Silmäasema X Emmy
Silmäasema X Emmy

​Emmy-yhteistyö kannustaa vastuullisiin ostoksiin

Yhteistyö second hand -muodin edelläkävijän Emmyn kanssa on Silmäasemalle uusi avaus kiertotalouden edistämiseksi. Tulot Emmyssä myydyistä käytetyistä vaatteista on nyt mahdollista saada Silmäaseman lahjakorttina.

”Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään ja panostamaan ostoksissaan laatuun. Samalla, kun käytetyt vaatteet saavat Emmyn avulla uuden elämän, Silmäaseman lahjakortti auttaa hankkimaan aikaa kestävät ja kiertotalouskelpoiset silmälasit tai aurinkolasit”, Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio kertoo. 

Silmäasema on maailman ensimmäinen optisen alan ketju, joka mahdollistaa käytettyjen merkkivaatteiden ja -asusteiden vaihdon laadukkaisiin silmä- tai aurinkolaseihin.

”Kiertotalous on liiketoiminnan tulevaisuutta, ja toimialarajat ylittävät yhteistyöt ovat seuraavan vuosikymmenen iso juttu. Silmäaseman ja Emmyn yhteistyö on esimerkki uudesta taloudesta, jossa kiertotalous tehdään yhdessä”, sanoo Emmyn toimitusjohtaja Timo Huhtamäki.


Kierrätä, huolla ja käytä kauemmin

Tutkimusten mukaan noin kaksi kolmasosaa ostamistamme vaatteista lojuu kaapin tai laatikon pohjalla käyttämättöminä. Airio uskoo, että aurinkolasien kohdalla osuus saattaa olla vielä suurempi, sillä kuten vanhat puhelimet, ne vievät vain vähän tilaa kotona.

”Viime vuosina on ollut mahtavaa huomata, kuinka kierrätyksestä on tullut vaatekaupassa valtavirtaa. Yksi Emmy-yhteistyömme tavoitteista on vauhdittaa kiertotalouden nousua myös silmälasien ja aurinkolasien kohdalla. Omat käytöstä poistuneet lasit voivat olla toisen aarre.”

Airio haluaa lisätä asiakkaiden tietoisuutta siitä, millaiset aurinkolasit on myöhemmin helppoa myydä eteenpäin sekä millä muilla tavoilla niiden elinkaarta voi pidentää.

”Laadukkaat ja hyvin huolletut eli puhtaat, haalistumattomat ja naarmuttomat merkkiaurinkolasit pitävät arvonsa. Myös lasien alkuperäinen kotelo hoito-ohjeineen ja -liinoineen kannattaa säilyttää. Hyväkuntoiset aurinkolasit Ray-Banin tai Oakleyn kaltaisilta tunnetuilta brändeiltä myydään usein nopeimmin eteenpäin”, hän kertoo.


Uudet linssit vanhoihin kehyksiin

Monelle on vielä uutta, että omat suosikkikehykset voi usein linssittää uudelleen joko silmälaseiksi tai aurinkolaseiksi omilla vahvuuksilla. Näin laadukkaiden kehysten käyttöikä voi jopa moninkertaistua. Uudelleenlinssityksen mahdollisuus täytyy kuitenkin aina tarkistaa optikkoliikkeessä.

”Myymälöissämme arvioidaan asiakkaiden vanhoja kehyksiä viikoittain. Linssien vaihtoa suunnitellessa otetaan huomioon esimerkiksi kehyksen kunto, koko, materiaali ja mitat sekä asiakkaan tarvitsemat voimakkuudet”, Airio selvittää.

Airion mukaan johtavien merkkien silmälasit ja aurinkolasit ovat varmin valinta myös uudelleenlinssityksen onnistumisen kannalta.Kierrätysmuoti on vastuullista ja coolia

Kiertotaloudella on valtava ekologinen merkitys. Esimerkiksi vaatteiden käyttöiän kaksinkertaistaminen laskisi tekstiilitoimialan päästöjä jopa 44 prosenttia. Vaatteiden ja laukkujen ohella Airio suosittelee katsastamaan Emmyn jatkuvasti kasvavan second hand -merkkiaurinkolasien valikoiman.

”Sieltä voi löytyä esimerkiksi aivan ihania matalia 2000-luvun aurinkolaseja. Muoti kiertää, ja siksi laatuun panostaminen on sekä ekologista että coolia.”

Syksyn 2024 aikana Silmäasema ryhtyy lisäksi ottamaan vastaan käyttöikänsä päähän tulleita silmälaseja ja aurinkolaseja, jotta niiden materiaalit saadaan tehokkaasti kiertoon.


10 %:n lisätuotto Silmäaseman lahjakortille 

Kun vaatekaapin tarpeettomat tavarat ovat löytäneet uuden kodin Emmyn kautta, niiden myyntitulot tilitetään rahana tai vaihtoehtoisesti Emmyn tai sen yhteistyökumppanin lahjakorttina. Valitessaan tilitystavaksi Silmäaseman lahjakortin myyjä saa alkuperäisen loppusumman päälle vielä 10 prosentin lisätuoton. Lahjakortti käy maksuvälineenä silmälaseihin ja aurinkolaseihin sekä optikkopalveluihin, piilolinsseihin ja tarvikkeisiin kaikissa Silmäaseman myymälöissä. 

Emmy on Pohjoismaiden suurin second hand -merkkivaatteiden verkkokauppa ja myyntipalvelu. Valikoimassa on 70 000 käsin tarkastettua laatutuotetta naisille, miehille ja lapsille. Kivijalkamyymälät sijaitsevat Sokos-tavarataloissa Helsingissä ja Tampereella.

Tutustu laadukkaiden aurinkolasien valikoimaan verkkokaupassa
TUTUSTU JA SOVITA