Silmien terveys
Ripsien käsittely ja silmäoireet
Ripsien käsittely ja silmäoireet
Ripsien käsittely ja silmäoireet
Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA

Miten ripsien pidennykset, kestotaivutus ja värjäys vaikuttavat silmiin?


Kuuluvatko supersuositut ripsien pidennykset, ripsien kestotaivutus ja ripsien kestovärjäys kauneusrutiineihisi? Lue alta, miten ne voivat vaikuttaa silmiin, miten ennaltaehkäiset haittoja ja milloin on syytä hakeutua silmälääkärille. 

Näyttävät ripsien pidennykset ja kestotaivutus ovat tulleet jäädäkseen, ja ripsien kestovärjäys viimeistelee täydellisen tähtisilmälookin. Katsetta korostavat ja arjen meikkirutiineja helpottavat trendihoidot sopivat useimmille, mutta niistä voi joskus aiheutua haittoja silmille.


Ripsien pidennykset, allergia ja silmätulehdus

Ripsien pidennysten yleisimmät haitat ovat allergiat ja tulehdukset, jotka johtuvat vahvoista kemikaaleista, kuten irtoripsien kiinnittämiseen käytettävästä akrylaattiliimasta. Ripsien pidennyksien aiheuttamasta allergiasta kertovat esimerkiksi voimakas turvotus, kutina tai hilseily silmän alueella ja ympärillä. Jos sinulla on allergiaoireita, ripsien pidennykset täytyy poistaa.

Silmien vuotaminen, punoitus tai rähmiminen ripsien pidennysten jälkeen voi olla merkki silmäluomen tulehduksesta eli blefariitista. Pidennettyjen ripsien tyveen kertyy helposti likaa ja bakteereja, joten silmät ovat alttiimmat tulehduksille. Jos huomaat silmäluomen tulehduksen oireita, ripsien pidennykset täytyy poistaa ja silmät tutkituttaa pikaisesti silmälääkärillä. Blefariitti hoidetaan antibiooteilla ja antibioottivoiteilla, ja sitä voi ennaltaehkäistä huolehtimalla hyvästä silmien hygieniasta.


Ripsien pidennykset, silmälasit ja piilolinssit

Jos käytät silmälaseja, linssin ja kehysten etäisyys silmästä on tärkeää ottaa huomioon valitessasi ripsien pituutta. Muuten ripsien pidennykset saattavat osua silmälaseihin jokaisella räpäytyksellä.

Piilolinssien käyttäjät kärsivät tavallista useammin allergiaoireista ripsien pidennysten yhteydessä, erityisesti jos taustalla on esimerkiksi siitepölyallergiaa. Piilolinssitarkastuksessa on hyvä mainita ripsien pidennykset, jotta optikko osaa varoa ripsiä silmäluomia nostellessa.


Ripsien pidennykset, sarveiskalvon haavauma ja silmien kirvely

Jos ripsiliimaa joutuu silmän sarveiskalvolle, nopeasti kuivuva liima saattaa kiinnittyä sarveiskalvon pintaan. Liima tulee poistaa silmälääkärin vastaanotolla. Silmä puudutetaan silmätipoilla ja liima irrotetaan pinseteillä, jolloin sarveiskalvoon tulee helposti haavauma. Pienikin sarveiskalvon haavauma aiheuttaa silmien kirvelyä, kipua, vetistystä ja valonarkuutta. Haavauma paranee parhaiten pitämällä silmää suljettuna ja paikallaan. 

Ripsiliiman poiston yhteydessä poistetaan myös ripsien pidennykset. Antibiootteja sisältävät silmätipat suojaavat paranevaa haavaumaa tulehduksilta.


Ripsien kestotaivutuksen ja ripsien kestovärjäyksen haitat 

Jos ripsien pidennykset eivät jostain syystä sovi sinulle, säihkettä silmiin saa myös ripsipermanentin syrjäyttäneellä ripsien kestotaivutuksella ja ripsien kestovärjäyksellä. Niidenkin liimasta ja väriaineista voi tulla allergisia reaktioita, kuten silmien kutinaa, turvotusta, punoitusta ja hilseilyä. Ripsien kestotaivutuksesta ja -värjäyksestä kuulee kuitenkin ikäviä kokemuksia harvemmin kuin ripsien pidennyksistä.

Ripsien kestotaivutus tehdään liimaamalla ripset tilapäisesti kiinni silikonityynyyn. Jos alaripsiin kiinnitetty tyyny hankaa taivutuksen aikana silmän pintaa, silmään syntyy pieni mustelma. Mustelmasta ei tarvitse olla huolissaan. Se häviää muutamassa päivässä, ja kosteuttavat silmätipat helpottavat oloa silmän toipuessa.

Varaa aika silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmäoireet
Voit aina kääntyä SIlmäaseman lääkärin puoleen, kun jokin silmäoire huolestuttaa sinua. Toisia silmäoireita voit tarkkailla rauhassa tai lääkitä itse, kun taas toiset vaativat nopeaa lääkärin hoitoa.
Kuivat silmät ovat yleinen vaiva, joka kannattaa hoitaa ajoissa
Kuivat silmät ovat yleinen vaiva, joka kannattaa hoitaa ajoissa
Jos silmäsi kutiavat, punoittavat tai kirvelevät, voi syynä olla niiden kuivuminen. Moni kärsii kuivasilmäisyydestä jossakin vaiheessa elämäänsä. Kuivat silmät voivat olla ympäristön tai sairauden aiheuttama ongelma. Tehokkaita hoitotuotteita on nykyään runsaasti, ja ennaltaehkäisyssä yksi keino on ylitse muiden.
Silmätulehdus ja silmätulehduksen oireet
Silmätulehdus ja silmätulehduksen oireet
Jos silmäsi punoittavat, kirvelevät tai vuotavat, sinulla saattaa olla silmätulehdus. Tulehduksia on erityyppisiä: osa voi parantua itsestään ja toisiin vaaditaan kiireellistä hoitoa. Lue lisää ja katso alta yleisimmät silmätulehduksen oireet.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit