Tietoa silmistä
Kenelle silmien laserleikkaus sopii?
Kenelle laserleikkaus sopii?
Kenelle laserleikkaus sopii?
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Laserleikkaus sopii lähes kaikille

Silmien laserleikkaus on turvallinen vaihtoehto näön korjaamiseen silloin, jos silmälasit tai piilolinssit eivät ole sinun juttusi. Laserleikkaus sopii lähes kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun näöntarkkuus on pysynyt samana pari vuotta.


Kenelle laserleikkaus sopii? 

Laserleikkaus sopii lähes kaikille 18 vuotta täyttäneille, jotka eivät halua käyttää silmälaseja tai piilolinssejä. Laserleikkauksen edellytyksenä on, että näöntarkkuutesi on vakiintunut eli silmälasiesi voimakkuudet ovat pysyneet samoina viimeisen parin vuoden ajan. 

Leikkauksen sopivuus määritellään yksilöllisesti silmälääkärin ja optikon tekemässä huolellisessa esitutkimuksessa. Esitutkimuksessa tarkistetaan esimerkiksi, että silmiesi sarveiskalvon paksuus on riittävä. Kuivasilmäisyys ei ole este laserleikkaukselle, mutta se vaikuttaa leikkaustekniikan valintaan.


Kenelle laserleikkaus ei sovi?

Laserleikkaus ei sovi sinulle, jos olet raskaana tai imetät, sillä hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa näöntarkkuuteen. Voit tulla laserleikkaukseen, jos synnytyksestä on kulunut vähintään puoli vuotta ja imetyksen lopettamisesta 3–6 kuukautta. 

Myös poikkeava sarveiskalvon rakenne voi olla este laserleikkaukselle. Jos silmän sarveiskalvo on esimerkiksi liian ohut, laserleikkausta ei voida tehdä.

Laserleikkaus saattaa olla mahdollinen, vaikka sinulla olisi todettu silmäsairaus kuten glaukooma. Leikkauksen turvallisuus varmistetaan aina esitutkimuksessa. Samalla silmälääkäri arvioi odotukset leikkauksen tuloksista eli kuinka hyvin näet laserleikkauksen jälkeen.


Minkä ikäisenä voi mennä laserleikkaukseen? Onko laserleikkauksella ikärajaa?

Laserleikkauksen alaikäraja on 18 vuotta. Voit siis hakeutua laserleikkaukseen, kun olet täysi-ikäinen. Mitä aiemmin laserleikkaus tehdään, sitä kauemmin ehdit nauttia elämästä ilman silmälaseja ennen ikänäön kehittymistä. Jos olet täyttänyt 45 vuotta, linssileikkaus saattaa sopia sinulle paremmin kuin laserleikkaus. Linssileikkaus korjaa myös ikänäön.

Jos harkitset laserleikkausta, olet tervetullut Silmäasemalle maksuttomaan leikkauskartoitukseen tai suoraan esitutkimukseen, jonka optikko ja silmälääkäri tekevät yhteistyönä. Esitutkimuksessa saat vastauksen kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja varmuuden, sopiiko laserleikkaus sinulle.

Maksuton leikkauskartoitus

Aloita varaamalla aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen, jossa saat vastauksia mielessäsi mahdollisesti pyöriviin kysymyksiin. Voit kysyä asiantuntijaltamme leikkaustekniikoista ja -vaihtoehdoista, leikkauksen kulusta, hinnoista, rahoituksesta, hyödyistä ja riskeistä tai mikä ikinä sinua leikkauksessa mietityttääkään. Kartoitus ei sido sinua mihinkään.

Leikkausvaihtoehdot


Mitkä ovat vaihtoehdot, jos laserleikkaus ei sovellu minulle?

Mikäli silmäsi eivät sovellu laserleikkaukseen esimerkiksi liian ohuen sarveiskalvon tai hyvin suurten miinus- tai plus-voimakkuuksien takia, voidaan esitutkimuksen perusteella suositella myös muita leikkausmenetelmiä, kuten PRK-laserointia, linssileikkausta tai ICL-leikkausta.

ASA-leikkaus lievään likinäköön

ASA-leikkaus on moderni versio menetelmästä, joka aiemmin tunnettiin nimellä PRK tai Flow. ASA sopii hyvin lievän likinäköisyyden korjauksiin tai jos muut menetelmät eivät ole mahdollisia (esim. jos sinulla on ohut sarveiskalvo tai sinulle on jo aiemmin tehty FemtoLasik®- tai SMILE-leikkaus). Leikkauksessa silmän pintasolukkoa poistetaan ja laserointi tehdään suoraan tämän alle. Toipumisaika ASA-leikkauksesta on hieman pidempi. Silmät voivat olla kipeät muutaman päivän, kunnes uusi solukko on kasvanut sarveiskalvon pintaan. Näkö on sumea ensimmäisen viikon aikana ja tarkentuu pikkuhiljaa normaaliksi.

Linssileikkaus ikänäköön

Linssileikkaus on hyvä vaihtoehto erityisesti niille, joilla on jo ikänäön oireita, tyypillisesti yli 45-vuotiaille. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto. Nopea ja turvallinen linssileikkaus on samanlainen leikkaus kuin kaihileikkaus, maailman yleisin silmäleikkaus.

ICL eli silmän sisäinen piilolinssi

ICL-leikkaus on tehokas vaihtoehto voimakkaan likinäköisyyden korjaamiseen tai jos sarveiskalvosi on liian ohut FemtoLasik®- tai SMILE-laserleikkaukseen. ICL-leikkauksessa silmän sisälle laitetaan juuri sinulle suunniteltu ylimääräinen linssi. Sillä voidaan korjata liki- ja kaukotaitteisuutta sekä hajataittoa.

Mikä taittovirheleikkaus minulle?
Mikä leikkaus minulle?
Selvitä, mikä leikkaus sopisi juuri sinulle.
Huolettoman näkemisen testin avulla voit testata mikä silmäleikkaustyyppi auttaisi sinua pääsemään eroon silmälaseista ja piilolinsseistä. Testin tekeminen vie noin viisi minuuttia, eikä se sido leikkaukseen.
Huolettoman näkemisen testi
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Suositteluindeksi (NPS) silmäsairaalassa huikeat 94,2
Kun kysymme silmäsairaaloidemme asiakkailta, kuinka todennäköisesti he suosittelisivat palveluitamme tuttavilleen, suositteluasteemme on 94,2.
Silmien laserleikkaus kokemuksia kannattaa kysellä, neuvoo Tuukka Kovasiipi
Silmien laserleikkaus kokemuksia kannattaa kysellä, neuvoo Tuukka Kovasiipi
Silmät ovat videokuvaaja Tuukka Kovasiivelle äärimmäisen tärkeät työn puolesta. Vuodenvaihteessa tehty silmien laserleikkaus oli kokemuksena rennompi kuin hän oli odottanut.
Somevaikuttaja Vilma Bergenheimin PRK-leikkaus meni nappiin
Somevaikuttaja Vilma Bergenheimin PRK-leikkaus meni nappiin
Malli ja hyvinvointivalmentaja Vilma Bergenheimin silmät leikattiin kahdeksan vuotta sitten onnistuneesti Floridassa. Selviytyjät Suomi -sarjasta tutun Vilman näkö huononi kuitenkin uudelleen ajan myötä, joten hänelle tehtiin laserleikkauksen uusintaleikkaus Silmäasemalla.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Katso kaikki artikkelit
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA