Kypsyttääkö kaihi?

Kaihin kypsyttäminen tekee elämästä hankalaa. Kaihin myötä näkeminen heikentyy ja alkaa haitata arkipäiväisiä askareita. Mitä pidemmälle kaihi etenee, sitä enemmän se vaikuttaa elämääsi. Mutta tiesithän että kaihia ei tarvitse eikä kannata kypsyttää, vaan sen voi hoitaa heti.

Silmäaseman yksityiseen kaihileikkaukseen pääset helposti ja jonottamatta. Leikkaus suunnitellaan sinulle yksilöllisesti. Kaihileikkauksen yhteydessä pystymme korjaamaan myös muita näkemisen ongelmia kauko- ja likinäköisyydestä hajataittoon. Näin voit päästä kerralla jopa kokonaan eroon silmälaseista. Aloita maksuttomasta kaihineuvonnasta, varaa aika heti.

Miksi kaihia ei kannata kypsyttää?

Silmätautien erikoislääkäri Roope Sihvola: "Kaihi sumentaa näöntarkkuutta, haalistaa värejä ja muuttaa tarvittavien silmälasien voimakkuutta. Nämä seikat heikentävät näkemisen laatua ja haittaavat elämää. Kaihileikkauksella saadaan parannettua elämänlaatua."

 

Mitä haittaa kaihin kypsyttämisestä voi olla?

Roope Sihvola: "Heikentynyt näkö vaikeuttaa lukemista, tarkan työn tekemistä ja liikkumista. Kaihin aiheuttama kontrastinäön heikentyminen ja häikäisyn lisääntymien vaikeuttaa autolla ajamista etenkin pimeällä. Pitkälle edennyt, kovettunut kaihi voi lisätä myös leikkauksen komplikaatioriskiä.

Monesti kaihi ei samenna linssiä tasaisesti vaan siinä voi olla tiiviimpiä kaihijuosteita. Valo hajaantuu osuessaan näihin juosteisiin ja aiheuttaa häikäistymistä. Näitä edellä mainittuja elämänlaatua heikentäviä oireita on monilla jo kaihin kehittymisen alkuvaiheessa."

 

Mitä hyötyä yksityisestä kaihileikkauksesta on asiakkaalle?

Roope Sihvola: "Yksityinen leikkaus ottaa julkisen sektorin leikkausta enemmän huomioon potilaan yksilöllisen näkövaatimuksen. Leikkauksen ajoitus tehdään yksityisessä leikkauksessa potilaan yksilöllisen haitan mukaisesti eikä näöntarkkuusrajaan perustuen, kuten julkisella sektorilla. Lisäksi yksityisessä leikkauksessa on mahdollista käyttää erikoislinssejä, joiden avulla vähennetään tai poistetaan leikkauksen jälkeinen silmälasien tarve."

Maksuton kaihineuvonta

Silmäaseman henkilökohtaisessa kaihineuvonnassa voit kysyä asiantuntijaltamme kaihista ja muista näkemiseen liittyvistä asioista. Käymme läpi eri linssivaihtoehdot sekä mitä kaihileikkauksessa tapahtuu ja miten se muuttaa näköäsi. Saat myös lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Varaa aika verkossa tai soita ja varaa aika: p. 010 190 200 (mpm/pvm)

Kaihineuvonta on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.

Lue lisää kaihileikkauksesta

Silmäaseman silmäsairaaloissa kaihi hoidetaan päiväkirurgisella leikkauksella, jossa silmän oma samentunut linssi korvataan joko yksi- tai monitehoisella keinolinssillä.

Lue myös:

Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin.

Älä anna kaihin heikentää näköäsi. Silmäaseman yksityisestä kaihileikkauksesta saat Bonusta 500 € arvosta/silmä.