Piilolinssit
Minkälaisia piilolinssejä on olemassa ja kuinka niitä hoidetaan?
Piilolinssityypit ja niiden hoito
Piilolinssityypit ja niiden hoito
Varaa aika piilolinssien sovitukseen
VARAA AIKA ENSISOVITUKSEEN
tai
VARAA AIKA PIILARIKONTROLLIIN

Erilaiset piilolinssit ja niiden hoito


Eniten käytetyt piilolinssityypit jakautuvat kertakäyttöisiin ja jatkuvakäyttöisiin piilolinsseihin. Linssityyppi vaikuttaa merkittävästi myös piilolinssien hoitoon. Kaikkien linssityyppien kohdalla tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Piilolinssejä tulee aina käsitellä puhtailla ja kuivilla käsillä.  

Kertakäyttöiset piilolinssit ovat nimensä mukaisesti kertakäyttöisiä ja tarkoitettu ainoastaan päiväkäyttöön. Piilolinssin saa laittaa silmään vain kerran ja se pitää poistaa 24 tunnin kuluessa. Kertakäyttöisiä piilolinssejä ei saa käyttää yön yli tai nukkuessa. Kertakäyttöisten piilolinssien tärkein hoito on hyvä käsihygienia. Muuta hoitoa ne eivät tarvitse. Linssejä ei puhdisteta, desinfioida tai säilytetä, vaan ne hävitetään aina käytön jälkeen sekajätteen mukana. Uudelleenkäyttö lisää tulehdusten ja materiaalin väsymisestä aiheutuvan piilolinssin rikkoutumisen riskiä. 

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä voi käyttää linssityypistä ja optikon ohjeistuksesta riippuen parista viikosta kuukauteen. Linssityypistä riippuen ne soveltuvat joko päiväkäyttöön tai satunnaisesti myös yön yli käytettäväksi. Noudatathan piilolinssien käytössä optikkosi antamaa ohjeistusta. Jatkuvakäyttöiset piilolinssit vaativat huolellista hoitoa. Jatkuvakäyttöiset piilarit tulee puhdistaa ja huuhdella piilolinssinesteellä aina, kun ne otetaan pois silmistä ja säilyttää niille tarkoitetussa kotelossa, säilytykseen tarkoitetussa nesteessä. Piilolinssien puhdistukseen tai piilolinssikotelon huuhteluun tulee käyttää ainoastaan piilolinssinestettä. Puhdistusta tai huuhtelua ei saa tehdä esimerkiksi vesijohtovedellä, omatekoisella keittosuolaliuoksella tai syljellä. Esimerkiksi vesijohtovedessä on suuri määrä epäpuhtauksia, mikä lisää silmien tulehdusriskiä. Muistathan vaihtaa piilolinssikotelon nesteen aina kokonaan uuteen (älä sekoita uutta ja vanhaa nestettä), ja vaihtaa kotelon säännöllisesti – vähintään aina silloin, kun avaat uuden nestepullon tai otat käyttöön uudet linssit. 


Voit tilata piilolinssit, kotelot ja nesteet helposti Silmäaseman verkkokaupasta. Verkkokaupasta piilolinssit myös kestotilauksella, aina ilmaisella toimituksella.


Lue lisää piilolinssien hoitamisesta täältä.

Tilaa piilolinssit ja tarvikkeet verkkokaupasta
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
känäön kehittyminen ei ole este piilolinsseille, sillä monitehopiilolinssit ovat mainio vaihtoehto silmälaseille.
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
On yleinen harhaluulo, että samalla piilolinssireseptillä pärjää vuosien ajan. Näkö, piilolinssien vahvuudet ja piilolinssitarpeet muuttuvat kuitenkin ikääntymisen, silmäsairauksien ja esimerkiksi raskauden myötä.
Milloin on paras hetki laserleikkaukselle?
Milloin on paras hetki laserleikkaukselle?
Silmien laserleikkaus on turvallinen vaihtoehto näön korjaamiseen silloin, jos silmälasit tai piilolinssit eivät ole sinun juttusi. Mutta koska on oikea hetki leikkaukselle?
Katso kaikki artikkelit