Silmistä

Valkokankaan vaikuttavimmat aurinkolasit: löydä suosikkileffasi tyyli

James Deanin Nuori kapinallinen inspiroi kokonaisen sukupolven nahkatakkimuotia, ja F. Scott Fitzgeraldin kirjaan perustuva The Great Gatsby – Kultahattu aloitti ilmestyessään 20-luvun teemaisten juhlien trendin. Elokuvat innoittavat tyylitietoisia ympäri maailman, ja niiden vaikutus näkyy myös aurinkolasimuodissa. Katso suosikkimme valkokankaan aurinkolaseista alta ja löydä omasi.

Breakfast at Tiffany's aurinkolasit

Aamiainen Tiffanylla: pyöreät kissansilmä-aurinkolasit

Audrey Hepburnin näyttelemän Holly Golightlyn ensihetket valkokankaalla vuoden 1961 elokuvassa Aamiainen Tiffanylla ovat elokuvahistorian ikimuistoisimpia. Monet Hepburnin roolihahmon vaatteista nousivat klassikkoasemaan, ja avauskohtauksessa nähtävät Oliver Goldsmithin Manhattan-aurinkolasit ovat kenties maailman kuuluisimmat. Pyöreät, kulmista naisellisesti ylöspäin nousevat aurinkolasit ovat arvoitukselliset, ajattoman tyylikkäät ja sopivat niin juhlaan kuin arkeen.

Aamiainen Tiffanylla aurinkolasit Ana Hickmann

Top Gun pilottimalliset aurinkolasit

Top Gun: pilottimalliset aurinkolasit

Pilottityyliset aurinkolasit ovat yleinen näky kaikkialla. Vaikka pilottilasit olivat olleet armeijakäytössä jo vuosikymmeniä, villityksen käynnisti vasta Tom Cruise vuoden 1986 suosikkielokuvassa Top Gun. Hävittäjälentäjä Maverickiä näytelleen Cruisen kultareunaiset Ray-Banin 3025 Aviator -aurinkolasit paransivat merkin myyntiä jopa 40 prosentilla, ja monet mieltävät ne edelleen Top Gun -laseiksi.

ray ban aviator

 

The man from uncle aurinkolasit

The Man From U.N.C.L.E.: ylisuuret aurinkolasit

Alicia Vikanderin näyttelemä vakooja Gaby Teller on 60-luvun mod-tyylin ruumiillistuma vuoden 2015 agenttjännärissä The Man From U.N.C.L.E. A-linjaiset mekot, leveälieriset hatut ja korkeat kampaukset saavat rinnalleen useammat ylisuuret aurinkolasit. Persoonallisimmat ovat House of Hollandin valkoiset, pyöreät Annice-aurinkolasit. Ylisuuret aurinkolasit henkivät rohkeaa naisellisuutta ja ovat tyylitietoisen ajaton luottoasuste.

Ana Hickmann ylisuuret pyöreät aurinkolasit

 

Blues Brothers wayfarer aurinkolasit

Blues Brothers: Wayfarer-aurinkolasit

Blues Brothers oli vuoden 1980 kulttiklassikko, josta ovat jääneet mieleen menevä musiikki, komiikka ja tietysti “Joliet” Jake ja Elwood Bluesin mustien aurinkolasien kruunaamat tummat asut. John Belushin ja Dan Aykroydin näyttelemät hahmot nähdään elokuvassa harvoin ilman Ray-Banin RB2140 Original Wayfarer -aurinkolaseja, joissa tiivistyy 80-luvun rock’n’roll-tyyli. Wayfarer-aurinkolasit varmistivat ikonisen asemansa, kun ne nähtiin jälleen Tom Cruisella vuoden 1983 elokuvassa Risky Business.

Ray-Ban Wayfarer-aurinkolasit

Notting hill aurinkolasit

Notting Hill: kissansilmä-aurinkolasit

Notting Hill vuodelta 1999 kuuluu romanttisten leffojen aatelistoon. Fanit tuskin koskaan unohtavat Julia Robertsin näyttelemän elokuvatähti Anna Scottin ja Hugh Grantin surusilmäisen roolihahmon, lontoolaisen kirjakauppiaan William Thackerin rakkaustarinaa. Elokuvan mieleenpainuviin tunnusmerkkeihin kuuluvat Thackerin asunnon sinisen oven ohella Scottin baskeriin yhdistämät kapeat kissansilmälasit. Nämä retrolasit ovat 90-luvun muodin paluun myötä taas ajankohtaiset.

Kissamaiset aurinkolasit Saint Laurent

Terminator - Tuhoaja: sportti-aurinkolasit

Terminator – Tuhoaja: sportti-aurinkolasit

Arnold Schwarzeneggerin “I’ll be back” -vuorosanat Terminator – Tuhoajasta vuodelta 1984 ovat jääneet elämään populaarikulttuurissa. Elokuvasta muistetaan myös mainosjulisteessa komeilevat Gargoylen sporttityyliset wraparound-aurinkolasit, joista tuli haluttu 80-luvun tyylin kulmakivi. Jopa Schwarzenegger itse vaikuttui elokuvan kohtauksesta, jossa tuhoajakyborgi laittaa ikoniset aurinkolasit päähänsä. Terminatorin tyyliä mukailevissa aurinkolaseissa voit olla yhtä voittamaton kuin ikivahva Arnold. 

Bolle Tigersnake -aurinkolasit

Löydä omat suosikkisi

Laajasta valikoimastamme löydät laadukkaita aurinkolaseja miehille, naisille ja lapsille. Meillä on runsaasti laseja eri tarkoituksiin ja tyyleihin huippumerkeiltä, mm. Ray-Ban, Carrera, Hugo, Inspiro, Oakley, Police ja Tommy Hilfiger.

Selaa monipuolista aurinkolasivalikoimaamme verkkokaupassa tai myymälässä.

Lue myös:

Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.

Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.

Aurinkoiset päivät kaipaavat parikseen trendikkäät aurinkolasit, jotka ovat tänä vuonna joko futuristisen kantikkaat, kissamaisesti kulmista ylöspäin nousevat tai sporttityylin innoittamat. Katso, mitä muuta vuoden 2020 aurinkolasimuoti pitää sisällään.