Silmistä

Silmälasien kierrätys vie näkemisen lahjan kaukomaille

Monissa kehittyvissä maissa silmälasit ovat kallis ylellisyystuote. Kierrättämällä vanhat lasisi, jotka eivät sovi enää voimakkuuksiisi tai tyyliisi, annat samalla jollekulle hyvän näkemisen lahjan. Silmäaseman valikoimapäällikkö Erica Adlercreutz ja tuotepäällikkö Hanna Airio kertovat lisää.

Kierrättämällä tuet esimerkiksi lasten koulunkäyntiä

Silmälasit parantavat elämänlaatua valtavasti, mutta kehittyvissä maissa ne ovat usein saavuttamatonta luksusta. Vanhojen silmälasien kierrätys on vaivaton tapa antaa kaikille maailman ihmisille mahdollisuus nähdä hyvin.

“Lasit ovat suurena apuna käyttäjän jokapäiväisissä askareissa ja helpottavat muun muassa nuorten ja lasten koulunkäyntiä”, Erica Adlercreutz kuvailee.

 

Kaikki Silmäaseman myymälät ottavat vastaan silmälaseja ja aurinkolaseja voimakkuuksilla ympäri vuoden. Silmälasien kierrätys onnistuu, vaikka mallit eivät olisi Silmäaseman valikoimista. Hyväkuntoiset silmälasit toimitetaan tanskalaiselle Syn for Sagen -järjestölle, joka tarkastaa ja puhdistaa lasit sekä määrittelee niiden voimakkuudet.

“Syn for Sagenin optikot tekevät näöntarkastuksia vapaaehtoistyönä pääasiassa köyhillä maaseutualueilla. He myös huolehtivat, että linssien voimakkuudet sopivat kierrätyslasien vastaanottajille”, Adlercreutz kertoo.

 

Harkitse kierrätysmateriaalista valmistettuja silmälaseja

Silmälasien kierrätys kannattaa, vaikka lasit olisivat elämää nähneet, sillä huonokuntoisemmat mallit voidaan hyödyntää uusien kehysten raakamateriaalina.

“Meillä on tällä hetkellä valikoimissamme kolme brändiä, joiden lasit ovat kokonaan tai osittain kierrätysmateriaalia. Esimerkiksi trendikästä Monkeyglasses-merkkiä ohjaavat kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteet”, Hanna Airio vinkkaa.

 

Monkeyglassesin mallistoa myydään noin puolessa Silmäaseman myymälöistä. Kehyksissä yhdistyvät muun muassa kierrätetty teräs ja biohajoavat raaka-aineet, kuten puuvilla-asetaatti. Tuotannossa ei käytetä muovia, ja ylijäämämateriaali hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti.

Jokaisesta Silmäaseman toimipaikasta löytyvän ECO-malliston valmistuksessa hyödynnetään 95 prosenttisesti kierrätettyä terästä sekä luonnostaan maatuvaa, risiiniöljypohjaista asetaattia. Isoimmissa myymälöissä on myös saatavilla biohajoavasta asetaatista valmistettuja Stella McCartneyn kehyksiä. Valitsemalla kierrätetyistä raaka-aineista valmistetun silmälasimallin teet helpon ekoteon, tyylistä tinkimättä.

Tuo vanhat silmälasisi kierrätykseen

Tuo vanhat tarpeettomat silmälasisi kierrätykseen Silmäasema-myymälään ja anna jollekulle hyvän näkemisen lahja.

Lue myös:

Ympäristöystävälliset ECO-silmälasit Silmäasemalla. Tyylikkäiden ECO-silmälasien kehykset valmistetaan ympäristöystävällisesti kierrätysmetallista tai biopohjaisesta risiiniöljystä. Lisäksi jokaista myytyä ECO-kehystä kohden istutetaan puu.
Käsin tehdyt, kierrätetyt ja eettisesti tuotetut MonkeyGlasses-silmälasit Silmäasemalla. Vuonna 2010 perustettu merkki perustuu kestävään kehitykseen ja osallistuu mm. orankien suojeluun.

Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.