Kokemuksia silmäleikkauksista
Laserleikkauskokemuksia kannattaa kysellä
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Silmien laserleikkaus kokemuksia kannattaa kysellä, neuvoo Tuukka Kovasiipi

Silmät ovat videokuvaaja Tuukka Kovasiivelle äärimmäisen tärkeät työn puolesta. Vuodenvaihteessa tehty silmien laserleikkaus oli kokemuksena rennompi kuin hän oli odottanut.


Leikkauksessa käyneiden tuttujen kuvaukset tuntuivat Tuukasta kannustavilta, sillä melkein kaikki kertoivat, että heidän olisi pitänyt käydä toimenpiteessä jo aiemmin.

Silmälasit hankaloittivat työskentelyä

Näkökyky on tärkeä kaikille, mutta erityisen oleellinen se on Tuukka Kovasiivelle. Ilman sitä hän ei olisi tehnyt uraa dokumenttien, musiikkivideoiden ja mainosten kuvaajana. 17-vuotiaana silmälasit saanut Kovasiipi on nähnyt maailman ilman laseja ja lasien kanssa. Vaikka silmälasit ehtivät 16 vuoden aikana tulla osaksi omaa persoonaa, Kovasiipi pohti laserleikkausta pitkään. Näöntarkkuus oli -1,5 molemmissa silmissä, ja lisäksi hänellä oli hajataittoa. Silmälasit hankaloittivat työskentelyä.

Lasit putosivat helposti päästä hikoillessa ja liikkuessa, esimerkiksi kuvatessani Japanissa videota juoksijasta lämpimänä päivänä. Lisäksi ne huurtuivat kameran etsintä katsoessa”, Kovasiipi kertoo.

Kovasiipi alkoi etsiä tietoa ja lukea muiden jakamia silmien laserleikkaus kokemuksia noin vuotta ennen omaa toimenpidettään. Erityisesti leikkauksessa käyneiden tuttujen kuvaukset tuntuivat kannustavilta, sillä melkein kaikki kertoivat, että heidän olisi pitänyt käydä toimenpiteessä jo aiemmin.

Kun Kovasiipi lopulta soitti Silmäasemalle, hän sai ajan leikkauskartoitukseen ja esitutkimukseen lähes välittömästi. Itse laserleikkaus tehtiin kahden viikon kuluttua.


Laserleikkaukseen omissa vaatteissa

Kovasiipeä jännitti leikkauspäivänä, vaikka kaikki käytiin kattavasti läpi esitutkimuksessa lääkäri kanssa. Häntä mietitytti alkuun, miksi leikkaava lääkäri Sebastian Eskelin käytti itse silmälaseja. Jutellessa kävi ilmi, ettei Eskelinin näköä ollut mahdollista korjata laserleikkauksella ohuen sarveiskalvon takia.

Siinä juteltiin tosi henkilökohtaisella tasolla. Keskusteltuani mukavan ja asiallisen lääkärin kanssa tunsin itseni onnekkaaksi, että minun oli mahdollista päästä leikkaukseen.

Kovasiipi odotti toimenpiteen olevan monimutkainen prosessi sairaalakaapuineen ja leikkaussaleineen. Hän yllättyi positiivisesti, kun saikin olla omissa vaatteissaan, ja kaikki oli ohi jo 15 minuutissa.

Onhan se kuumottava tilanne, kun yhtäkkiä et näe mitään, ja joku käsittelee instrumenttia silmän pinnalla. Siinä vaiheessa keskityin järkiperäisiin asioihin, kuten Silmäasemalla vuosittain tehtävien leikkausten määrään”, Kovasiipi kuvailee.


Elämän paras päätös kannustimena

Kovasiipi sai lähteä kotiin tunnin kuluttua leikkauksesta. Jo samana iltana hän huomasi näkevänsä kauas paremmin kuin aikoihin, ja vajaan viikon päästä kontrollikäynnillä lääkäri vahvisti nopean toipumisen. Elämä laserleikkauksen jälkeen on ollut täynnä palkitsevaa liikkumisen vapautta, kun lasit eivät enää putoa eivätkä linssit huurru ja kastu vesisateessa.

Kovasiipi kehottaa leikkausta harkitsevia kyselemään toimenpiteessä käyneiltä, millaisia silmien laserleikkaus kokemuksia heillä on jakaa.

“Useimmat ovat kehuneet laserleikkausta elämänsä parhaaksi päätökseksi. Se on aikamoinen kannustin.”

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Lahtelainen Jaakko Parkkali on suosittu YouTube-tähti, jolla on yli 170 000 seuraajaa. Parkkali halusi eroon silmälasien aiheuttamasta riesasta ja hakeutui Silmäasemalle silmien laserleikkaukseen. Nyt hän nauttii helpommasta arjesta ja ihmettelee, miksei mennyt toimenpiteeseen jo aiemmin.
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle. Myös vapaa-ajan liikkujan nautinto kärsii, kun silmälasit ovat tiellä tai piilolinssit ärsyttävät silmiä.
Näytä kaikki artikkelit