyttöpäätetyö ovat kuitenkin sallittuja.

“Kylmähoito leikkauspäivänä ja sitä seuraavana vähentää turvotusta silmien ympärillä”, Enckell suosittelee. 


Mustelmat häipyvät viikossa–parissa

Yläluomileikkauksen arvet ja mustelmat huolettavat monia. Lippaluomen korjauksesta syntynyt arpi jää kuitenkin piiloon luomivakoon ja hälvenee muutamassa kuukaudessa. Silmien ympärillä näkyy mustelmia viikon–parin ajan, mutta ne voi peittää meikillä heti ompeleiden poiston jälkeen.

Jälkitarkastuksessa Enckell käy läpi asiakkaiden yläluomileikkauskokemuksia. Valtaosa tuntee itsensä pirteämmän ja raikkaamman näköiseksi ja pohtii, miksi viivytti leikkaukseen menoa niin kauan. Moni iloitsee, kun kulmia enää tarvitse nostella, ripset näkyvät paremmin ja voi taas meikata. 

“Haluaisin sanoa suomalaisille, että jos yläluomet vaivaavat, niin investointia omaan hyvinvointiin ja ulkonäköön ei kannata pelätä eikä hävetä. Asiakkaideni yläluomileikkauskokemukset ovat lähes poikkeuksetta todella positiivisia. Kaikkein yleisin palaute on, että kyllä kannatti”, Enckell kertoo.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmäluomileikkaus kokemuksia: Vaimo passitti Petrin toimenpiteeseen
Yläluomileikkaus on kaikkein yleisin Suomessa tehtävistä luomileikkauksista. Keravalainen Petri kävi Silmäasemalla leikkauksessa huhtikuussa 2019, sillä raskaat yläluomet kavensivat hänen näkökenttäänsä. Nyt Petri näkee entistä vaivattomammin.
Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty arvostettu laatusertifikaatti
Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty arvostettu laatusertifikaatti
Silmäaseman silmäsairaaloille on myönnetty ISO 9001:2015 -standardin mukainen laatusertifikaatti. Sertifikaatti tarkoittaa, että Silmäaseman silmäsairaaloissa on sitouduttu varmistamaan toiminnan korkea laatu ja pyritään jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen.
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Asiakkaamme suosittelevat Silmäasemaa
Asiakkaamme suosittelevat Silmäasemaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Näytä kaikki artikkelit