MonkeyGlasses

Käsin tehdyt, kierrätetyt ja eettisesti tuotetut MonkeyGlasses-silmälasit ovat saapuneet Silmäasemalle. Tanskalaisten Morten ja Maj-Britt Seatonin vuonna 2010 perustama, tunnetulla A' Design -suunnittelupalkinnolla huomioitu merkki perustuu kestävään kehitykseen ja osallistuu muun muassa orankien suojeluun. MonkeyGlasses tekee yhteistyötä järjestön Syn for Sagen i Afrikan kanssa, joka toimittaa vanhoja silmälaseja kehitysmaihin. Varaa aika optikolle!

Näytä hyvältä samalla kun teet hyvää

MonkeyGlasses kehykset valmistetaan käyttäen mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja maatuvia raakamateriaaleja, kuten puuvilla-asetaattia. Muovia valmistuksessa pyritään välttämään. Tuotannon ylijäämämateriaalit hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti, ja niistä valmistetaan muun muassa avaimenperiä ja koruja.

monkeyglasses larsen

MonkeyGlasses Larsen 159 €

Tupla nenäsilta ja veikeä pyöreä muoto antavat hauskan twistin omaan tyyliin. 

Monkeyglasses Paris

MonkeyGlasses Paris 159 €

Kepeä, läpikuultava kehys sopii sekä miehille, että naisille.

Monkeyglasses Pepper

MonkeyGlasses Pepper 159 €

Havannan ruskea yhdistettynä läpikuultavaan taustaan luo kerroksellisen vaikutelman.

MonkeyGlasses Niveau 199 €

Raikkaan kirkas asetaattikehys on ihanan kevyt.

Monkeyglasses Pax

MonkeyGlasses Pax 159 €

Kevään safarimuotiin sopii sademetsän vihreä keveys.

Monkeyglasses Lacy

MonkeyGlasses Lacy 159 €

Ruusukullan ja valkoisen värinen metallikehys on sopivalla tavalla naisellinen. 

Kestävää kehitystä ja laadukasta designia

Ihan jokaiselle - ikää, kokoa tai tulotasoa katsomatta

Miksi valita MonkeyGlasses? - Usein kysyttyä

Missä tuotteet on valmistettu?

Kehykset suunnitellaan Tanskassa ja valmistetaan Hong Kongissa. Alihankintaa ei käytetä, joten tehdas pystyy itse kontrolloimaan jokaista tuotantovaihetta. Tehtaiden tuotantoa valvotaan ja ne noudattavat YK:n vastuullisen yritystoiminnan periaatetta ihmisoikeuksien, työn, ympäristön ja korruption vastaisen toiminnan alueelta.

Millä tavalla tuotanto on eettistä?

Tuotannon eettisyys perustuu siihen, että materiaalit ovat biohajoavia ja tuotannossa ei käytetä muovia tai myrkyllisiä materiaaleja. Kaikki materiaalit, esimerkiksi asetaatti ja ruostumaton teräs, voidaan helposti kierrättää. Tuotannon ylijäämämateriaali kierrätetään joko uusiksi tuotteiksi tai käytetään uusien kehysten valmistuksessa.

Esimerkkejä:

  • Mustat kehykset on tehty kokonaan asetaatista, joka on valmistettu tuotannon ylijäämämateriaalista. Tuotannon ylijäämämateriaalista tehdään koruja, kuten rannekoruja ja sormuksia. Nämä tehdään samoissa tehtaissa kuin kehyksetkin
  • Metallikehykset valmistetaan ruostumattomasta teräksestä, joka voidaan kierrättää kokonaan
  • Tuotteissa käytetty teräs on 60%:sti kierrätettyä.
  • Kotelot valmistetaan kierrätetystä paperista ja ne voidaan taittaa kokoon kuljetuksen ajaksi, jotta ne mahtuvat mahdollisimman pieneen tilaan.
  • Monkeyglasses kierrättää myös käytettyjä silmälaseja. Vanhat lasit voi palauttaa heille ja hyväkuntoiset annetaan hyväntekeväisyyteen.

Mitä tarkoittaa, että kehykset ovat käsintehtyjä?

Kehykset on koneellisesti leikattu, mutta noin 200 työvaihetta tehdään käsin. Tästä johtuen jokainen kehys on yksilöllinen, myös väriltään.

Mitä tapahtuu palautetuille silmälaseille?

Ne tarkistetaan, puhdistetaan ja voimakkuudet määritellään. Tämän jälkeen silmälasit annetaan köyhille kehitysmaissa. Tämä tehdään yhteistyössä Syn for Sagen i Afrika järjestön kanssa.

Millä tavalla orankeja autetaan?

Vuosittain lahjoitetaan summa uhanalaisille orangeille. Raha annetaan organisaatiolle, jonka tavoitteena on varmistaa apinoille mahdollisimman hyvät elinolosuhteet ja lajin säilymisen.

Save the Orangutan järjestö

MonkeyGlasses haluaa auttaa omalla panostuksellaan myös Borneon uhanalaisia orankeja. Vuosittain he lahjoittavat orankien pelastus- ja kuntoutustyöhön osan tuotoistaan. Save the Orangutan järjestö pyrkii kuntouttamaan orangit siten, että ne voidaan vapauttaa takaisin luontoon. Järjestön tavoitteita ovat myös sademetsien pelastaminen ja uudelleen istuttaminen. Vuodesta 2012 alkaen järjestö on pystynyt kuntouttamaan ja palauttamaan takaisin luontoon yli 300 orankia. Järjestö tukee maailman suurinta orankien kuntoutuskeskusta Nyaru Mentengiä. Valitsemalla MonkeyGlasses kehyksen uusiksi silmälaseiksisi autat siis myös tätä järjestöä ja heidän arvokasta työtään. Lue lisää Save the Orangutan järjestöstä.

 

baby orangutang

 

Tiesitkö? MonkeyGlassesin suunnittelussa otetaan huomioon koko tuotannon kaari

kierrätys

 

Tuotannon hiilijalanjälki on matala – yhden kehyksen valmistamisessa vapautuu vain 266 g CO2. Kaikki toimittajat sitoututuvat noudattamaan YK:n aloitetta kestävän liiketoiminnan edistämiseksi.

monkeyglasses logo

Lue myös:

Ympäristöystävälliset ECO-silmälasit Silmäasemalla. Tyylikkäiden ECO-silmälasien kehykset valmistetaan ympäristöystävällisesti kierrätysmetallista tai biopohjaisesta risiiniöljystä. Lisäksi jokaista myytyä ECO-kehystä kohden istutetaan puu.
Ostamalla EKO-malliston kehyksen autat orankien suojelua tai autat pystyttämään yhden puun.

Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.