Silmistä

5 syytä mennä kaihileikkaukseen

Kaihia ei voi ehkäistä, mutta sen oireiden kanssa ei tarvitse elää. Lue alta viisi syytä, miksi kaihileikkaukseen kannattaa hakeutua heti, kun näkö alkaa heikentyä ja maailma näyttää sumealta.

1. Näet työskennellä ja nauttia rakkaista harrastuksista

Kaihin oireita ovat muun muassa näöntarkkuuden aleneminen, näön sumeneminen ja hämäränäön heikkeneminen. Etenevä kaihi alkaa haitata nopeasti työntekoa ja tärkeitä harrastuksia, sillä esimerkiksi lukeminen vaikeutuu ja värien näkeminen muuttuu. Kaihileikkauksen jälkeen pystyt taas lukemaan niin työsähköposteja kuin jännittäviä romaaneja, voit nauttia metsästysharrastuksesta aamun sarastuksesta iltamyöhään ja erotat sienimetsässä myrkkysienet herkkutateista.

 

2. Näkösi on leikkauksen jälkeen jopa parempi kuin ennen

Kaihileikkauksessa silmän samentuneen mykiön tilalle vaihdetaan uusi keinolinssi, jolloin muun muassa värit palaavat entiseen loistoonsa. Toimenpiteessä pystytään korjaamaan myös silmän taittovirheitä, sillä uusi linssi muuttaa silmän taittovoimaa. Useat leikkauksessa käyneet tarvitsevat enää lukulasit, jos niitäkään.

 

3. Säästät moniteholasien hinnan

Kaihileikkauksessa mietityttää usein hinta. Moniteholasien käyttäjä säästää leikkauksessa kuitenkin helposti lasien verran, sillä toimenpiteessä voidaan korjata taittovirheitä. Julkisella puolella ei leikata molempia silmiä, jos kaihi on edennyt vain toisessa silmässä leikkauskriteerit täyttävällä tavalla. Jos silmät leikataan erikseen, lasit saattaa joutua uusimaan kummankin leikkauksen jälkeen.

 

4. Mitä pikemmin menet, sitä pidempään saat nauttia näkemisestä

Kaihileikkaukseen kannattaa hakeutua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä leikkauksessa huolehditaan halutessasi kaihin lisäksi mahdollisista taittovirheistä. Näin kirkkaasta, tarkasta näöstä saa nauttia pitkään. Kaihileikkauskriteerien täytyttyä toimenpiteen odotus voi venähtää julkisen puolen jonossa jopa puoleen vuoteen. Kaihin oireiden kanssa eläessä tämä tuntuu pitkältä ajalta.

 

5. Toimenpide on kivuton, nopea ja turvallinen

Kaihileikkaus on kivuton ja nopeasti ohitse, sillä itse toimenpide kestää vain 10–15 minuuttia. Leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, eli silmää ei tarvitse pistää. Kotiutuminen tapahtuu jo samana päivänä, ja näkö alkaa kirkastua parin päivän jälkeen. Sairauslomaa saa työtehtävistä riippuen parista päivästä kahteen viikkoon. Kaihileikkauksessa on hyvin pieni tulehdusriski, mutta turvalliset leikkausmenetelmät, kokeneet lääkärit ja toimenpidettä ennen ja jälkeen käytettävät antibioottiset silmätipat madaltavat sitä entisestään.

Harkitsetko vielä kaihileikkausta? Varaa aika ilmaiseen kaihineuvontaan!

Silmäaseman henkilökohtaisessa kaihineuvonnassa voit kysyä asiantuntijaltamme kaihista ja muista näkemiseen liittyvistä asioista. Käymme läpi eri linssivaihtoehdot sekä mitä kaihileikkauksessa tapahtuu ja miten se muuttaa näköäsi. Saat myös lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Varaa aika verkossa tai soita ja varaa aika: p. 010 190 200 (mpm/pvm)

Kaihineuvonta on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.

Lue myös:

Kaihin kypsyttäminen on virheellinen käsitys, jonka mukaan kaihin voisi hoitaa tehokkaasti vasta sen edettyä riittävän pitkälle. Kaihin eteneminen kannattaa todellisuudessa pysäyttää heti alkuunsa, kuten Silmäasemalla kaihileikkauksessa käynyt eläkeläinen Marja teki.

Älä anna kaihin kypsyttää - varaa aika ilmaiseen kaihineuvontaan!
Älä anna kaihin heikentää näköäsi. Silmäaseman yksityisestä kaihileikkauksesta saat Bonusta 500 € arvosta/silmä.